Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Friday, May 21, 2010

~APAM KUKUS BOLA.. hahaha~~

Comei x apam ni?? comei kan.. nyum nyum


~AKU DAN MEREKA~ wahhh

Ni plak gambar aku ngan adik ipar n anak2 buah suami aku...

 ni aku ngan adik ipar aku...

yg ni comei kan.. dia suka melekat kat bontot... hehehe
siap jerit "mak ngah.. mak ngah"
comei je

yg sorang lagi ni kakak dia.. comei tp haaa kuat merajuk.. hehe


~AYAM PENYET~

Salam semua... Jumaat lepas kitorang g makan tengahhari kat seksyen 7.. nama kedai tu ape ek.. SOLO ape ntah.. tp menu dia ayam penyet.. nyum nyum sangat sedap tp malangnye aku x leh abiskan makanan tu.. huaaa. pedas ooo..

So layan la pic kitorang.. anyway yg pg ari tu KAK YONG, KAK MILA, MIRA, AKU n THIEHA.. hehe

Ni la rupenye ayam penyet yg kitorang makan...


ni plak sebelum makanan sampai


maaf ye.. kak mila xde dlm gambar pun.. hehe anak dia je la jadi wakil...

yang ni plak gambar thieha bersama "kakak angkut" dia.. hahaha

 comei kan.. hehehe

Monday, May 17, 2010

~MOOD IDOLA KECIL PLAK~



~MOOD NASYID~

Tetiba termood nasyid plak.. hehehe.. tp sangat sedeyh..







Sunday, May 16, 2010

ISU PENTING : FESYEN TUDUNG BERSANGGUL...


Saya rasa.. amat penting untuk saya kongsikan satu perkara ni.. Act, saya baru jer tau ttg perkara ni. Kalau kita semua perasan sekarang, fesyen bertudung bersanggul sangat2 femes sekarang. Saya tengok, majoriti yang bertudung, especially y pakai shawl...msti akan mengayakan tudung y dipakainya dalam keadaan bersanggul.


Sanggul yang saya maksudkan adalah seperti dlm pic diatas. Memakai tudung y menampakkn bonggolan dikepala. Jadi, sebab tadi saya dah terbaca berkaitan pemakaian tudung sebegini, jadi semestinya saya share dengan kawan2 semua . Renungkanlah hadith2 dibawah :


“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat” - hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.


Rasulullah s.a.w bersabda:

“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini” –hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-


p/s : entri ni au amik n copy bulat2 dari  http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com .. mintak halal ye tuan punya blog.. hehehe
There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails