Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Friday, May 14, 2010

~Jumaat Di Kala RehaT di Opis~

Salam semua.. minggu ni aktiviti di opis seperti biasa tp tgk aktiviti time rehat a.k.a merehatkan diri.. hahaha



Bermula dgn sembang2 gosip2 bende jahat oleh abg ton ngan kak mila (kakmila tersorok).. pastu naim konon kusyuk la...


ingat kusyuk wat keje tp hahaha tgk mudah .com.. x bleyh blah...


tgk budak 2 org ni.. sorang main game sorang lagi leh plak main puzzle budak2.. hahaha


kak mila dah beralih tempat.. tgk la ape dorang wat ni.. ni tgk tv citer klaka ar tu.. haha


sempat bergosip.. ewahh


Haaa.. ni lagi 1 tempat yg baru diberi nama "NURSERY TADIKA AGSB" hahaha.. studentnyer anak kak mila cikgunyer mira.. Blakang tempat aku kan luas so ape lagi... hahaha

AKU??

korang xkan jumpe aku pasal aku la dalang yg buat jahat amik gambar korang sume... muahahahaha.. so, secare automatik dah nampak sape yg x wat keje... orgnyer adelah AKU.. muahahahaha..

Thursday, May 13, 2010

Emosi ke???



Aku emosi ke?? Ntah x kot.. Aku memikirkan bende yg aku rase n nampak.. Maybe dorang badmood tp xmungkin kot sbb aku tgk antara dorang2 ok ke.. Dgn aku cam nampak sgt dorang x suke..

Tetibe terase cam malu gler dowh pasal menumpang.. Ke mmg aku patut pegi?? Mungkin aku patut kot.. selama ni pun rasenye, bukan rasenyer tp mmg aku x membantu..

Hmm.. aku bodoh wei, aku xpandai.. Suh blaja pun aku tetap bodoh.. Nak tolong pon org xberani nak bagi takut salah.. Suh keje xleh diharap.. Ape yg aku buat pun sume salah.. Merugikan banyak pihak.. Arghh.. Loser!!!! Baik aku kuar kan.. Lgpun aku ade ke xde ke same je..

Gler ar x tahan.. sedih gler.. aku leh rase mmg dorang sume x suke aku..  

 

~FenG Sui????



Aku bengang betul kalau org percaya sangat dgn Feng sui.. Dulu dia suh tuka itu ini sbb feng sui alasannyer sbb bende yg asal ni xde ONG? tapi bile tuka aku x nampak pun ONG nyer.. lagi teruk ade la..

Ni skarang nak suh tuka bende lain plak alasannyer xleh ombak la nak burung plak.. daaaa.. bende ni BERBAYAR ok?? Kalau nak tuka2 ari tu baik x payah upah org tuk buatkan.. Buang masa + duit je.. ye la ko ape tau kan.. ko tau ade je..

Ni lagi satu, kalau dah terang2 bende tu scan, mesti la pudar.. dah tu ko nak camne? ko budget bende tu terang lagi dr yg asal ke?? bila time aku tunjung asal dlu ko ok.. xde plak nak ckp itu ini.. ni nak soh tuka plak.. ish nasib baik mmg ko pandai aku ni bodo..


Makin lama aku rase lagi x selesa.. sangat stress sampai rase cam nak tinggalkan semu bende.. Bukan aku x kesian tp sampai satu mase sume org cam tetibe BLAME @ XPUAS HATI, rase cam KORANG MMG DAH X SUKE AKU, MMG AKU MENG|YUSAHKAN HIDUP KORANG.. time tu mmg aku rase cam nak bla je dari hidup korang..

Gler siot, sape x terase bile org cam ckp2 kias2 atau bahasa baiknyer HINT.. hehehe.. Kekadang tu terasa gak coz aku mmg x mampu tp patutnyer mampu x mampu aku kne kuar gak..Dah ar sume x suke aku.. arghh.. xpe ar.. nanti kalau aku pindah jauh2 xbalik 5@6 tahun mesti dorang rindu kat aku kan.. @_@


GEMUK!!

Nape org suke kutuk org gemuk? Sebab org tu jeles org gemok comel.. hahaha.. tgk bawah ni.. comei kan.. ahaxx


ok ok.. mmg gemuk x cantik tp itu x bermakna mereka boleh dibanding2kan dgn org lain.. Xde sivik ye kawan2.. ish x baik tau.. lagi xde sivik bile sesuka ati je bg gelaran pada org gemok tu.. ish ish (*aku pun kekadang xde sivik.. hahaha) asalkan sedar diri xpe.. tul x... hahaha..

Bagi aku plak, x kesah ar dorang nak ckp aku gemuk ke ape ke asalkan aku tau perjalanan naik turun berat badan aru.. baju aku dah leh pakai ke, xleh pakai ke tu aku, family aku n kengkawan aku je yg tau coz aku kecoh bgtau.. hahaha

Kalau nak bandingkan aku dgn org yg dr azali mmg kurus mmg kekadang tu x masuk akal la kan.. tp ape aku kesah asal aku tau x kacau org ataupun AKU X REMBAT MAKANAN ORG LAEN.. tul x? yg aku rembat pun makanan adek beradek aku xpun nurul ngan kak mila.. tul x korang.. tu pun sbb kita GIVE n TAKE.. hehehe..

But skarang xrisau pasal makanan coz kitorang mmg xde spend banyak kat makanan coz diet.. x caye tgk nurul.. hehehe.. 
skarang ni kakak sri kota yang perasan "kurus" tu xde tegur2 dah kot.. ish ish.. ade ke dia kae dia kurus dari kitorang padahal same je.. kak mila kot kecik sket dr dia.. montot dia je yg kecik ad la.. hehehe.. *alamak2 terderect plak ckp* ^_^



Yang penting aku dah turun berat.. ade aku kisah?? baju dari XXL dah jadi L.. ~~Slow2 beb, sebulan turun 4 @ 5 kg tu kire dah ok la bg yg normal.. wah wah..

So yg penting kne turun lagi tuk berat ideal.. kalau nak jadi SEKEPING pun x leh gak pasal aku rase M the best kot.. x kecik x besar.. sedang2 je.. kang kurus sekeping kang org kate laki aku x bg mkn.. hahaha... padehal makan gak.. yg penting mak metua aku dah tegur badan susut... hahaha.. 

ok ok ayat 2 perenggan diatas tu nak menunjukkan aku dah kurus skettttt je.. hahahahaha.. poyo.. lalala.. Tp xkesah ar kan nak masuk bakul angkat sendiri ke dalam blog ni sbb aku suke.. yay

Sunday, May 9, 2010

~LOGO TERBARU BAZAARKU~

Ni la logo instant tuk aku jadikan profile picture bazaarku kat dalam Facebook.. meh tgk..



HAPPY MOTHER'S DAY

SELAMAT HARI IBU!!


Hari ibu pada tahun ni xde hadiah nak bagi sebab ekonomi global x stabil... plus ade 2 ibu.. hehehe.. poyo je aku ni..

Next year kitorang bagi mak adiah k x pun kitorang bawak g makan kat tasik.. perghhh dpt mkn yam basket sgt la syok kan... mak kan suka kat yam basket tu..

anyway nak ucap selamat hari ibu kepada mak dan mak mertua.. jasamu akan ku kenang.. hehehe..
There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails