Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, July 25, 2009

DARI THE CURVE KO KOTA DAMANSARA!!!


Lepas balik dr org kawen, aku ajak yong jalan kat the curve... Gambar x amik la plak tp kat kota damansara ade la...

First station adalah ISLAND RED CAFE.. Sebuah restoran CHINESE MUSLIM.. kedai ni kak yong ajak g pasal dia tgk kat blog ceeramon kata kat situ sedap... tapi TOO BAD pasal makanan ni x masuk dgn selera kitorang 2 org.. ish ish... Aku upload je la gambar ek.. Layanzzzz..

~signboard dpn kedai~

~Posing Je~

~SeaBlue Soda - OK La~

~Mocha Iced Blanded - Ya Allah pahitnye..~

~Rojak - OK gak~

~ape ntah namanyer - ayam diperap dgn sos tiram dibalut dgn Lobak * xsesuai~

~Chiken chop - kentang masin, sos black pepper rasa pekat tahap gaban * xsesuai gak~


~SKY JUICE - paling sedap antara menu2 yg ade.. ;p~


KEDAI HAIWAN


Lepas abis mkn kat IRC... Aku singgah kat kedai binatang... nak beli rantai kucing.. masuk2 ade sekor anjing baka FOX @ WOLF.. rugi x amik gambar.. comel anjing tu.. tp xleh pegang HARAM.. yang kitorang takut masuk kedai tu pasal org kedai tu asik suh kitorang pegang anjing tu... Gler ape, aku mana la tau cara nak samak.. ish... menakutkan je.. tp anjing, kucing, rabit kat kedai tu sgt la comel.. gerammmmmm.. hehehe..

Pastu aku masuk kedai akurium sebelah kedai haiwan tu.. nak cari ikan longkang.. MAHAL... RM1 = 10 ekor... Kalau kat ZAM AKURIUM RM1 = 15 ekor.. untung 5 ekor kan.. hehe


BUTIK ARIANI


Selang beberapa kedai dari kedai haiwan tu ade kedai tudung yg jual tudung EKIN tu.. kitorang masuk la kedai tu konon nak beli tudung la.. masuk2 je xde sape pun yg nak layan kitorang.. mentang2 la x kaya, pakai tudung murah + baju x grand mana org buat x layan je... teruk kan.. Sedih ar dorang wat camtu.. Tp choice x bnyak n yang paling penting Tudung kat PASAR TANI lg LAWA dari tudung dorang yg x best tu.. hehehe.. jahat tau...





DALAM KETE!!!!

Align CenterMasa aku tgu dpn shell, aku amik semua gambar ape yg ade kat dlm kete tu.. hehe (xde keje wei.. nak upload gak dlm ni...)



~Kasut MOMOE~

~Car stiker~

~Pink Panther~

~Bearbear + Teddy + Garfield~

~THE CARS + Pokok GOYANG2~


Majlis Perkahwinan!!!


TUNGGU ORANG (KONVOI LA SANGAT) ;P

Hari ni aku TERPAKSA RELA ikut kakyong g orang kawin kat KAMPUNG PENGANTIN, JALAN KLANG LAMA.. time pg tu aku tgu Nicol ngan Kamarul (kawan kakyong) kat dpn shell federal highway (ala yg tempat GENG MAMAK kne tembak mati tu).. Aku takut salah jalan walaupun aku tau tempat tu so aku bg la map tu kat kamarul.. hehehe.. sementara tunggu aku sempat amik gambar banyak2..


~aku ngan yong + hadiah besar~

HIGHWAY
Start perjalanan lalu Tol bt3 then tmasuk tetiba jalan jem.. patah masuk subang airport masuk damansara.. jem jugak.. masuk selayang n tetiba kat BT CAVeS ade ROADBLOCK la plak... slow je la...


~kete yang kitorang asik ekor sampai la ke sane~

KAMPUNG PeNGANTIN

Sampai2 je kat tempat yang dituju aku terKASIMA apabila ape yg ape yang aku bayangkan MELESET sama skali.. aku ingat kat kawasan kampung tapi kat kawasan GUDANG daaa.. ish ish ish.. kami ramai2... aku attached gambar je la ek.. LAYANZZZ



~Besar x hadiah ni~


~Mira n Avi (dah tunang)~


~nicol n kamarul (dah tunang gak)~

~aku n yong (aku dah tunang, kak yong je lum)~

~yg tgh tu adik pengantin a.k.a kawan yong~


Friday, July 24, 2009

Fuhhh!!!

~SIMPANG AMPAT~




Today ade site inspection kan yg aku bgtau smalam... Inscpection tu kul 10.00 pg tp org PLUS ngan PROPEL tu dtg lambat daaa.. so aku ngan yg lain2 pegi "YAM CHA" dlu kat area2 situ.. pergh... kedai tu ade kaunter fastfood sebijik macam KFC.. x bleh bla...

Then about 11.30pg, org PLUS n PROPEL tu baru sampai.. after a few minutes jalan2 tgk tapak then settle.. hehehe... Teruk tul org PLUS tu xnak ppuan ikut dorang g minum tp ok je pun kalau x pg.. bosan seh bende dorang citer2.. (Time mkn durian ari tu dorang sembang bende yg aku x tau pun.. hal laki je lak tu) ish teruk...


~NILAI~

NILAI LAYBY

Aku mengambil kesempatan g DROP-BY kat tempat projek landscaping yg aku wat kat nilai layby kejap.. Syukur sgt2 pokok2 tu x mati.. cantik sgt.. hehehe.. tapi aku kesian dgn pokok yang tanam kat bawah SIGNBOARD.. abis kne langgar dgn kete.. Kejam sungguh org2 tu.. ish ish








NASIB AKU BAIK!!!
so TERPAKSALAH singgah NILAI 3.. hehehe (TERPAKSA LA SGT)

Ni citer ngeri time kat nilai... time aku cari bank CIMB kat Nilai 2.. Time tu aku nak parking dpn bank. tetiba ade sorang BUDAK KECIK (ppuan) berlari kearah dpn kete aku. nasib baik la aku SLOW n SEMPAT BERENTI.. Kalau x hidup aku mesti xtenteram sbb nasib budak tu malang.. Tp yg aku xpuas hati, bapak budak tu BUAT BODO je.. padahal dia dah nampak anak dia nak kne langgar.. siap kitorang urut dada time tu... TEGARnyer la bapak dia tu.. ish ish..


~SEPANG~

lepas abis kat Simpang ampat aku budget nak gerak terus g PEJABAT KESIHATAN SEPANG but tutup rehat tghari kul 12.15 la plak.. okok.. gi nilai dlu...

Huiyo.. pejabat tu banyak pintu.. kalau xde org GUIDE kompom la sesat dlam pejabat tu je.. hehehe (poyo je)

~JALAN-JALAN CARI JALAN~

Time bali dari sepang, kitorang lalu jalan dalam.. hehehe. xde ape pun yg penting sbnarnya cuma nak tunjuk gambar PICC je..(jakunnyer)..

Thursday, July 23, 2009

InSpeCtiOn!!

Haloooo..

Ari ni aku nak tulis pasal ape ek... actually aku arini agak2 stress pasal di push untuk push org agar proses payment di jalankan secepat yang mungkin. tapi... there is a kemushkilan sket.. but P & C daaaaaa..

Petang tadi En.Rahman call aku tanya pasal inspection.. so Esok pagi aku ade inspection kat Simpang Ampat tol plaza kat melaka..

Actually aku geram sgt dgn abg aku ni.. ade ke patut dia buang sume-smua skali no phone dlm hp lama aku tu... eeeeeeeeeeee... gerammmmmmmm

*entri mlm ni xde gambar n so simple pasal aku rembat adik aku nyer comp.. so xle sesukahati mendownload gambar2 smiley.. muah

JENTIK-JENTIK...


Hari selasa ari tu aku diarahkan untuk ke DEPOH TAHANAN IMIGRESEN KLIA, SEPANG.. so aku gerak kesana n sampai kul 5.00ptg.. Masuk2 je pejabat tu, EN.BURN terus panggil aku coz masalah KOMPAUN dari JABATAN KESIHATAN DAERAH SEPANG.. Rupe-rupenyer kne SAMAN daa... pasal JENTIK-JENTIK..

Dalam hutan cam ni pun org JABATAN KESIHATAN leh datang saman.. Tempat org TAHANAN je pun... ish.. Dorang dpt tangkap 20 ekor jentik2.. SOOOO CUTEEEE!!! hahaha.. Disebabkan ni salah pekerja pembersihan maka secara automatiknya KONTRAKTOR kne bertanggungjawab dan harus membayar kompaun itu.. huhuhu..


Kompaun yg kne adalah sebanyak RM150.00 @ RM7.50 seekor.. Ish kalau la jentik-jentik ni leh jadi binatang ternakan @ laku dijual, dah lama aku ternak jentik-jentik ni.. muahahaha

ARTIKEL BERGAMBAR...

Assalamualaikum... Atok oh atok...

MANGGA INDIA

Haaa.. korang nak tgk x gambar MANGGA INDIA.. Jauh ooo dari India dtgnyer.. Tapi sbb jauh sgt datangnyer maka rupa mangga ni jadi sebegini :-



KEK LAPIS CADBOURY BISKUT

Ni kek lapis yang kak mila bawak ari ni.. ni bawak kek ni mesti nak pujuk aku balik pasal bg kek coklat ari tu kat jiran dia (perasannyer aku).. muahaha



MESIN FOTOSTAT BENGONG!!

Ni la mesin fotostat yg bongok pasal asik kuar ape tau "PAPER JAM".. Bongok!!!




MESIN FOTOSTAT BARU YANG MEMILIH..

Ni lg satu mesin fotostat kat opis aku.. DAh la macam TRANSFORMES.. x padan dgn besar, mahal lak tu kne bayar pastu kertas nak memilih plak.. nak yg mahal2.. TESCO BRAND xnak.. Ke TESCO BRAND tu dah LOW QUALITY??? Xdpt den nak nolong...



KIPAS MON-YET !!!

Kipas ni actually aku beli tuk bakal anak buah aku.. tapi x jadi pasal comel sgt.. aku beli time pg PERLIS beberapa bulan yang lalu.. Layanzzzz...



Wednesday, July 22, 2009

ALAMAK...

Cishhhhh.... Blog aku dah di jumpai... TIDAKKKKKKKKKKKK...


*korang baik komen yg baik2 je.. kang aku PRIVATEkan blog ni 3hari kang baru korang tau..

MuKa BoToK.. HaMpEh!!


BOTOK ke BOTOX!!!

Ptg td aku n budak-budak opis sume muka agak2 KETAT.. bukan pasal pakai BOTOX tp pasal keje yg agak2 mengSTRESSkan diri.. ditambah plak dgn MESIN FOTOSTAT yang MABUK.. Jem je kertas nyer... STRESS!!!!




Dalam banyak2 kes td ade satu kes yg buat aku ngan nurul "PELIK". Mulanyer camni, kitorang tgh dalam DILEMA pasal fotostat, ye la nak fotostat sendiri or anta kedai. Kalau fotostat sendiri kitorang punyer STOK kertas dah LOW but kalau anta kedai plak kitorang pikir mane nak cari CASH coz xde duit CASH pun.. setakat RM50 ade la... hmm..



Last2 kitorang decide anta kedai pasal xnak penatkan diri coz org yg pinjam lesen tu kata leh claim but rupe2nyer dia dah bg duit kat someone.. WAT DA "TOOOOT".. cakap la awal2 duit dah ade so x payahla kitorang pening2 kepala...


Time aku ngan nurul pg kedai fotostat kat sec2, nurul dapat SMS "PELIK" dari kak mila.. Kak mila minta maaf.. Pelik sgt2.. time tu timbul rasa sebak(nurul je hehe) n rasa pelik nape tetiba kak mila anta msg mcm tu.. Rupa2nyer kak mila rasa dia TERSALAH CAKAP pasal OVERTIME.. Dia konon melawak pasal"xkan pasal fotostat korang nak OT" the secara kebetulan muka aku ngan nurul jd ketat..



Haha.. rasenye la, time dia ckp tu kitorang tgh stress dgn mesin fotostat + someone suruh stop guna mesin fotostat yg kat opis tu n push suh kitorang g kedai fotostat + muka x besalah someone tu yg wat bodoh pasal dah amik duit dari org pinjam lesen tu... Ish, kebetulan lak kejadian tu berlaku serentak sampai ade yg TERASA HATI.. X terpikir pun pasal marah2 + muka ketat ni..



Kak mila jgn terasa hati tau.. kitorang x terpikir pun mcm tu.. SEMUA INI HANYA KEBETULAN..















Kenangan Lama!!


GERAM!!!



Tetiba time sembang2 ni aku teringat kenangan masa aku kecik2 dlu.. time aku kne marah pasal conteng meja.. Kisahnye camni, time tu aku ngan sepupu2 aku g opis bapak aku kat PKNS (time ni ofis yg dpn PEJABAT URUSHARTA), aku duduk2 boring xtau nak wat pe aku amik pensel n conteng2 la meja tu tapi, aku padam balik.. Sepupu aku pun conteng gak tapi bapak dia leh marah aku sorang je.. teruk tul..


Tuesday, July 21, 2009

AlaManDa PutRaJaYa!!!

"PAGI YANG GELAP KINI SUDAH TERANG"


Hari ni aku decide nak tulis blog pasa malam hari memandangkan ari ni cam biasa je... xde ape2 point pon nak tulis kat sni.. Plus, hujan dari pg tadi x stop2 sampai ptg sket.. Hari yang STANDARD, pagi pegi opis sampai ke ptg... then balik umah kul 3.30ptg ... For info, balik 3.30 ptg tu bkn balik terus tau.. amik kete nak pg keje kat SITE.. Okeyyyyyy!!!


Lepas balik dari Sepang bout 6.30pm, aku terus g bangi amik abg aku kat PUSAT LATIHAN POS then terus g ALAMANDA PUTRAJAYA. Abg aku bg 2 pilihan antara nak tgk WAYANG ataupun MAKAN.. Al-maklum la poket dah nipis sbb beli BASIKAL POS tu.. haha..


Tgk WAYANG citer SKRIP 7707.. citer ok la but rase2nyer dalam antara 9 citer tu ade yg penah kuar kat MAJALAH MESTIKA.. Yang penah @ selalu baca MESTIKA mesti penah baca citer tu. Meh aku cter sket pasal cter ni..

1) KAMALA DEWI mati gantung diri dlm DORM

2) Hantu SHARIFAH SHAIRA kacau QUE HAIDAR dalam lif (tetiba tingkat 4 jadi kawasan kubur)

3) Mak cik dtg bilik mayat cam n sign mayat anaknyer - time ni ABBY n NORMAN x cerai lg kot ( ni la cter yg aku kata ade dlam MESTIKA tu)

4) JEHAN MISKIN jd penarik kete n bunuh India yg x bayar kete (Kejam tul dia pukul2 mamat tu, siot je)

5) Anak M.RAJOLI excident motor tp muncul balik sbb jari tertinggal dalam retakan kat bahagian handle kiri.

6) Hospital lama.. yang ni mcm tiru cter SHUTTER.. ala yang hantu begayut kat belakang badan tu..

7) Hantu yang menyamar jadi bidan.. ALMY mati sbb hantu tu mkn baby dia.. ish ish

8) ha.. ni yg FASHA SANDA gugurkan anak dia tu.. Kejam ar..

9) Org yg tetiba muncul kat tingkap luar bilik di tingkat 4.. (citer ni pun dah penah kuar kat TV n of cos MESTIKA)



*NORMAN KRU dalam cter ni kira SCRIPT WRITER la.. Dia ajak 8 org g KUBUR CINA pada 7-07 jam 12 malam tuk share cter seram but last2 dia yg sbnarnya MENEMURAMAH hantu2 (8 cerita diatas) coz dia TERAWAL 1 mlm. N dlm video dia ade gambar dia dan 8 orang "PENCERITA"..





There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails