Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Friday, July 9, 2010

~~WHY!! ~~

Apesal blog aku asik pasal makanan je??? 

Tiap2 hari masak wei.. tp time2 puasa ni leh kawal pemakanan to the max la.. muahhhh..

aku dah rajin masak.. hahahaha.. sume gara2 internet... aiyooooooo

Thursday, July 8, 2010

~BuaH mELaKa~

Alhamdulillah aku berjaya berpuasa 2 hari ni.. so total dah 3 hari.. a few days to go.. rase cam nak puasa until ramadhan.. Tp hari sabtu ahad x pose la pasal cuti.. kalau hari kerja aku leh kawal2 ditambah plak skarang ni opis dah jadi cam kutub utara plak.. sejuk xpayah cakap la.. beku beku... Disamping itu, leh la kurangkan cm baju.. hahaha.. poyo poyo...

Aku dari semalam teringin nak makan kuih ni and at last aku dpt gak buat tadi.. yay.. ni la kuih aku yg telah selamat di masak dan dimakan.. hehe 

:: BUAH MELAKA ::




nyum nyum,.. sedap ooo.. tp cukup la sekali makan je.. len kali wat bende lain plak kan.. so ok la.. entri sampai sini saje.. tata

Tuesday, July 6, 2010

~BAKED MACARONI~~

Again.. makaroni bakar lagi.. hehehe.. best best..


~BLue BeRRy CheeSe TarT~~

Yay.. aku berjaya wat blueberry cheese tart tp casing bertebal la plak.. huaaaa.. meh la layan pic ni

:: CASING ::


:: BEFORE MASAK ::


:: AFTER MASAK ::



:: SPECIAL FOR HIM [but abis kne makan] ::



~LuncH AhaD BerSama InciK PawiE~~

Entri bersambung.. hik hik.. ok ni malas nak tulis panjang2.. just nak share menu yg aku masak n menu yg tersedia ada contohnya seperti:

:: IKAN PEKASAM ::


ikan pekasam ni dari hari ape ntah.. aku ngan abg awie mmg x mkn pekasam ni tp disebabkan elok xde la aku buang.. letak je kot atas meja bg penuh meja tu.. hahaha

so ni la makanan yg betul2 aku masak n makan.. and x lupa minuman ye.. wah wah.. padahal 2 org je pun kat umah time tu.. ish ish..

:: SUP SAYUR ::



:: TELUR DADAR KACANG ::



:: IKAN JAKET @ CENCARU GORENG ::



:: SAMBAL TUMIS KACANG, KENTANG & BILIS ::



:: SIRAP LAICI ::



ni plak nasi sepinggan yg dimakan oleh aku  ;p


ni plak abg aku punyer :))))


motip bg gambar pinggan kami adelah ingin menunjukkan yg dia dah abis sepingan n aku baru mkn 2 @ 3 suap.. hahaha.. perbezaan antara laki ngan ppuan.. poyozzzz

~Breakfast Ahad bersama incik Pawie~~

Tajuk poyo je.. ni la menu sarapan pagi aku.. Konon nak g pasar tani nak beli bahan tp malangnya hujan lebat mencurah2 sampai naik banjir umah aku.. hahaha.. so terpaksa la masak tanpa bahan2 penyedap..

:: KUEYTIAW TELUR ::


 Kuey tiaw telur pun xpe.. coz aku nak masak lunch terus.. kire tu tuk alas perut la..

~DiNNeR @ JusCo BukiT Raja~~

Sabtu malam aku dinner kat jusco.. ni pun sbb aku xmo dok umah sorang2.. cik abg keje n mlm tu pun aku nak g kota kemuning tuk amik gambar..  So sementara tunggu nak kul 8mlm aku jln2 la dulu.. n ni la makanan aku.. hehe

:: ROJAK PASEMBOR ::


cam biasa la bila aku mkn rojak sure2 la kueh @ cucurnyer aku buang.. mkn cuma tauhu ngan sayur2 je.. rugi siot.. But wut to do.. mmg x mkn.. hmmm...

~BreaKFasT SabTu PaGi~~

Menu breakfast sabtu pagi lepas...

:: BAKED MACARONI ::


Baked Macaroni ni mmg aku nak masak pun.. tp yg ni kurang pedas...

:: KOPOK LEKOR TENGGANU ::


Ni kopok lekor tengganu.. abg ngah beli pasal dia g tengganu.. sos kopok ni mmg sedap.. ish ish ish


:: NAGET MARINA 
MINI HASH BROWN ::


Ni frozen la kan.. naget aku rase xsedap tp dorang kate sedap.. yg penting hash brown ni sedap ;p


:: CHICKEN LASAGNA ::


Ni aku beli frozen ye.. brand tesco.. sedap gak la.. nak buat leh tp masalah nyer modal tebal la nak wat lasagna.. baik beli frozen je.. limit2 dan terkawal juga kuantitinyer..  hahaha

~FrusTraTed~~

Tengok tajuk pun dah terang2 frust.. nak tau sebab ape?? xpayah la.. biar aku je yg tau pasal ape.. kang aku tulis kat sini mesti ade mulut yg bising.. 

Aku nak luah kat sape pun aku x tau.. selain dari suami aku, blog la tempat tuk aku luah tp nanti ade je mulut2 yg bising.. Dorang bukan rase pun ape yg aku rase.. cuba korang rase ape yg aku rase mesti korang terasa.. 

So aku diam2 je la.. Biar mkn dalam.. satu hari aku mati baru puas hati..

~KeK BaTiK 2nd~

Ni la rupa kek batik 2nd time yg aku buat.. yg ni buruk sket pasal hancur kne lenyek pastu loyang terbesar la plak.. aiyoo


yg dah siap potong ni bawak g balik kg...
There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails