Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Thursday, December 3, 2009

DEMC lagi!!

Dua hari lepas aku g DEMC tuk check 2nd time coz demam lagi.. As usual, DEMC xde la lama nak kne tunggu.. Selepas no dipanggil dan jumpa doc.. aku ke tingkat 3 g LAB amik darah..
Then a few minutes masuk balik bilik doc tu amik result.. hahhaa ayat dari doc ye.. "Dalam darah ni masih ada kuman.. tgk ye 11.7, maksudnya masih ada kuman. Jadi disebabkan ini, saya bagi ubat lagi kuat tuk awak".
tgk je la list ubat2 tu.. aku dapat 5 ubat iaitu ubat demam, antibiotik, selsema, batuk dan gastrik. ubat gastrik pun dia bagi power punyer.. siap bgtau lagi.. "awak xboleh amik ponstant ye sebab awak gastrik" aku pun angguk je la.. padahal kalau ade ubt tu je aku telan je.. hehe

Wednesday, December 2, 2009

HamSter Lari!!!!


Semalam time tgh ronggeng2 tgh umah, tetiba kak nyah tanya kitorang pasal hamster.. Dia ckp dia cuma nampak hamster tu ade 2 ekor je.. Ternyata mmg tinggal 2 sebab sekor lagi telah berjaya memboloskan diri.. adoiyai..



Masing2 dah berhati2 time jalan, baring n segala.. Ye la kan, buatnyer tetiba terpijak, mati plak.. Dah la kecik hamster tu..



A few minutes after that, luqman menjerit ckp dah jumpa.. hahahaha.. hamster tu lari kearah mak yg sedang syok menjahit baju.. Yang kelakarnyer, semua yg ade time tu geli nak pegang hamster tu.. muahahahahah.. klakar gler..



Last2 dorang tekup hamster tu dengan songkok luqman.. kalau dorang lambat je tadi mesti hamster tu dah mati sbb mak nak picit2 hamster tu.. Ganas.. Skarang hamster tu dah selamat kat dalam rumah dia balik.. dan kitorang kne sekat2 jaring2 tu untuk mengelakkan dia kuar lagi.. hehehe..




huhuhu

Stresssssssssssssssssssssssss..
Kenapa aku demam lagi ni.. nak kate xcek doktor aku dah cek dah.. 2 kali pg lak tu.. Siap amik darah lagi.. huhuhu
Xbaik2 lagi pun.. Ubat aku dah makan tp kenapa kuman2 ni nak berkembang.. NYAH KORANG DARI HIDUP AKU.. hahahahha..
Korang dok dalam badan aku pun xde pekdahnyer.. Xkan aku nak minum YAKULT kot tok halau korang dari BERUMAHTANGGA kat badan aku.. ish.. teruk tul..
Aku bagi masa kat korang sampai hujung minggu ni je, kalau korang x NYAH dari hidup aku lagi, aku akan jumpa doktor balik.. muahahaha..

Sunday, November 29, 2009

Myra's Wedding

Salam semua.. Entri ni adelah entri khas tuk kawan kak yong iaitu PUAN MYRA dan suaminya ENCIK AVI.. Selamat pengantin baru di ucapkan kepada mereka yang telah bernikah pada pg tadi di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah a.k.a Masjid Besar Shah Alam, Selangor
Dengan 2 kali lafaz avi dah jd laki myra.. hehehe kesian kesian kne kaco dgn tok kadi.. tp yg xbleyh bla tu en avi ni x reti senyum.. stress kot.. tp kalo amik gambar dgn member2 senyum sampai ke telinga.. hehehehe
Berikut adalah barang2 hantaran yang telah di highlight oleh aku kerana mmg best.. caya la.. antara brg2nya adelah LAPTOP LENOVO & CAMERA NIKKON D90.. sangat best dan nasib baik aku dah xde hantaran. kalau ade pun x letak kot.. kang kne curi x pasal2 je meraung.. hahaha
Kemudian Mereka telah melangsungkan majlis resepsi di Dewan SUK, Shah Alam.. Tema warna hijau tp pengantin pakai baju putih.. dari nikah bawak ke sanding semua warna putih.. tp baju pengantin la.. the pelamin simple and so nice.. xde la crouded sgt2.. tp pelamin and meja beradap jauh tul.. penat bejalan.. hehehe
At the entrance door, ade one guest book beside the door.. so nice.. and tgk la ape yg mira tulis but the cartoon tu yg comel.. aku tulis pekataan bawah cartoon tu je.. comey kan.. hehehe

So hope myra & avi moga berkekalan hingga hujung nyawa.. dapat anak cam ieza yg perutnyer dah membulat.. hahaha xbleyh tahan aku siap pegang2 perut dia tp xde rase pe pun.. baby tido kot.. hehehe

ok tata

HamAtEr

semalam kitorang kan g jalan pasar and aku ade mention pasal hamster kan so skarang aku upload gambar sangkar and hamsternyer..
Semalam mereka cuba memboloskan diri tapi hari ni tidak lagi kerana mereka sedang menikmati hidup yang mewah didalam rumah baru tu... aku bercadang nak belikan banglo 3 tingkat tuk mereka.. tgu gaji nanti aku beli..
Disebabkan mereka nakal sgt2, aku akn dera dorang suh main2 lari2 dalam rumah tu.. hahahaha
Comel Gler...







There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails