Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Tuesday, June 15, 2010

~FisH n ChiP with TaRTaR SauCe~

I made it.. I cook it.. ehh ehh .. I google it n i cook it.. hahaha.. k k.. sebenarnya dah berkurun ade frosen dory fish kat umah tu.. bapak aku ni jenis beli pastu xtau masak.. hish.. dulu dia x reti masak salmon tp beli. ish.. sib bsik dulu aku ngan icam rajin masak.. buku resipi banyak ooo.. but at that time xde resepi salmon pun.. ish.. 

Disebabkan x reti, ape lagi.. wat2 reti la.. hahaha.. aku grill salmon tu atas pan grill pastu aku letak la mix herb la, garam, olive oil, lemon juice n of coz pepper.. n the result.... walllllllahhhhh!!.. hehehe..

Now, aku try resipi fish n chip.. actually aku buat mlm ni punya x tgk resipi pun.. yg ade dlm kepala otak aku ni just aku nak pakai BREADCRUMBS tu je yg aku pk.. so logik la bahan2 lain.. and this time aku amik masa bout 15 minutes je tuk readykan masakan ni.. 

For info, TARTAR SAUCE tu aku wat sendiri.. aku google td kat web n bahan2 pun ade.. biasa la kan.. di olah2 la mengikut bahan yg ade kat umah.. lemon aku ganti dgn limau kasturi, pickle aku ganti dgn timun jepun.. so xde hal la kan.. just ade bende yg aku campur dlm tartar tu.. Serius.. sangt simple fish n chip.. oh ye.. kentang gorang mmg dah adekat umah,so xpayah susah2.. heheh

meh layan gambar menu glamor ni.. wahh


oh oh.. pas aku siap masak td, uncle umah sebelah iaitu uncle sim dtg.. bawak buah labu ni.. dia beli kat tg.malim.. ni jiran aku yg baik.. dari dulu mmg dia pemurah.. bertolak ansur.. hehe


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails