Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, August 15, 2009

SaRaPaN Di PaGi sAbTu..

KENTUCY FRIED CHICKEN

Hik hik.. pagi2 dah sarapan KFC.. tu pun sbb nak kejar masa la konon.. ye la kan nak g SEPANG nak g anta barang.. muahaha..

Roasted Twister Original

Original Recipies 2pcs

SaBtU a.k.a Ari iNi... ;p

~SEPANG~



Destinasi pertama adalah di SEPANG.. of course le kne kuar kat KLIA EXIT.. kalo x mau sesat barat kalau lalu jalan lain..



Exit KLIA




Tol Lane No.18


Charge dari EXIT EBOR to EXIT KLIA adalah sebanyak RM5.50 (seperti gambar di atas)

Ni la DESTINASI yang di tuju.. Wink ;p


~NILAI 3~


Selepas DESTINASI di SEPANG, aku ajak kak yong tgk projek landskap yg kat nilai tu.. but bila dah masuk je kat EXIT BANDAR MAHKOTA, dia tanya aku nilai 3 dekat ke x then aku jawap la "dekat sangat" so ajak g nilai 3.. Cadangnyer xnak beli ye la kan dalam dompet masing2 ade beberapa inggit je kan.. but.. NAFSU mengatasi segalanya.. kitorang beli TUDUNG.. hikhikhik.. cam bagus je.. Orang ramai wei kat sane.. dorang dah dpt gaji kot.. hmmm *membisu*


Gambar diambil dari arah BANDAR MAHKOTA...




Pintu Gerbang Nilai 3.. cam best je..




1 - Tudung Warna warni (Biru + Oren + Kuning + Hijau + Hitam + Pink)


2 - Tudung BLUE (Biru + Hitam + Kelabu + Putih)


3 - Tudung PINKY (Pink + Hitam + Kelabu + Putih)


4 - Tudung RED (Merah + Hitam + Kelabu + Putih)



Berangan jadi MODEL


~ PLAZA MASALAM a.k.a PLAZA SHAH ALAM~


petang plak aku, mira ngan mak g makan cendol + rojak kat sebelah plaza masalam ni.. Aku parking je dalam ni.. saje je letak gambar plaza masalam ni pasal aku lupa nak amik gambar kat lori cendol tu tadi.. hehe



Friday, August 14, 2009

JuMaAt hAri Ni....

~PAGI HARINYA~

Seperti biasa pagi2 anta org g keje.. Tapi hari ni perjalanan jauh sket.. hik hik.. Lepas anta org kat seksyen 13 ngan Btu 3, aku terus g TESCO EXTRA tuk beli stok tisu tuk KPW.. Selepas itu, aku pg mkn ROTI CANAI kat KAYU NASI KANDAR sementara tunggu nak anta org kat BUKIT RAJA.. So after anta org kat BUKIT RAJA, aku terus ke KLANG tuk beli barang keperluan cleaner-cleaner yang kat sepang..


~TENGAHARI NYA PULA~

Tengahari tadi kitorang decide makan kat luar sbb nak amik akak keje tu dari seksyen 13 ke TTDI.. so makan kat ANI SUP UTARA kat TTDI tu.. u know wut.. kitorang jumpa FARID CAMEL.. ooo la la.. hahaha... cam bagus je

pintu masuk.. new deco okeyhh...

kak mila + kak yong ( mask women) hikhik

aku + nurul

menu nye :

~makanan~

Kak mila - Nasi kosong + telur masin + sup ayam

Kak yong - Nasi kosong + telur masin + sup ayam

Nurul - Nasi kosong + telur masin + sup campur

azira - Nasi kosong + telur masin + sup daging n ayam

~Desert~

Bubur Keledek

Bubur Pulut Hitam

~Minuman~

Sirap Limau ais (aku punyer)

Barli ais (kak yong punyer)

Laici Kang (Kak mila 1 + Nurul 1)

hak hak.. licin habis sume makanan.. pheewit!!

~ iklan jap ~

*korang tau x KOMPLEK SMS POLIS tu tuk ape?? kalau ade jawapan bgtau ek..

ni la padahnya kalau parking kat tempat RESERVE..

lokasi peristiwa : Kompleks PKNS Shah Alam

~PETANG NYA PULA~

Lepas balik je dari kerje.. kak yong kate nak makan OTAI BURGER.. hik hik.. budak tu dah kenal aku.. hahaha.. *trademark aku bila org tanya ape beza daging OTAI dgn daging biasa, Jawapannya ialah... DAGING UNTA.... ahahaha* (korang xkan paham ape aku tulis ni.. Wink;p

stall burger kat seksyen 6 (dpn 7 eleven)

Aku - Ayam Otai + cheese

Luqman - Daging Otai + cheese

kak yong - Daging Otai + cheese

mira - Daging Otai

Thursday, August 13, 2009

OTAI BurGer


Nyum nyum.. akhirnyer dapat gak aku makan burger ni.. muahahaha..


~OTAI~
~Daging OTAI with Cheese~

~Daging OTAI special~

UnTuKmU kAk MiLa~~~

g PEJABAT POS BESAR SHAH ALAM tuk poskan barang kak mila.. hahaha.. pada hal pg sne pun sbb ade urusan2 yg lain.. hikhik.. saje nak "MNGLAMERKAN" nama KAK MILA.. muahahaha

Gambar bangunan ni pun aku nak amik.. (bukti aku x tipu~ hahaa)

Tgk.. Bende ni pun kitorang jadikan bahan.. (Bukti okey kak mila) hahaha

Saje tunjuk gambar belah belakang.. hik hik


Satu besar satu kecik
hahaha.. akula BIO-GIRL.. Tgn ade code.. hehehe

hUhU!!

Hari ni aku beli makanan kay D&R.. oh my.. xsedap... Cadang nak abiskan tp.. xdaya nak telan.. huhuhu


Nasi - ok la

Kuah masak lemak - X sedap

Sayur - Xsedap.. keras

Ayam goreng - xsedap gak

aLaHaN!!

Ni AkU AttAcH PaSaL aLaHan OrAnG yG mEngAnDuNg!!!

Alahan semasa mengandung sering dikaitkan dengan muntah-muntah, pening kepala dan perut berasa sebu dan tidak selesa. Keadaan ini biasa berlaku apabila anda baru bangun dari tidur dengan mengalami sedikit pening dan muntah, namun ada juga yang akan mengalaminya sepanjang hari. Keterukan alahan bergantung kepada individu dan ada juga wanita yang bernasib baik yang tiada alahan langsung.

Punca alahanPunca sebenar alahan sebenarnya masih kurang jelas. Kebanyakan penyelidik percaya yang alahan wanita mengandung disebabkan oleh perubahan fizikal dan hormon pada badan. Ada juga pendapat yang mengatakan alahan mungkin disebabkan oleh ketidak seimbangan paras gula dalam darah.

Bila alahan berlaku?Kebiasaannya, wanita mengandung akan mengalami alahan dalam trimester pertama. Apabila usia kandungan mencecah trimester kedua, alahan akan beransur-ansur hilang. Walau bagaimana pun, ada sesetengah individu akan mengalami alahan yang berlanjutan sehingga bersalin.

Kebanyakan wanita yang mengalami alahan semasa mengandung akan sedikit sebanyak merasai kesannya pada rutin seharian. Ada yang terpaksa menukar perancangan harian untuk menyesuaikan diri dengan keadaan ini, malah ada yang terpaksa bercuti dari kerja kerana alahan yang terlalu teruk.

Kesan alahan terhadap kesihatanSecara amnya, alahan dalam jangka masa pendek tidak akan menjejaskan kesihatan ibu dan bayi. Jika alahan anda terlalu teruk sehingga apa yang dimakan akan dimuntahkan kembali, bayi berkemungkinan akan kekurangan nutrisi untuk perkembangannya dan kesihatan ibu akan terjejas. Tambahan lagi, ibu akan mengalami dehidrasi (kekurangan air dalam badan). Simptom dehidrasi ialah pening-pening, dahaga dan air kencing sedikit daripada biasa. Jika anda mengalami simptom-simptom ini, anda memerlukan rawatan dengan segera. Ibu yang mengalami dehidrasi biasanya akan diberi cecair dan suplemen tambahan melalui drip.

Cara mengatasi alahan

Makanan

Apabila anda sedar di waktu pagi, makan kraker atau biskut dan rehat selama 15 minit, kemudian barulah bangun.

Bangun perlahan-lahan dan jangan terus baring selepas makan.

Kerap makan snek atau hidangan dalam kuantiti yang kecil supaya perut tidak kosong (contoh: setiap 2 jam) walau pun anda tidak lapar.

Makan apa sahaja yang anda mahu tapi elakkan mengambil makanan pedas, berlemak dan bergoreng.

Jika anda tidak tahan dengan bau yang kuat ketika memasak, buka tingkap dan kipas. Lebih baik jika orang lain yang memasak.

Makan makanan yang sudah sejuk berbanding makanan panas kerana makanan yang sudah sejuk kurang baunya.

Hidu bau limau nipis, limau kasturi atau halia boleh meredakan perut yang berasa sebu atau tidak selesa.

Elakkan mengambil kafein dan merokok.

Minuman

Minum air dengan kerap sehingga 12 cawan sehari.

Elakkan minum semasa makan serta sebaik sahaja sebelum dan selepas makan.

Pengambilan air halia boleh mengurangkan rasa mual.

Rutin harian

Berehat secukupnya kerana alahan akan bertambah buruk apabila kepenatan. Tidur sekejap di siang hari kerana biasanya pada trimester pertama, wanita mengandung kerap berasa letih dan mengantuk.

Dapatkan bantuan untuk mengemas rumah dan menjaga anak yang lain. Pastikan anda peruntukkan masa untuk berehat.

Bersiar-siar dan lakukan senaman ringan di luar rumah untuk dapatkan udara segar. Buka tingkap rumah untuk pengudaraan yang baik dalam rumah.

Elakkan tempat panas kerana kebiasaannya alahan akan bertambah teruk.

Jika pengambilan vitamin mengandung anda menyebabkan alahan bertambah teruk, minta nasihat doktor.

Bergerak perlahan-lahan dan elakkan pergerakan pantas.

Jangan gosok gigi sebaik sahaja lepas makan kerana ini boleh menyebabkan rasa mual.
Dapatkan sokongan daripada orang yang rapat (contoh: suami, ibu bapa, rakan)
Bila anda perlu dapatkan nasihat doktor?

Cadangan di atas tidak memberikan kesan.

Anda muntah lebih dari 3-4 kali sehari dan sebaik sahaja makan, anda muntah.

Berat badan anda menurun dengan banyak.

Muntah anda mengandungi darah atau berwarna hitam pekat.

Anda mengalami simptom-simptom dehidrasi.

Anda risau dengan keadaan anda atau merasakan perubahan serius pada kesihatan anda.
*ni leh jadi guide tuk org yg mengandung.. yg penting jgn manjakan diri sgt semasa mengandung ye..( moga2 time aku mengandung nanti aku alah teruk mcm kak uji.. ish.. Tanamkan istilah "JANGAN MANJAKAN DIRI ANDA" hehehe )

Wednesday, August 12, 2009

HaRi YanG saNgat SibuK..

Hari ini sangat sibuk tapi ade je masa rehat2.. hehe
Ari ni Naim cuti, kak yong plak xde so aku kne anta amik org.. tapi best gak sebab aku dapat beli rojak ngan cendol.. muahaha... Hilang MENGIDAM aku.. hehehe.. (ape!!! ingat org mengandung je ke yg mengidam.. org x mengandung pun leh mengidam pe.. haha.. bezanya org mengandung dalam perut ade BABY tp xmengandung ade TAIK..hahahaha) pape pun... sangat sedap ini ROJAK.. nyum nyum

~dah makan separuh baru ingat nak tangkap gambar~

~cendol yang sedap.. nyum nyum~

Tuesday, August 11, 2009

KoTa KeMuNiNg


Pagi2 lagi dah bergerak ke kota kemuning g site visit.. kat HICOM GAMUDA kota kemuning..
Rupa2nya aku dah lalu kat dpn pejabat tu 10 kali tapi x nampak2.. hehehe

Kawasan pejabat tu mmg senang nak cari but yg susahnya bila nak cari guna signboard... korang tgk je la gambar2 signboard jalan yg aku attachkan.. Ape la manusia zaman sekarang ni.. kalau ye kot nak tampal, tampal la kat nama jalan je.. yg X31/X tu xpayah la ditampal2.. ye x??. ish ish..



Walaubagaimanapun, aku sampai awal dari masa yang dijanjikan.. hehehe.. Aku jumpa that incharge person pun less dr 15 minutes.. kejap je.. hehehe
Gambar ni saje je aku letak.. hehe
Ok la.. aku nak g Anta air ECPI jap kat Sungai Buloh.. Tata...

Monday, August 10, 2009

MeNjADi CLeaNer!!!


Hari ni kitorang ade customer nak cuci umah kat ALAM BUDIMAN.. perghh lawa umah ni.. budget nak beli tp.... Harga RM274,000.. malas cter, aku attached gambar je...

~Umah ni dah siap cuci~


~Kitorang xde la besar sgt coz muat kat rak ni... hahahaha~

~Aku sapu betul2 tau tu.. hehehe~

~Kak yong pun betul2 tau lap rak tu.. hahaha~

~Dua orang pekerja wanita~

~Dah siap tp tunggu tuan rumah dtg.. siap nak tido2 lg pasal tuan umah lambat sgt~

~Scrubbing machine - mesin paling penting~

~Barang2 yg dibawa penuh satu boot REXTON~

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails