Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Friday, August 21, 2009

MaKan ...


Sedap sangat makanan kat sini.. nyum2.. x caya?? x caya xpe.. aku yang kenyang.. ahaha

ikan bawal stim halia


kangkung goreng belacan

nasi putih

sup ketam special

tom yam campur
tempeyek kacang
bandung ais
tembikai jus ais
dalam cawan tu ais kosong & dalam cawan plastik c/w tutup tu air BIO-AURA

SiTe ViSiT LKIM

~LEMBAGA KEMAJUAN IKAN MALAYSIA~
Hari ni aku ade site visit kat tanjung karang selangor.. oh my.. aku mmg malas sgt2 nak drive kete.. nasib baik ade org yg nak drive kete tu.. hehehe.. kak nyah n abg nyah ikut skali g sama n secara autonyer lelaki kne drive.. muahahaha..
Secara jujurnya aku xtau tempat tu kat mana.. Berbekalkan HINT yg ayah aku bagi (itu pun dia kata "KOT") so kitorang pun cari la tempat taklimat ni.. ish.. aku tanya ade sorang mamat kedai repair moto.. serius dia x membantu...
Dgn perasaan yang COOL, kitorang teruskan perjalanan sehingga ke sebuat kedai perabot.. yea yea uncle tu sungguh membantu.. x caya?? baca dialog2 ni..
Aku : Uncle, leh tanya?
Uncle : boleh ja
Aku : Uncle tau tak mana BATU 6 1/2,
Uncle : Oh, dekat kawasan sini sini ja.. U mau cari apa tempat?
Aku : Persatuan Nelayan Kuala Selangor.
Uncle : oh oh itu tempat ka.. (sambil bangun lantas menuju ke luar kedainya).. U nampak itu kedai? Haiya itu ada atap2 punya.. ada itu orang jual nasi punya..
Aku : yang atap biru tu ke uncle? yg ada logo ikan tu?
Uncle : ya ya.. lu manyak bijak punya org.. situ tempat itu nelayan punya..
Aku : ok ok tq ya uncle (sambil ketawa)
So ak pun sampai la kat twmpat yang di tuju..
Awal la plak so kitorang punsaje2 la jalan2 then berenti kat petronas sambil buang2 masa.
~JETI NELAYAN PARIT 3~
sempat gak tangkap gambar
ish laki bini ni..
rumahku syurgaku (kata burung itu) hikhik
budak 2 orang ni petah sangat.. sume benda dia ckp.. hehe
tangkapan para nelayan.. wahhh


Thursday, August 20, 2009

MuaHaHaHa

CERITA LAWAK HARI INI..
Pagi tadi bapak aku suh aku g jumpa orang tuk bg COMPANY PROFILE n collect BQ.. so aku pegi la.. mula 2 dia cakap SACC MALL but rupa2nyer kat SACC CONVEC.. Ish ish ish.. So aku ngan nurul pun berjalan la ke sana dgn hati yang gembira.. xkisah penat pasal x puasa.. hikhik
Cerita lawaknya camni.. aku ngan nurul berjalan dari SACC MALL (ye la kan tadi salah bangunan) so melalui PINTU BARAT. dengan penuh CONFIDENTnyer kitorang berdiri la depan PINTU AUTOMATIK yg pakai scan tu tapi x bukak2.. rupe2nyer pintu tu mmg xleh bukak.. nasib baik xde orang nampak.. hehe
Kemudian, aku try2 la tolak2 pintu2 yang ade kat situ tapi xleh bukak gak.. mmg sedeyh + malu.. tetiba ade 2 org KONTRAKTOR yg tgh wat keje kat situ datang ukur2.. so aku dengan selamba je tanya..
Aku : Encik, leh saya tumpang tanya.
Kontraktor : Ye..
Aku : Camne nak masuk bangunan ni?
Kontraktor : Pintu depan. sebelah sana tu..
kitorang pun berlalu dengan konfiden juga sambil mengucapkan terima kasih sambil ketawa.. Masuk2 je pak guard orang asing tahan..
Pak guard : Mau pigi mana?
Aku : Saya nak pegi _ _ _ _(nama syarikat)
Pak guard : Mau jumpa sapa?
Aku : Nak cari Cik _ _ _(nama orang tu)
Pak guard : Suda buat appoinment ka blum?
Aku : tadi org tu suruh saya datang
Pak guard : u kasi telepon dia dulu ok (dengan muka dan perangai yang kerek)
Aku pun terus call that person pasal pak guard tu kerek sangat.. ish ish.. siap aku tanya soalan paling pandai lagi..
Aku : Nape panas sangat ni.. Xde aircond ke?
Pak guard : Aircond xboleh guna lagi pasal ini tempat belum buka..
Aku wat bodo je dengan pak guard tu pasal orang yg aku nak jumpa dah sampai.. Nama org yang aku nak jumpa ni x menggambarkan namanyer.. aku ngan nurul budget ppuan tu muda dah sangat simple but.. wow.. she is such a trendy up to date carier woman.. perghhh.. hehe mata light chocolate okeyhhh kawan2..
Mata x leh bla..
Posing dlu wei






Wednesday, August 19, 2009

YUmmY yuMMy!!!


JUADAH BERBUKA PUASA!!

Semalam hari last aku berpuasa.. hehe LAST MINUTES la katakan.. So ni la juadah yg ade kat dapur... yummy yummy..

~gulai lemak pucuk ubi~


~keropok lekor nipis~

~ayam masak rendang~

~sambal nyor a.k.a sambal kelapa~



~murtabak ayam & murtabak daging~

LaLaLa!!

SHOPPING DAY!! Yay
Hahaha.. Semalam a.k.a isnin.. aku ngan nurul g shopping... ye la kan.. nanti xde duit dah xleh shopping.. ye x? hehe saje je aku upload gambar2 barang yg kitorang beli.. ade 2 Gambar yg aku xleh upload pasal nanti kne KONDEM.. LUCAH!! hahaha
Kek Lapis Pandan (Kak Mila Jual tau)
Baju T-shirt Giordano
Ni Aku punya
Ni Plak Nurul Punyer
Beg Raya dah beli.. Yuhuuuu...

JEnaKa HaRi iNi ;P

hehe.. lori kontena yang aku ikut.. hehehe.. WASH ME!!!

Tuesday, August 18, 2009

UPM, SeRdaNg


SITE VISIT DI UPM, SERDANG


Isnin hari tu, aku ke UPM Serdang tuk site visit cleaning ngan renovation.. Sepatutnya aku ade 3 @ 4 site visit tuk di attend but yg cleaning je aku dpt g pasal sijil asal PKK ngan CIDB xde.. huhuhu.. so sad..
Site visit yg 1st start kul 9.00pg kat Dewan Putra 2 Kediaman 12.. but aku sampai kul 9.30 pasal aku bertolak dari shah alam kul 8.45pg.. hehehe. Nasib baik sampai ngam2 je org gerak nak jalan tgk kawasan.. hehe
So selepas abis kat Dewan Putra 2 tu, aku bergegas ke Main Building tuk pegi next visit.. but unfortunately, org yg jaga pintu masuk dewan tu soooo strict.. ye ar, kan aku x bawak PKK ngan CIDB asal so xleh ar masuk.. siap tgk sorang2 pastu dah puas hati baru bg org masuk.. huhu.. macam nak pg mengundi plak.. hikhik






Monday, August 17, 2009

MaKaNaN. ;p


~SPAGETTI BOLOGNESE~


Nyum nyum... sedapnyer spageti ni.. hehehe.. puji diri sendiri daaa.... ok ok.. aku masak spageti ni dgn button mushroom yng banyak.. jeng jeng jeng.. setin tau aku letak.. hehehe.. cuba la hari ini..


spagetti nyer


kuah spagetti nyer


sebelum dimakan

selepas dimakan



~MANGGA DEPAN UMAH~

ni mangga dari pokok mangga yang ditanam oleh mak saya di luar umah.. separuh dari buah hasil tuaian ni telah selamat dimakan dah ade lagi kat atas kerusi diluar umah.. saje je aku letak gambar mangga ni pasal ni mangga madu.. nampak je muda tapi isi manis woooo.. anda mau??? xpe la.. hahaha..





There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails