Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, February 12, 2011

~almost 26 weeks``

Entri ni nak citer pasal baby plak.. leh x??? kalau xleh aku peduli ape.. suke ati aku la.. hahaha... 

So far setakat ni aku dah nak masuk 26 minggu dah ni.. Yang paling drastik adelah perut aku naik gler nampak cam org preggy dlm masa 2 @ 3 minggu je.. tu la ari tu aku cam pelik2 nape perut aku kecik haaa skarang masak ko perut ko asik nak kedepan je... hahahaha... x kisah la asalkan dah nampak cam mengandung.. so xde la nampak cam org buncit maxima.. 

Ye la.. aku cam kecik hati gak dgn ade 1 group budak msu ni.. Aku ade la g msu tuk wat site visit kat bank dlm tu.. kebetukan diary aku kaler same ngan warna corporate msu ni.. maybe budak2 tu ingat aku student situ kot n dengan selambe one of them leh ckp camni "korang tgk tu, buncit gler perut dia".. yg aku xleh tahan tu budak tu tudung labuh seh.. kecik ati aku.. mau je aku balas camni "Ehem2, perut ni buncit pasal ade baby.. korang ado????" tp ape kan daya.. aku tgh penat menyusur msu yg panas itu... so sabar je la ye.. (Pas ni jangan harap aku nak g msu lagi.. wekkk)

Haaaa... ni plak citer pasal BLOOD PRESSURE (BP) aku time aku check up last month kat kk.. Mungkin sebab aku stress @ panas @ penat tunggu no yg lama @ ape2 je la kan.. so bp aku naik sampai 146/74.. pen merah la rekod aku.. tp lepas 15 min, aku kne amik bp balik n bp aku 110/72... kire dah normal balik la kan tp nurse tu suh gak dtg wat bp every 2 days.. aku pun menekun la ikut... n dia bg tarikh 23, 25 n 27 jan.. kebetulan 23 tu ari ahad so xde la plak aku cek bp ari tu (dorang pun x bgtau suh cek bp kat swasta.. kalau tau aku g la cek).. Time 27 jan tu, patut dah off bp tp leh plak nurse tu ckp camni "disebabkan 23hb tu kosong so awak kne dtg lagi 2 kali tuk amik bp".. siot je.. dah la org ramai, kne amik urine la itu la ini la.. bengang je aku..

Alhamdulillah sepanjang amik bp aku normal... tp time last day yg aku off bp tu leh plak nurse tu komen2 berat aku naik mendadak la, berat aku turun la.. ish x paham aku.. naik salah turun salah... ade je salah nak cari... bengang..bengang...

So aku decide wat check up kat demc sbb insyaAllah kalau xde pe aku cam nak deliver kat situ je.. Motip nak deliver situ pasal hospital paling dekat ngan umah mak aku.. kalau ikut hospital yg dekat ngan umah aku plak columbia asia.. masalahnyer aku xpenah g lagi kat columbia tu...so yg paling ok kat demc la... kan kan.. tp kalau dah tetiba plak time nak terberanak tu aku kebetulan kat sg buloh aku jalan je kat sane.. hahaha.. x kuase aku nak tahan sampai shah alam.. hahaha... (ayat poyo dari aku lagi).. 

Haaa.. kat demc ni aku dah biase ngan dr zamri.. so dia tau gak la masalah aku.. tp yg aku suke pasal dr ni adelah, dr ni sangat steady.. nak tau pasal ape aku ckp steady... bg dia sume bagus time mengandung ni... hahaha.. aku ingat lagi time aku masuk spital pasal dhydrated tu, dia ckp camni "jangan risau pasal muntah2... Muntah2 tu BAGUS untuk kandungan" (bantai laki aku gelakkan aku bila aku ulang dr tu ckp camtu..CIS) n yg latest ni 3 hari lepas.. dia ckp camni " Baby kuat tendang x? kalau kuat tendang tu BAGUS.. Tendangantu kalau boleh semua yg kuat2, baru la BAGUS" hahahaha.. gembira hati aku bila checkup ngan dr ni.. nak ketawa je...

And aku ade gak wat scan tuk tgk jantina baby.. mula2 aku wat kat ajwa... scan2 dr tu nampak ada "BURUNG" n dia scan tgk other angle plak ade nampak "TELUR"  so dr tu ckp la ni boy tp cam kecik lagi.. aku pun ok je la.. tp time wat ngan dr zamri ari tu dia tlg scankan lagi n tgk2 kat screen tu nampak "BURUNG" gak.. so dr zamri ckp mmg boy.. hahaha biri2 je la barang anak aku pasni.. dah xleh cilok barang2 @ baju amani.. huhuhu...

tp yg xleh tahannye, dorang sume panggil baby ni dengan panggilan "BABY EL". Dorang panggil baby el pasal nama anak aku nanti terang2 ade EL depan nnyer macam nama bapak nyer.. tp EL ape tu aku x tau... yg penting bukan ELMO @ ELBOW.. hahahaha

Amani plak bile nampak aku cam 10 hari x jumpa.. mengepak2 je tangan dia.. asik nak main je ngan aku.. sib baik comel.. hahahaha.. siot je ayat.. tp nak wat camne kan.. amani mmg sayang kat mak yang dia kan.. so terima je la... wakakakaka...

Iah.. dah mcm karangan sekolah plak aku tulis mlm ni.. stop sampai sini je la.. bye bye


Friday, February 11, 2011

~SAWANG SAWANG SAWANG~

Wah lame nye x update.. malas seh nak update.. bukan sebab ape pun tp malas nak sign in blogspot ni.. hahaha.. gler pemalas.... ni aku sign in pun pasal nak reply comment ade pengomen yg comment pasal entri ni http://zirafahmuda.blogspot.com/2010/06/keretaku-dinodai.html ..

ish x pasal2 aku tetiba kuar logik aku sebagai penduduk seksyen 2.. ceh.. tu la banyak baca note pasal rumah berhantu kat sini.. letih letih... kalau ikut dpn umah aku pun banyak hantu.. x caye g tgh2 mlm.. korang lalu je depan umah aku tu... kalau ade nampak kete parking depan umah dengan enjin yg hidup haaa tu sure ade hantu tgh wat maksiat.. kalau nasib korang baik try la lalu hari2.. sure akan ternampak sekali ke.. hahahha...  

nampak sangan peronda xde time hantu2 tu wat maksiat.. tp kalau nasib korang terlampau baik nampak hantu lain aku xtau la plak.. tp mmg bende2 tu wujud kan.. so paham2 sendiri la.. 


There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails