Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, June 19, 2010

~HAHAHA.. ADE LAGI RUPENYE~

Salam Kengkawan.. actually aku ade banyak entri bergambar tp skarang ni saje nak tulis pasal seorang hamba Allah yang sangan sempurna hidup dan kedudukannya.. pendidikan yg tinggi dan terpuji, muka cantik xde cacat celanya tetapi hatinya sgt2 "suci bersih sebersih  kain putih yg xde bercorak lg"..

Yee.. hamba Allah tu adalah GUEST.. nak tau pasal ape aku cko dia sesempurna manusia? sebab dia ni sanggup panggil org lain dengan panggilan binatang dan maki hamun org semata2 nak puaskan hati dia.. 

Kalau dilihat @ dibaca pada shoutbox ana dulu, dia ckp dia bukan dari group tu but dari cara dia memberontak tu mmg jelas nyata dan terang yg dia tu dari group tu.. lagi ade hati nak nafi-nafi.. 

To GUEST : ko kata padan muka kan kalau laki aku tinggalkan aku kan.. Atleast aku dah kawin n aku nak tranya ko.. ko tu menyibuk hal rumah tangga aku tu ko ni dah kawen ke? ke ko ni just jd gf je? meh sini aku ingatkan ko.. Kalau ko cemburu kehidupan org lain itu bermakna yg kehidupan ko sebenarnya xbahagia.. ke bf ko ade curang ngan ko????? sangat kesian la kan kalau bf ko curang... 

Ko rasa kalau ko berpuashati dengan tulis macam2 makian dlm shoutbox aku.. silakan.. aku x halang.. ko nak tulis bende2 slam kain ko pun aku x kisah sgt asalkan ko bahagia.. aku nak try bahagiakan hidup ko dlm blog aku ni... meh la ajak sume2 member2 ko tu maki hamun kat sini.. i don't mind.. 

Ko leh maki ape je asalkan ko bahagia.. Silakan.. terima kasih kerana berkunjung ke blog ni.. ^-^

Wednesday, June 16, 2010

~ DagiNg BurGer~

Yay.. aku berjaya buat daging burger.. yay again.. as usual "GOOGLE n Try".. layan je la pic ni..

Ni yg before masak




ni plak yg dah siap masak.. hehehe klakar pasal bentuk dia dah lari tp rasa ok jer..



~MY PETS~

Salam semua.. tengok dari tajuk pun tau kan aku nak citer pasal pe.. hahaha.. Skarang ni dah banyak dah binatang kat umah aku..


Meh aku senaraikan ape binatang yg ade :

~ KUCING - Mei chan n Coco ( coco merajuk dah xnak balik umah.. hahaha)

~ Turtle - Ucit (mcm labi2 sket) n Baby (ni bela dari kecik, ala yg sebesar duit 50sen tu)

~ Hamster - asal ade 2 tapi dpt lg 4 ekor so jadi 6 ekor la..

~ ikan Gapi - ade 10 ekor kot

~ ikan cup @ aku suka panggil ikan longkang - beratus2.. hahaha

~ ikan keli - tinggal 2 @ 3 ekor...


ni plak gambar2 ikan n hamster.. wahh




~GOOD JOB~

Selepas blog org lain di huru hara kan, kini giliran blog aku plak nak dihuru hara kan..  

GOOD JOB!!
  hahaha.. banyak kebaikan yg aku dapat tiap kali korang slalu lepak blog aku ni..  

SYABAS!!

Gembiranya hati ku.. lalalalala

Tuesday, June 15, 2010

~FisH n ChiP with TaRTaR SauCe~

I made it.. I cook it.. ehh ehh .. I google it n i cook it.. hahaha.. k k.. sebenarnya dah berkurun ade frosen dory fish kat umah tu.. bapak aku ni jenis beli pastu xtau masak.. hish.. dulu dia x reti masak salmon tp beli. ish.. sib bsik dulu aku ngan icam rajin masak.. buku resipi banyak ooo.. but at that time xde resepi salmon pun.. ish.. 

Disebabkan x reti, ape lagi.. wat2 reti la.. hahaha.. aku grill salmon tu atas pan grill pastu aku letak la mix herb la, garam, olive oil, lemon juice n of coz pepper.. n the result.... walllllllahhhhh!!.. hehehe..

Now, aku try resipi fish n chip.. actually aku buat mlm ni punya x tgk resipi pun.. yg ade dlm kepala otak aku ni just aku nak pakai BREADCRUMBS tu je yg aku pk.. so logik la bahan2 lain.. and this time aku amik masa bout 15 minutes je tuk readykan masakan ni.. 

For info, TARTAR SAUCE tu aku wat sendiri.. aku google td kat web n bahan2 pun ade.. biasa la kan.. di olah2 la mengikut bahan yg ade kat umah.. lemon aku ganti dgn limau kasturi, pickle aku ganti dgn timun jepun.. so xde hal la kan.. just ade bende yg aku campur dlm tartar tu.. Serius.. sangt simple fish n chip.. oh ye.. kentang gorang mmg dah adekat umah,so xpayah susah2.. heheh

meh layan gambar menu glamor ni.. wahh


oh oh.. pas aku siap masak td, uncle umah sebelah iaitu uncle sim dtg.. bawak buah labu ni.. dia beli kat tg.malim.. ni jiran aku yg baik.. dari dulu mmg dia pemurah.. bertolak ansur.. hehe


~EnTri TerTunda - [MEDAN - EPISOD 4] - HoTeL~

hehehe.. yg ni saje je letak gambar2 ni pasai kitorang teruja dgn bende dlm kaca tu.. hahaha


hahaha tetibe ade gambar ni.. time turun dari flight.. yuhuu


~EnTri TerTunDa - [MEDAN - EPISOD 3] - Muzium Medan

Okeyh.. yg ni plak hari ke 2 dan 3.. time ni kitorang dah kat medan dah.. cam biasa jalan2 snap gambar.. haaa.. pagi2 dah gerak  ge MUZIUM kat medan tu la.. banyak gak la khazanah.. n yg penting nama dorang ade TENGKU okeyh.. pasal dorang kawen dgn sultan2 yg ade kat malaysia ni je.. So dgn x banyak citer, jom layan..

Monday, June 14, 2010

~EnTri TerTunggak - [MEDAN - EPISOD 2] - KoLaM aiR Panas & GununG BeRapi~

Actually hari pertama kitorang turun2 je flight terus naik van menuju ke BRASTAGHI.Tempat ni cam kalau malaysia kire cam CAMERON HIGHLAND la.. but the road nak menuju ke atas sangat2 perghhh.. aku x sanggup.. yg aku sanggup time dlm van tu just tido.. Terhentak camne pun aku kne tidokan diri kalau x haaa abis la vantu bau muntah aku je.. alalala..

Ondaway singgah makan kat RESTORAN GARUDA.. ayam goreng dia.. class la.. ala dari dulu pun suka makan.. but now aku cam bab mkn ni cerewet sket.. bukan ape, aku ok je tp incik tekak ni yg xleh telan.. if x jangan harap la bende tu nak hadam.. yg merana aku gak.. haaa.. 

 
meh layan gambar2 sepanjang berada di BRASTAGHI.. ni sume random ek.. layan je k..


~EnTri TerTunDa - [MEDAN - EPISOD 1] *makanan* ~ yay

Yuhu.. ni entri yg tertunda dekat sebulan setengah.. ade sebab2 tertentu entri ni tertunda.. dont ask why coz aku pun x tau jawapannyer.. I'll try to be matured here.. wahh.. matured ke... x kot.. dah sifat aku camni nak wat camne..maybe satu hari nanti aku berubah la.. hehehe

Ok.. kali ni aku nak letak gambar banyak2.. pasal aku sendiri dah lupa aktivit nyer.. hehehe

Jom  je la layan gambar.. hehehe

ni time tengah nak tunggu makanan sampai.. aku x sihat ye..maklum la aku ni x leh jalan jauh2.. muntah je keje.. poyo...

Tempat duduk aku ngan cik abg ni jauh oooo.. tp ok gak xde org kaco aku.. hahaha

Sup ketam n telor.. sedap gak.. tp x sure ade ikan yu ke x....hhhhmmmmm

Ni menu wajib.. aku mkn ayam ni je pun.. ngan sup td.. hehe

ni namanye gado2 kot.. ntah yg aku tau ade toge, kobisun, tauhuhun,saladon n kuah yg leh tahan la pakai cili hidup.. meraung gak la lidah pasal cili api..


erm.. ni ikan.. erkk aku x mkn sbb pelik


 oh ye.. ni pun aku makan.. nyum nyum.. sedapnyer pakchoy..

Camni sayur ni datang, camni jugak la sayur tu x disentuh.. aku jujur ek.. xsedap

Haaaa.. yg ni aku rembat dulu.. aku kan suka buah.. nyum nyum

okeyh.. ni je yg bab2 makanan.. actually ade lagi but maaf ye, ni je gambar yg ade dalam hp aku..


~KURANG AJAR~

 aku dah tahap sakit hati ni.. kalau nak tgk sgt meh aku linkkan skali shoutbox tu 


"GUEST", ko memang kurang ajar.. Ko leh kate aku HINA ko? FITNAH ko? woi, ko ni xde otak ke? ko hina aku, adik aku mcm2 ko kate aku fitnah ko???

Celah mane aku fitnah ko?? CELAH MANE?? Otak letak mane huh guest? Otak letak atas kepala ko paham x? aku muak la dengan manusia jenis cam ko ni..

Aku nak tanya ko, ADE AKU COMMENT KO? ADE? ko BUTA ke? aku comment kat ana bukan ko? ko kate PENGHINAAN KO TU XDE APE SGT?? nampak sgt ko ni xde otak nak guna... Kalau dah org x kenal panggil ko ANJING BETINA.. BABI.. tua xde ape??? KO LETAK OTAK KO KAT LUTUT KE??? 

haaa 1 lagi, nama aku NOR AZIRA bukan NURUL AZIRA.. bende yg xpayah suluh2 pun ko BUTA.. Ko skolah mane sampai mengeja pun x reti??  Ko nak sgt kan aku  hina ko? nak kan? nak sgt kan? nak sgt2 kan? 

BONGOK!!

ni ade sket yg terbaru.. aku sangat menyirap dowh.. ni mesti kawan2 korang gak ni ana n miera.. Org yg dia x kenal leh la dia maki hamun tgk la kalau tetiba dunia ni kecik, si guest ni rupa2nyer sedara mara aku, SUMPAH.. aku jumpa ko je aku bg ko sedas penyepak.. Xkisah la walaupun depan mak bapak ko..
  • guest jd kata2 nur azira leh dikategorikn dalam "fitnah"..
    Details
    2010-06-14 5:17 AM
    #

  • guest kata2 kesat yg i kluarkn rasenyer xde la bwak kesan sgt, coz org len sndiri pk xlogik kn..tpble tuduhan yg nurul azira keluarkn telah wt sume kacau
    Details
    2010-06-14 5:10 AM
    #

  • guest klu btul la saidatul 2 jg pride sgt, npe org len yg backupkn die? 1 lwan 1, npe ttbe nurul azira, mira(kimi), miera, icam, nk dtg backup? huhu..
    Details
    2010-06-14 5:08 AM
    #

  • guest kata2 nur azira memg xde yg mencarut,tp ke arah menghina..n mentafsir sesuatu yg salah..n die yg menuduh "guest" dr grup "the military doves"
    Details
    2010-06-14 5:04 AM
    #

  • guest mula2, ijuz ckap "yeke xnk exposekn diri?" plik kn, ttbe je saidatul mrah2 i sbb tanye cm 2.. n nur azira lak dtg nk backup
    Details
    2010-06-14 5:01 AM
    #

  • guest miera n sai n sume yg berkenaan : i rase u xde hak utk maki ahli grup 2 coz "guest" bkan dr group.. c, u all da silap..
    Details
    2010-06-14 4:56 AM
    #

  • guest kdg2 jangan terlalu yakin dengan ape yg kita buat..fikir dulu baik buruk sblum brtndak..
    Details
    2010-06-14 4:52 AM
    #



There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails