Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Thursday, October 7, 2010

~~Wedding Ajam & Azuma~~

SELAMAT PENGANTIN BARU 
untuk 
AJAM & AZUMA

(3 OKTOBER 2010, AHAD)

sebenarnya, ajam ni kawan kepada incik pawie.. pelamin dia cantik, makanan ok tp aku xleh minum pasal air yg dorang hidang tu mmg aku xleh minum.. terpaksa aku mencari incik pawie yg berpeluh2 menanggah tuk suh dia amik air sirap pengantin.. wakakakaka.. konon sirap pengantin, rupenyer aku berpaling tuk tgk bekas air tu, air dah tuka kaler.. dari nenas jadi sirap.. penat je suh amik kat blakang..




Dalam banyak2 bende yang menarik, ade persembahan silat cekak import dari kedah.. yang menarik adelah budak kecik ni..












Yang ni xtau nak ckp best ke x.. org kawen tp pakai senjata betul.. seram seram.. but x kesah la.. asal x kena org xpe a kot.. kalau kena, dont worry, see u in court.. wah gitu..



~Balik Kampung ooo~~~

Setelah selesai berjalan ke yong peng tu, aku konon nak singgah nilai.. konon la.. tp xsanggup tuk berjalan lagi, aku terus ckp ngan incik pawie suh g je balik kg dia.. lagi pun mmg kne pg sane ade org kawen... arghh.. aku menggagahkan diri gak dengan tido sepanjang jalan.. wakakaka..

Ade gak la sampai sane dlm kul 12 tgh malam.. gagah dari johor ke perak.. aku ok je sbb aku tido tp incik pawie merana mate la sbb dia kne drive.. Nak wat camne.. nasib dia la.. hahahaha.. 

Keesokan hari nya aku x ok gak.. x sehat gak but bejalan gak g umah baru akak ipar aku.. ala dok lepak2.. amik gambar..









~~Yong Peng~~

Last friday, aku paksa incik pawie cuti keje sebab aku nak suh dia teman aku g yong peng.. Atas urusan keje aku, aku paksa dia cuti keje.. hahahaha.. bukan jahat ye, tp dia sayang bini.. wakakakaka.. pujipuji..

Sepanjang perjalanan aku tido pasal aku x rela nak menaham gelora perut.. dan sepanjang jalan tu jugak aku terpaksa golek sane sini tuk mendapatkan posisi yang tidak memualkan..

Sampai ayer keroh, aku ajak singgah kat restoran jejantas.. Sebetulnya aku yg nak terkucil tp sian plak incik pawie x mkn lagi dr pagi.. sorry ye bang.. cannot tahan bau la.. hahahaha.. nasib badan..


Dengan x larat, aku paksa makan gak.. mcm kusyuk je wat keje.. wakakaka..


Sampai2 je kat yong peng, aku uruskan keje tu terus then terus g umah sedara incik pawie.. beraya la konon tp kejap je pasal aku nak berjalan2.. wah gitu..



Tgk baby ni.. demuk kan.. baru 5 bln tp dah 8 kg,, besar ye.. x takut org pun.. dok diam je.. lenguh gak la tangan mendukung.. nama baby ni irfan.. putih...


~ Open For Family~~

Haaa tengok tajuk je ye.. 2 minggu lepas family belah cik abag datang umah aku yg tecik tu.. malu siot sbb aku x abis kemas lagi.. hahaha.. padan muka ko org dtg tp umah x kemas.. Bukan family metua je malah makcik cik abg pun dtg.. double padan muka.. hahaha.. nasib ko la azira..



haha ramai kan,, ni yg kat dalam.. ade lagi yg kat luar,,,..

Selepas dari umah aku, terus g umah mak aku.. no picture pasal aku sebok mkn kat dapur.. 

Selepas tu plak, aku g Damansara Damai tuk g umah Mak Su si suami tu..






The Curve~~

Entri ni agak lama gak la.. di simpan2 sebab owner blog ni dalam kemalasan nak mengupdate blog ni.. Letih..
Semenjak 2 menjak ni mmg owner blog ni letih je.. Kemalasan melanda mcm Tsunami.. Almaklum la dah mmg owner blog ni pemalas.. wakakaka.. 

Ok ok.. kutuk diri sendiri mmg x bleyh blah.. Ni entri sume bergambar.. ni time kitorang adik beradik g The Curve 2 minggu lepas.. Mmg niat nak g Ikea so teruskan berjalan ke Curve dulu..


Ni Gambar amani sebelum bergerak berjalan2.. Tgk mata dia, konon nak tido tapi hmmm harapan la nak tido.. Budak ni kalau dah masuk kete baru nyanyak tidonyer..



Memang sampai sana ngam2 tengahari, so sampai2 jalan jap kat Curve pastu terus cari makan.. Our choice adalah menikmati Ayam Penyet.. but for Luqman, dia nak Subway gak.. terpaksa beli tapau pastu mkn kat ayam penyet tu..


Mak yong amani ni sebok dgn hp je.. mlm tu ade nak g umah BFF dia kat selayang.. so sebok la mencari kroni2 yang ade tuk di ajak kesane..


Aku walaupun x ok sangat tetap menten posing depan camera.. wakakaka.. Selera tetap ado walaupun xde selera.. haaa camne tu!!


"kak yang jgn la amik gambar adik camni.. adik x posing lagi" kate luqman kepada u... haaahaha apesal aku gler skema ni.. ehak..



This is the food yg di makan.. ayam penyet n nasi.. kalau mata korang tajam sure korang nampak udang berlado kat celah2 sudu tu..

Selepas makan teruskan berjalan ye semua.. agar makanan2 yg dimakan tu hadam.. wahh gitu..
There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails