Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, September 19, 2009

Ucapan!!

Saya mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN kepada semua BLOGGER yang FOLLOW dan TIDAK FOLLOW blog saya..
Maaf jika ada SALAH dan SILAP atau TERLEPAS CAKAP dan SENGAJA CAKAP (hehe) atau pun ape 2 je..
Maaf juga sekiranya ENTRI2 dalam blog ini MENYINGGUNG sesetengah pihak.. itu mmg kadang2 niat saya kerana ini je cara untuk melepaskan kemarahan kepada mereka.. (eh eh bukan sume la.. sesetengah je)
Ape lg ye.. ooo.. kepada yg sudah berkahwin, hulur2 la DUIT RAYA pada saya.. kui kui kui
~SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIT & BATIN~

Baju Rayeeee!!!

LATEST PICTURES OF MY BAJU RAYA...
ADDED BEEDED..
PUAS HATI!!!









DAH BOLEH RAYE~~~

Hari ini hari JumaaT!!

Baik blogger1 semua.. hari ini saya penat Juga kerana berada di atas jalan raya..
Mari kita tgk jadual di bawah:-
8.00pg - anta org kat seksyen 13
8.45pg - masuk opis
9.15pg - g Affin Bank bawah je
9.30pg - gerak amik icam
10.00pg - sampai UPNM
10.45pg - pegi bangunan PNB kat Jalan Ampang
11.15pg - Pegi jalan Bukit Bintang
12.00t/h - gerak balik shah alam
1.00 ptg - g USJ amik air ECPI
2.15 ptg - masuk komplek PKNS ( anta air ECPI)
2.30 ptg - amik org kt Bukit Raja
3.00 ptg - masuk Komplek balik ( Jumpa En. Saiful)
3.30 ptg - amik icam kat seksyen 16
3.50 ptg - sampai umah
3.55 ptg - grak g Shah Alam Mall ( jalan2 sambil suh kak nyah bawak mak balik dlu pastu baru datang balik pasal berbuka kat RESTORAN FAMOUS THAI)
8.00 mlm - Gerak g PLAZA ALAM SENTRAL
8.30 mlm - g CIMB MRCB
8.45 mlm - balik umah
10.00 mlm - gerak g umah CIK YAI (kg melayu subang - anta kek lapis)
10.30 mlm - gerak g umah CIK JAH ( Sg buloh - Anta ECPI)
12.15 pg - gerak balik umah (lambat pasal tido dlu.. hehehe)

Tuk New BaBy..




To MUHAMMAD LUQMAN HAZIQ..


Baby ni adalah anak kepada ABG KEROL + KAK NORA (abg + kakak ipar Nurul)


Baby ni sangat ringan sbb berat dia cuma 2.++ kg je... Ringan kan.. tp okey ape..


Aku x tgk lg baby ni.. nak tgk tp kan dah cuti so x sempat le... aku bg hadiah je.. tu pun kirim ka nurul..


Disebalik itu, ade Orang yg perasan nak join hadiah tu (aku tamak, nak letak nama aku sorang je) nak tau x sape.. org itu adalah MURA hahahaha.. suke2 dpt naikkan lg nama dia kat blog aku ni...


haha.. tgk ye gambar2 ni.. aku siap tulis nama aku je tp bila aku kuar je opis dia tulis nama dia.. teruk.. beli la adiah tu sendiri... hehehe







tgk kan aku tulis DRP: UNTIE G-ARE "SAHAJA"

tu dah menunjukkan aku je seorang.. kui kui kui.. JAngen mare..

Semalam!!


Ni adalah entri suka-suka hati..



Semalam aku leh gaduh dgn budak kecik ni.. hahaha dia sampai nangis.. yee haaa.. kira aku menang la kan...Aku x nangis.. hahaha..

Dia merajuk pastu tuk pujuk balik terpaksa la aku dan lain2 berpura2... Mura ngan Nurul tarik aku masuk bilik pastu konon2 la belasah aku.. terus dia diam..

Esoknyer dia call aku tanya aku ok x.. hahaha.. takut pun dia aku kata aku luka... TQ ye kak mila sbb tipukan Thieha.. hahaha...

Thursday, September 17, 2009

Ish x baca plak

AiYooooo..

tadi masa check blog mura-myjourney baru aku perasan entri ni:
(bukak dlu entri di atas ni baru tau cter)
To: mura-myjourney.. mmg betul tu.. ckp depan2.. lantak la org nak terasa pun kan.. bukan dorang nak tolong pun kalau kita susah.. yg ade cumalah kutukan je dari mereka2 yang kaya raya itu.. Kami bukan la miskin tapi kami xleh la nak kuarkan belanja tuk bende2 merepek lagi2 tuk org2 yg dah kaya mcam mereka2 itu..
Lagi pun bab2 hutang2 ni masing2 x mengaku waris kan.. Tapi bab ada duit semua mengaku sedara.. (Sesape yg terasa tu nasib la.. Korang selalu pk diri sendiri je.. Adik beradik tu mmg penting tp kalau dah sampai lupa anak bini tuk adik beradik tu mmg dah x betul.. Kat DUNIA ni lepas la tp Kat AKHIRAT tu.. wallahua'lam) yang adik beradik nyer pulak.. pakai la otak sket, family korang, korang nak jaga tp dalam masa yg sama korang hancurkan org yg banyak tolong korang..
Kitorang dari kecik sampai besar selalu kne maki.. tp kalau korang tu.. amboi.. semua bagus walaupun korang sebenarnya ade AGENDA lain.. Tp korang sume kne ingat ALLAH tu maha adil, x balas kat DUNIA Dia balas kat Akhirat..
Lagi satu, aku bukan sombong tp aku MENYAMPAH tgk lakonan korang2 sume.. Kebencian tu sket2 tertanam dalam diri tp xpe aku bukan jenis balas dendam.. CHILL LA.. paling2 pun aku PERLI je korang.. tu kalau terasa tu nasib la
(*ayat baik jap : ye la ye la aku minta maaf la kutuk korang kat atas ni.. tp ye la kan, sape yg tahan kalau mak bapak korang kne aniaya @ diperlakukan kejam oleh mereka2 yg xsepatutnya kejam keatas mereka..) hehehe
Oi Oi.. entri ni luahan hati aku tau.. kalau time raye nanti ade org yg ckp2 pasal aku, aku tau la sape sebarkan luahan hati aku ni.. ala.. bukan ramai pun tau aku ade blog.. kecuali org2 yg dlam pejabat ni je.. ye x.. jadi ingan KARMA.. "WUT GOES AROUND COMES AROUND" jadi LU PIKIR LA SENDIRI..
tata .. nak g SACC jap..( haha curi tulang time keje.. xpe bos xmarah.. paling 2 pun dia cakap WOI WAKTU KEJE KAN NI.. hehehe)
Eh EH rasenyer entri mura-myjourney tadi pasal DUIT RAYE JE.. tp xpe la.. malas nak delete pasal dah panjang lebar LUAHAN HATI aku tu.. hik hik hik..

Benci!!

Aku bengang gler..
Mentang2 la aku pinjam ko punyer kereta kan ko wat mcm2 la.. kad parking hilang la itu la ini la.. "Besfren ko pun satu, dengar je ckp ko" aku tau la ko tu KUASA BESAR SANGAT kan.. Orang lain pun asik percaya je ckp ko... BODOH..
Lain kali aku xkan pinjam kete ko lg la.. Aku pinjam pun pasal dah desprete sangat xde kete nak amik org ko paham x?? ko ingat aku sengkek sangat ke sampai nak pinjam2 kete org.. Kalau x sebab besfen ko tu bawak kete aku, aku x kan pinjam kete ko la..
Kalau aku tau la smalam korang 2 org nak marah2 aku, aku buang je kad parking tu biar aku puas hati.. Aku n kawan aku yg skali naik kete tu yakin yg kitorang ataupun anak kepada kawan aku lg sorang xde bawak kuar ko punyer kad parking tu.. ko tau x..
Lg satu, ko kata kad tu ade org jumpa kat lif lobi kan.. Oi X LOGIK la pasal aku xde bawak pun bende tu kuar.. kalau ade pun mesti la bila kad tu jatuh aku and kawan aku leh degar dengan jelas.. masalahnyer kitorang main2 kat kawasan tu pun xde sebutir kad pun kat situ..
Lagi 1, ko suh aku cari kat beg aku ape hal.. dah terang2 xpayah suluh2 mmg aku xde bawak beg langsung.. BONGOK!!!
Ntah2 korang jumpa dalam kete pastu malu nak mintak maaf bali pastu ko create citer pasal org jumpa kat lift lobby.. bongokkkkkkkkkkk!!!
Aku benci kooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!

Wednesday, September 16, 2009

OraNg PuN KenYanG..

Sila Rujuk :
hahaha.. org x kesah.. org makan kat johnny's restaurant.. Siap jumpa :
1 - Iqram Dinzly
2 - Fauziah Gous
3 - Ally Iskandar
4 - Noryn Aziz
hahaha.. best2.. (sebenarnyer xde ape2 pun.. kui kui kui)
Makan 2 org tadi rm 60++
huiyooo gler la.. tp puas hati.. hehehe

Yuhuuu!!

Baju raya PURPLE baru siap tangan..




Baju HITAM LEGAM aku dah siap.. yuhuuu...







LuAr...

My Schedule

7.30 pg : Jadi penggali kubur
8.00 pg : Tuai buah cabai.. (dapat tuai kat ZON 1 je almost 5kg)
8.30 pg : Ready2
9.00 pg : Masuk opis (sebenarnya waktu keje start kul 8.30pg hehehe)
10.45 pg : Pegi Alam Flora
1.30 ptg : Anta kete gi Perodua Service section 15
2.00 ptg : Propel Central Region, Seafield
: Propel Section C6, Seafield
3.20 ptg : Propel Head Quaters. Faber Tower, Taman Desa
4.00 ptg : Propel Central Region, Seafield
4.45 ptg : Perodua service, collect kete
5.30 ptg : Sampai umah
12.00 tgh malam : Cari makanan
2.00 pg : Cadangan nak tido..

Sedih..

*MODE SEDEYH*
Pagi tadi aku dpt 2 beria kematian.. sedih sangat2..
Kematian pertama : Omey
Kematian kedua : Blind
Kematian ni kemungkinan besar disebabkan oleh desease penyakit kaki yg mereka alami.. dalam beberapa hari je merebak dengan cepat.. Kesian mereka..
Dapat je berita kematian tu, aku terus memulakan tugasku sebagai "PENGGALI KUBUR".. Dua2 dalam 1 lahad.. ( penat le nak gali satu2) hehehe.. mmg sebak time nak kambus tapi YG MATI BIARKAN PERGI YANG HIDUP KNE TERUSKAN HIDUP ye x?.. hehe
So yang tinggal skarang cuma 5 je lagi kucing2 ni..

Monday, September 14, 2009

Basikal Pos


ni basikal pos yang abg aku beli dulu.. Bila dah makeup balik.. fuiyooo cantik..

Tayar - tuka tiub

Body - dah cat balik

seat - tukar baru

yang rosak - semua telah di baiki..

AnAk BuAh PaWiE

Gambar ni saje je aku letak kat blog ni.. MOGA MOGA IBU KEPADA BUDAK BERDUA NI TAK MARAH AKU LETAK GAMBAR BUDAK2 LA.. hehe











Pasar Tani..

Pasar tani mega stadium shah alam


Aku, kak yong n mak bercadang untuk ke pasar tani untuk mencuci mata dan ye kami dah pergi pun smalam.. (ayat skema x tentu hala) so pagi2 sesudah subuh iaitu sebelum kul 8.00 pg kitorang dah tercongok kat pasar tani tu.. Banyak dah kedai yg telah dibuka and ade plak yang baru nak bukak kedai..



1st skali kitorang pg kedai tudung.. Harga sama je dgn kat JALAN TUNKU ABD RAHMAN.. Tudung ariani selai RM5.. so leh le beli banyak2.. aku just beli 1 pasal aku x suka sgt pakai tudung ni.. silap gaya mmg nampak mcm NENEK ADE CUCU 2.. Gler tua..



Then of course le jenjalan.. masuk stall baju la.. itu la ini la.. yang penting beli CROCS tapi gambar kasut kak yong aku x amik.. hehehe


Dalam banyak2 gerai ni, ade satu gerai antik.. ala jual barang2 antik.. Mostly barang2 kat situ sume mahal2.. Ade kerongsang tuk kebaya cecah RM1,000++.. Korang nak ke pakai kerongsang harga camtu??? kalau aku mmg sayang pun.. x sanggup nak pakai..




Ok. gambar bawah ni plak ade la 2 org "ABG-ABG" yang sanggup menggangkat kelapa yang mak aku beli.. ye la di punya gerai kelapa mesti la dia anta.. tu pun pasal mak aku borong sampai 30 bijik.. Tapi yg kalaka pasal 2 org ni ade lah... Mula2 dorang tarik pakai troli pastu leh plak dorang tinggalkan troli kat gerai promosi padahal kete aku parking gler jauh and aku keep mention "KETE JAUH TAU.. KAT DEPAN SANE NUNNNNN.. JAUH TAU... BOLEH KE NI" ni je la ayat aku lepas dorang tinggalkan troli tu SEPARUH JALAN... ish ish ish


Anyway... Thanx encik kelapa.



Gambar ni diambil semasa jalan keluar tengah tegang.. Jem macam nak pegi pesta.. tp ye la kan.. semalam kan ahad terakhir sebelum raya so x mustahil semua amik peluang tuk beli barang sebelum raya.. Dan di sebabkan raya jatuh hari ahad ni, kitorang dan yg lain keje sampai jumaat and bermula kembali pada hari rabu..


NOTA


~kak mila - cuti seminggu anda sedang dipertimbangkan kerana xde borang cuti.. hahaha

~nurul - wei ko cuti sampai rabu je ye.. khamis masuk balik..

~mura - ni susah nak cakap.. terpulang pada bos ye.. tp bos ckp bos masuk keje balik hari rabu kan kan..

~aku - aku ikut bos, bos kata keje aku keje.. huhuhu "BOS NAK CUTI SAMPAI TAHUN DEPAN LEH X?" keh keh keh







AwaN..Again!!

Aku mengaku yg aku ada sedikit problem bila aku jumpa awan yang cantik2.. (skarang ni tahap fanatikkk) ye la.. tgk lawa sket je nak snap gambar.. nampak je snap gambar.. x boleh tahan... so layann.. tapi aku rasa bila dalam gambar x lawa seperti realiti pasall, aku guna camera hp.. 3.2mp je.. tp kalau aku dpt camera yg leh adjust2 tu (aku lupa nama dia.. kang aku sebut salah sure mira gelakkan aku mcm ari tu) mesti gambar jadi lawa kan..


Sunday, September 13, 2009

Hmm





Rupaku setelah dikartunkan..


Agak2 gambar ni ade x rupa aku?.. aku x puas hati so aku suh adik aku tgk same x gambar ni dgn aku.. tp last2 dia ketawa.. chittt...

Gambar full xsempat save.. coz tetibe je internet explorer stuck.. tp aku letak gambar betul tu.. "GEMOK" x tipu tau.. hehehe

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails