Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, September 5, 2009

Berbuka Puasa...


BuRpppp.. Alhamdulillah... konyang...

Ari ni kitorang berbuka kat JUSCO BUKIT RAJA..


Kitorang shopping and berbuka puasa kat situ... hehe mentang2 mak ngan ayah balik kg.. so panjang la perjalanan tu... hehehe..

So, sampai-sampai je 1st thing yg kitorang wat adalah BOOKING MEJA tuk berbuka.. Mula2 nak mkn kat JHONNY'S STEAMBOAT RESTAURANT tapi full house plak.. so we decide to berbuka kat KENNY ROGERS.. hmm

Sementara tunggu waaktu berbuka, jalan2 la dlu kan. so aku cari seluar and 1st destination masuk VOIR.. Cari punya cari x jumpa.. Xde pilihan langsung.. Pastu masuk la JUSCO plak.. Patut la dlm VOIR tu xde pilihan, semua dah bawak masuk dalam JUSCO tu..

Bende dah depan mate, ape lg beli je la.. hehe.. kak yong pun nak jugak.. so beli la gak.. Lepas tu aku ajak kak yong REEDEM POINT coz kad aku punyer SUPLIMENT je.. Hampeh.. ingat banyak sgt la pointnyer rupenyer ade 4000 point je.. So dapat tuka dgn CAR ORGANIZER..

~ni aku beli skali - support PEACE MALAYSIA~

Selepas itu, kami ke F.O.S and dpt cari suar mira je. and time tu dah agak2 kul 7.15pm so kitorang terus k tempat berbuka puasa..

BERBUKA PUASA

Sementara tgu ape lg SNAP GAMBAR LA.. hehehe


~Muffin - Choc, Vanila n Banana~
~Air - Mineral water, Coke n Iced Lemon Tea~
~Mine - Ayam, Macaronni & cheese, Mashed Potato, Fruit Salad~
~Mira - Beef Spagetti Bolognese~
~Kak yong - Ayam, Macaronni & cheese, Mashed Potato, Coslelow~
~1 Bowl For Me - I loVe tHis Corn & Carrot soo MucH~
~Lepas masing2 kenyang~
~LiCin~
SELEPAS BERBUKA PUASA
~huhuhu biskut ni aku terpasksa beli pasal aku ckp dgn kak yong "kalau ade biskut sarang semut je org akan beli" rupa2nyer setiap kedai kuih dia pg cari biskut ni.. huhuhu~
~Lawa x kasut aku~
~Kak yong punya CROCS~

iKLaN

Salam, Kawan-kawan semua..
Jika ade yg berminat untuk membeli KEK LAPIS @ KEK TIDAK BERLAPIS,
Anda boleh menempah melalui saya ataupun terus kepada tuan punya blog..
terima kasih
Kepada :


Macamana org x terasa, kmu asik nak marah-marah orang je..
org lain pun terasa.
Bila tanya je marah2.
Ye la time org mintak tolong tu marah2 je..
mmg ar terase..
sbb kmu marah org yg ade kat umah ni je..
org luar kmu x marah.. sume layan baik kan.

Friday, September 4, 2009

ToDaY ;p

Assalamualaikum.. bertemu lagi.. hehehe..


Hari ni aku mmg sangat2 kejam.. aku telah menyebabkan kereta ku sangat tertekan.. ye la aku tekan minyak sampai 160km/hr.. gler x gler ar aku ni... aku xpenah drive naik kete aku sampai takat tu lajunyer tp kete bapak aku slalu je bawak tp xlepas pun 150km/hr cuma dlu kete KIA CARNIVAL aku bawak sampai 170km/hr.. Sib baik x kne saman.




1st time aku kne saman pun sbb aku bawak lebih 90km/hr kat Port Dickson.. Terbang RM150.00 sbb saman tu..


Tapi aku bawak kete laju2 bkn xbersebab tau.. segalanyer bersebab.. Semuanya gara2 terlambat tuk g temujanji dgn org.. tu pu yg agak2 penting la.. huhuhu

Macam ari ni aku nak g TANGKAK... Masuk opis dlu settle bende.. kul 11.00am baru kuar.. kirenyer start bertolak dlm kul 11.15am and sampai tangkak jam 12.40pm.. Masa yg aku amik just 1 jam 25 min.. sepatutnyer pejalanan tu amik masa 2 jam 30 min..



Haha yang paling aku x tahan turun je dari kete kaki dah menggeletar pasal tekan minyak non-stop... xbleyh tahan..


Lepas abis je dlm kul 1.00pm, kitorang gerak balik and sampai shah alam kul 3.00pm.. Time bali tu siap cari org jual buah2han kat area tangkak tu but x jumpa then kuar balik masuk highway and aku kuar EXIT SIMPANG AMPAT (tempat projek kitorang tu) and pusing2 sampai AFAMOSA RESORT tp xde jumpa pun kedai buah.. MAybe bukan musim kot.. ish ish ish.. So terus balik Shah Alam.


Sampai shah alam, terus anta kete mak aku g bengkel (bukan aku sorang) sambil amik org keje pastu aku suruh kak yong dropkan aku ke opis pasal ade hal kne settle sebelum cuti.. ye la kan cuti sampai isnin..


Pastu balik umah and tulis blog ni.. muahahaha.. sambil tulis blog ni ayah aku dtg plak.. huhuhu tunjuk kesan belahan operate tu.. saje je aku attach gambar ni.. hehehe


Ok la.. dah nak berbuka ni.. tata and SELAMAT BERBUKA

hipokrit??

Tadi aku baca blog dari http://mura-myjourney.blogspot.com and ade title "HIPOKRIT".. and ye ni mesti berkisar pasal tentang aku la tu..
meh aku ckp skarang.. xde yg xpecaya yg kamu bz.. semua percaya yg kmu bz..
xbetul ke 1st kne tanya dlu: "kamu ade class x ari ni" ayat ni bkn nak jadi ayat perli tp kalau kme ade class, sorang2 xkan ganggu kme ke class. lagipun kalau ade class xde la kitorang nak mintak tlg bende2 @ nak tanya pape.
yg 2nd : org mintak tlg pg tu pun pasal dah MENGELUPUR sgt tender x siap isi (kalau org x isi pun xpe tp kmu tau sendiri kan yg tender tu berbayar)
yg 3rd : mmg aku x bagus pun sbb tu bila mak ckp pasal kmu org x ckp pape..
yg 4rd : Kalau rase org annoying tu xpe la.. atleast thn dpn org dah xde dah.. so lepas tu xpayah la kmu cari2 mandat @ kipas lg.. terang2 akan disayangi sepenuhnya oleh ibubapa.
yg 5th : Kalau xde bende2 penting org xkan cari kmu ok.. kalau ade yg penting2 pun kalau leh xpayah cari pun xpe kan.. tapi bab tandatangan org punya kuasa mmg sgt2 terbatas..
so nak ckp dpn2 skarang ni pun mmg x berbaloi.. tp kalau rase still annoying tu dah xleh wat pape la.. terpulang je la lg pun aku sedar aku ni xsebagus sesetengah org tu.. blaja pun takat diploma je tu pun nak dpt pointer tinggi pun jenuh..

Thursday, September 3, 2009

WinK WinK


okkkkkkk semua....


sekarang aku tgh sibuk menjahit baju.. eh eh bukan jahit baju tapi jahit manik tuk baju kurung..


aku xreti jahit baju tapi nak aku amik tempahan jahit baju.. tapi aku cuma reti jahit manik je..


x caye?? tgk gambar2 ni ok




ok x ni? kalau x ok.. ok kan...

nak tempah bgtau ye..

Sooo ScArYYYY

huaaaa.. ingat lg x aku ade cter pasal "PEMBEDAHAN"..


so, this is picture of my dad.. (edited picture)
aiyooo bahagian dada yg di operate..


tO aLL mY reAdeR!!!

assalamualaikum..
dengan lafaz bismillah dan dengan keperasanan yang tinggi bahawa blog ni macam ramai gler je yg baca aku nyer blog.. tp perasan tetap perasan.. hahaha..
ok ok.. berbalik kepada pertanyaan penting dari saya...
yang pertama : Macamana untuk mengurangkan sakit perut akibat gastrik?
yang kedua : Bagaimana caranya untuk menghalang angin di dalam badan untuk meng"attack" sistem2 dalaman dalam badan?
yang ketiga : Bagaimana untuk mengelakkan penyakit senak pada ulu hati?
sesiapa yang menpunyai jawapan untuk soalan ini.. sila2 la comment ye...
ok ok.. saya pegi dlu... dari perut hingga ke ulu hati telah merasa kesakitannya..
ADOI...
Tandas... dont run away.. yeeehaaa...
Assalamualaikum.

Fuhhh!!! LegA...

Jam menunjukkan jam 9.57 pagi waktu malaysia (hehe ikut jam kat pc aku)
At last, all of the tenders abis dihantar termasukla yang tutup sok.. hehe..
Semalam aku, kak mila, nurul , naim ngan abg ton rushing2 coz 3 tender tutup before 12pm. pastu ade 2 tempat yg berbeza lak tu.. hmm.. After berhempas pulas (cewah) so yg 3 tender tu pun siap.. haha ye la xkan x siap2, kan dah berhempas pulas.. hehe
And today, 2 tender siap tapi yg ni x berhemas pulas pasal dah wat semalam.. so i'm a bit free..
Sepatutnyer aku g Tangkak pagi ni tu wat form claim kat PROPEL.. tapi bos aku plak xleh pg sbb dia bz.. ish ish.. lama la leh dpt payment tu.. Silap2 lepas raya baru payment masuk.. hmmm.. xde duit raye la jawapnyer..
SEDEYHHHH

Wednesday, September 2, 2009

pembedahan

this morning, ayah aku g one of alternative medical places kat kota kemuning.. ish menakutkan...
dengar2 citer dari org2 tu amat menggerikan aku..
oh my..
hope ayah aku sihat...

Tuesday, September 1, 2009

aDoyAi...

huhuhu.. dari pagi tadi perut aku sakit.. adoyai.. cam ne ni.. huhuhu.. today sooooo busy dgn 5 tender.. sib baik yg 1 tu abg ton dah kirekan. i tot all the tenders was a cleaning services but 1 of the tenders is a construction tender..
so i dont think i can finish it all this day... almost 75% price of materials kitorang xde.. so wut do u think bout it?
lalalala.. aku mcm xde keje je tulis blog ni.. ish ish aku sakit perut ni.. baby tendang2.. hahahha.. (wat lawak bodo time sakit2 sambil menahan k**t*t =p)

Monday, August 31, 2009

BerBuKa PuaSa

RESTORAN TASIK INDAH

kitorang cam decide nak berbuka je kat luar.. so booking meja kat RESTORAN TASIK INDAH. hehe kitorang adik beradik kumpul la rm50 sorang so dpt la rm200 tuk makan tu.. Masa makan kitorang tgk sume set yg org tu hidangkan sume LARGE SET..
The food is like usual..FANTASTIC.. but YAM BASKET xde plak time puasa ni.. pokok keladi xde dah kot..
Time bayar plak.. adoyai.. OVER BUDGET rupenyer.. Almost rm300 spend on it.. but its ok.. niat kami adik beradik nak belanje mak ayah.. hehe..
So meh la layan makanan2 ni.. nyum nyum..
*kak mila ngan nurul mesti teliur kan bila tgk gambar2 ni.. hahahaha
air kosong - bulan puasa mmg air ni je pun yang sedap
water melon juice - korang tgk 2 hampas dia naik atas dah..
kurma - sunat makan kurma berbuka puasa tp apesal aku x suka kurma?
buah melaka - mak aku baru nak buat kalau buka kat umah semalam
kerapu stim - nyum nyum sedap.. manis je rasenyer
lemon chicken - my favourite yummy

tom yam soup - i like all the mushroom

kangkong belacan - xberkhasiat la kalau xde sayur.

iKeA

KISAH DI TEMPAT PARKING
Kalau nak g ikea, so parking ikea la.. tapi.. ish ish ish..

aku : nape x parking kat ikea je?
abg ngah : paking kat curve murah lg pasal dia kira PER ENTRY
aku : ala same je.
abg ngah : lain la PER ENTRY lg murah dari PER HOUR. (drive sambil masuk parking THE CURVE)

Masa bayar barang kat kaunter.

cashier : i'ts that all miss
aku : yup
cashier : do u have parking ticket
aku : nope (sambil senyum pasal parking kat bangunan sebelah)

Time nak bayar tiket kat auto-station.

aku : ape la abg ngah ni, kalau beli barang kat ikea kan td dapat diskaun parking
abg ngah : laa.. ye ke.. (sambil senyum macam kambing)
kak nyah : alaa

Time nak g kat kereta plak.

aku : betul ke ni tempat parking nyer?
abg ngah : kat depan tu je
kak nyah : kan parking kat A3 tapi nape sume lain
aku : hahaha hujungggggggggggg sane tu ha.. gler la jalan jauh.. tu la tadi kata "hujung lagi, yg hujung2 tu senang nanti naik jejantas"
kak nyah : ala ape susah jalan je la. (sambil jalan ketawa2)

akhirnyer sampai gak kat kereta


GELAS OH GELAS

Semalam aku jenjalan g Ikea.. Saje je ingat nak beli gelas yg 6 biji RM4.90 tapi ala comelnyer gelas tu.. so aku pun amik la gelas yg agak2 tahan + murah sket kot dari yg lain..

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails