Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Friday, January 8, 2010

InViTaTioN

Kepada kawan2ku, sila :

email : azira_1986@yahoo.com

@

ym : azira_1986

@

Facebook : Nor Azira Sulaiman / azira_1986@yahoo.com

aku korang punya alamat tuk di poskan kad kahwin ni.. hehehehe




BesDaY AyaH


Hari ni hari jadi ayah aku.. so td celebrate kat Restoran Tasik Indah.. mula2 tadi nak mkn kat Only Mee tp last minutes tuka tempat hehehe..

Bila sampai je, apek biasa yang layan kitorang siap tunggu depan pintu pasal bapak aku dah lama tunggu kitorang dtg rupanya..

Sampai2 je kat meja tetiba lauk sume dah sampai.. senang je bpak aku order.."BOS, MACAM BIASA HA" mcm kat kedai mamak pun ade.. kuang kuang kuang.

So as usual, ni la lauk2 yg di order but this time ada 1 lauk baru.. kitorang g 8 orang.. nasi cuma order 4 mangkuk je.. bukan sbb cut cost mkn tu.. kitorang jenis x kedekut ye kengkawan. kitorang x makan nasi banyak. sbb tu bila mak masak nasi slalu je x abis..






Percubaan Yang Tak Menjadi..


sebenarnya bunga ni warna putih.. ni aku nak cuba jadikannya warna hitam.. aku google konon nak cari pewarna hitam but gagal. google cari scheme colour and tuk dptkan warna hitam kne campur warna MERAH + BIRU + KUNING but bila dah wat yg kuar kat bunga cuma warna biru + dot dot..

ini bermakna cubaan yg aku wat GAGAL..



Mgu lepas aku cat bilik. just dpt 1 dinding je coz penat.. hehehe.. ye la dari dark pink to white. penat nak wat.. bukan selapis kne cat but tuk tutup kne pakai 2 @ 3 lapis baru leh cover color pink tu.

Untuk pengetahuan semua, aku x sambung lagi keje2 mengecat ni pasal aku penat hari-hari bekerja.. so ape yg anda lihat ini la yg x berubah lepas seminggu.. hehehe

bila malam hari, tangan aku menjadi sgt gatal sehingga aku merosakkan dinding yg telah di cat tu.. tgk la gambar bawah ni.. hehehe

BuDaK2 ZaMaN SkaRanG


Aritu, kitorang ade terjumpa baucer bayaran yang telah conteng. of coz la budak2 kan.. tgk tulisan ngan bende yg dia tulis pun nampak sgt budak2..

cuba refer kat rujukan : FACEBOOK.. bagus budak2 skarang ni, kecik2 dah ade facebook.. hehehe..

Keputusan Hari ini

Salam semua rakan2 bloggerku.. ok ye.. mengikut susulan dari kejadian semalam yang menyebabkan tekanan dasyat tahap GABAN, hari ni telah mendapat jalan penyelesaian. (insyaAllah)..

Semalam ada org call namanya MAZLINA. dia call aku on behalf BUSU (ex-Husband WP). Dia wat temujanji tuk settle down all the prob cause by HAZELIN ISMAIL (THE WP)..

Mazlina & Busu sepatutnya datang umah aku kul 10pg but maz kata dia tersalah and dtg kul 11pg.. ok fine, tu dah xde hal. Mula2 dia tanya pendapat mak bapak aku camne. dia kata amount yg aku dah bayar tu dia kira as payment so the rest tu bayar time kawen..

Mak apak ku setuju but aku cam takut, aku malas nak ckp pape takut nanti aku disalahkan lagi. takut.. so, bila dah mak ayah aku setuju, aku bukak balik invoice yg WP tu dah bg kat aku.. siap urut dada lagi si Maz tu masa tgk invoice yg dia bg.. Banyak yg WP ni bg kat aku.. ye la kan bende ni dia kne wat full but cost dia ade separuh je..

After bincang-bincang balik, semua ikut yg sama and ade sket2 yg beza but xde effect pun. skarang ni just tunggu aggrement dari maz ni..

Aku malas nak pk dah bende ni.. pape jadi lepas ni kira nasib la.. Bende ni pun kalau nak jadi tetap jadi gak.. Org nak salahkan aku ke, org nak bawak mulut pasal aku ke, aku terima je.. pasal bende ni dah tertulis.. Ak rase korang2 kat luar pun xnak bende ni jadi kan kat korang..

Aku pegang satu je.. KALAU BENDE YG JADI KAT AKU NI ORG NAK CKP BELAKANG KE HEBOH SATU KAMPUNG (mcm keluarga T) hahaha.. TU TERPULANG. TAPI BILA DAH JADI KAT BATANG HIDUNG KORANG SENDIRI BARU KORANG RASE.. (tp aku tau korang xde perasaan) kuikuikui.. YANG AKU TAU AKU XNAK KORANG BURUKKAN MAK BAPAK AKU SEBAB MAK BAPAK AKU DAH BUAT YANG TERBAIK.

Susah senang mak ayah aku, dorang yg tanggung. Tapi bila ayah aku senang banyak LALAT HINGGAP tp bila susah jangan kata lalat nak hinggap, lalu pun xnak.. takut kne tolong.. (opsss I'M SORRY)

Thursday, January 7, 2010

mataku

aku rasa aku xdpt nak tahan perasaan aku.. Aku akan diam sampai bila2. Aku xkan campur + aku xkan nak pape n buat pape.. Aku penat dgn masalah pekerja, masalah besar ni lg, dgn bende2 yg x siap lagi..

Sepatutnya awal2 aku xpatut tuka status aku.. Biar dari dulu sampai bila2 camni.. Ye aku mengaku aku tertekan dgn status ni dah lama.. Penat disalahkan, penat nak jaga hati, penat dah. Dah lama aku tahan.. Arghhhh..

DuGaaN aKu

sila rujuk dan baca blog pautan ini:

http://perjalanan30mei.blogspot.com/

Maaf ye, sebenarny td aku dah post entri pasal ni but aku decide tuk delete.. but ni je la tempat tuk aku lepaskan ape yg aku tempuh hari ni..

Bermula dari seseorang yang add aku as friend kat FB, cik ika ye.. bermula la cerita yang merundung hatiku.. ewah.. ye skarang aku sedih.. sangat sedih dengan apa yg terjadi.. Ditambah dengan org menunding kesalahan tu kat aku.. ye aku terima. tp bila dah mcm ni mmg aku je yg salah.. xde pun yg nak bg semangat...

Aku sedih, tertekan, buntu.. segala2nya ade.. aku akan berusaha ganti kerugian tu dalam masa sebulan ni.. aku akan cuba..

Benda ni aku x rancang.. aku x tau bende ni akan terjadi.. kalau korang survey bebulan2 pun kalau bende camni nak jadi sesape pun jd mangsa.. mungkin nasib aku x baik.. tetap tunding jari ka aku... fine aku terima.. aku sedar aku x berguna.. bodoh n x reti berbincang.. fine... aku mengaku..

sila tekankan aku dengan tekanan ni lagi.. aku terima sepenuh hati..

Sunday, January 3, 2010

BBQ kaT umaH

Yay.. BBQ dirumah tuk celebrate besday mak lagi.. hehehehe.. bend ni da rancang awal tp x compom tarikh but semlam kitorang wat memandangkan semua adik beradik kitorang complete even mira keje but ade sume la tu..

Icam ajak 6-8 org kawan dia tuk memeriahkan majlis disamping menghabiskan makanan coz x baik membazir.. berdosa.. hehehe

Apa kata korang layan gambar2 dibawah ni..

Ayam , sosej dan kambing (aku buat perap)

jagung + carrot rebus manis (aku masak)

kentang putar (1st time buat ooo) (aku yg wat)

Brown Sause (aku wat gak)
Salad ( kakyong)
nasi (emak)

kengkawan icam... makan makanan western tp makan besila atas lantai.. hahaha

CeLebrATiNg My MoM's BirThdaY


Semalam selepas kemas dapur yang terbakar tu, kitorang having lunch kat ONLY MEE SACC but late lunch la dalam kul 3 ptg camtu.. sebab smalam kan jumaat, so yg laki g masjid la dulu kan.. so ni la gambar2 yg berjaya di snap time makan2 tu.. Layan ye..

kak yong tgh makan nacho tostada.. konon mkn tomato dressing tu la padahal hampeh... letak balik.. xsedap kan.. belakon je..

icam nak gak suap mak..

luqman pun nak gak suap2

ni aku suap mak tp lakonan je sebab kek tu aku yg makan.. hahahaha

Lemon Chicen - 5 bintang

Prawn Sambal - 3 bintang

black pepper chicken - 5 bintang

Curry mee - 5 bintang

Crispy Beancurd Prawn - 5 Bintang

Sesame Seaweed roll - 4 bintang

Nacho Tostada yg dah abis - 5 Bintang

Marble cheese cake yg adik belikan khas tuk mak

Blueberry cheese cake yg abg ngah beli tuk mak buyung sbb dia mengidam

Choc Moist yg adik pow duit kak nyah

Choc indulgance yg icam nak tp pow duit kaknyah gak.. hahaha

KeJaDiaN yaNG x DisangKa


pagi semalam, dapur umah aku terbakar.. untung pagi tu mak n icam ade kat dapur.. kebakaran tu disebabkan oleh api yang menyambar alat penyedut asap tu.. Alat penyedut tu mmg dah berminyak, so lg cepat la api tu membara..

Mak dah 2 kali pitam, ye la dapur terbakar depan dia ditambah lg dgn bau asap yg tebal tu.. mmg cemas gler la time nak padam api tu.. mujur la api x sambar atap, kalau x mmg la tambah risau kitorang sekeluarga...


Tetapi ada hikmah disebalik kebakaran ni.. kalau x terbakar sure kitorang x cuci belakang kabinet dapur tu.. ye la sejak pin dah umah ni dalam 17 thn yg lalu, dapur tu x penah di alih sampai la kejadian ni.. so hikmah nyer, kitorang cuci umah.. hahahaha

pokok2 yg belakang tu bukan lalang ye tapi pokok serai dan pokok cili dan pokok pucuk ubi dan pokok bayam dan pokok "bay" dan pokok keladi dan segala pokok sayuran dan ulaman.. mak aku mmg rajin menyucuk tanam..



HaPPy BirThdaY To My LoveLy MuM!!!

1st of all, aku nak ucapkan

"SELAMAT HARI LAHIR YG KE 50 KEPADA EMAK YANG TESAYANG"

lepas tgk bunga api ngan mkn kat kfc, aku n yg lain bg hadiah yg dah berminggu kitorang beli..


And wallah.. present from us to our lovely mom.. 2 pasang kain dan sekeping kad yang dibeli oleh luqman (dia pow bapak aku tuk beli kad ni) so sweet


and once again..

HAPPY BIRTHDAY MAK.. semua org kat dunia ni sambut besday mak aku pasal besday mak jatuh pada tarikh 1 hb januari

Lepas ni 8 hb januari sambut besday ayah plak.. ape ye hadiah nak bagi??? hehehe any idea =p

NeW yEaR CeLeBrATioN

Salam semua.. malam new year ari tu aku n family sambut kat seksyen 7 area kat Pasaraya Bintang tu.. actually xde la nak sambut sangat.. motip cuma nak tgk bunga api je.. Bunga apinye agak lama la dlm 5 minit gak la.. bape la kerajaan negeri kuarkan kos tuk bakar duit tu.. ish ish ish..

Sebenarnya aku ade record video bunga api tu tp masalahnya x support plak.. aiyooo.. so nak x nak aku letak la gambar bunga api yg x serupa api ni.. hekhekhek..

aku sebenarnya pg dgn mak, ayah, luqman n mira tp gambar mira xde kan.. kalau korang nak tau, mlm tu mira malu2 depan camera so xde la gambar dia.. heehe


Lepas dah puas tgk bunga api kitorang g KFC seksyen 2, pastu balik la plak lepas dah kenyang.. ewahh =P

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails