Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Thursday, December 23, 2010

~Penang~

Setelah penat berjalan kat kuala gula (penat apenye, kecik je pun tempat tu.. hahaha), terus g org kawen.. Disebabkan rumah org kawen tu menghala ke Penang, maka kitorang pun menjelajah penang selepas g org kawen.. Alang2 dah dekat teruskan je la perjalanan tu.. x rugi pun.. bukan aku yg drive.. hahaha.. suke2..

Masuk penang pun susah, jalan jem la pulak.. nak masuk jambatan penang pun jem.. leceh gak penang ni tp sebab dah masuk penang tu maka teruskan je la perjalanan.. hehehe..


Nampak kan camne jem kat jembatan tu.. Masuk2 je lepas jambatan terus menghala ke arah komtar.. kitorang park kat 1st avenue.. walaupun jem tetap di redah jua..



Sambil berjalan2 cari makan, org kate yg best kat penang ni jeruk kan.. so dengan berjalan kaki beramai2, kitorang melangkah mengikut arah GPS abg ngah.. hahaha.. penat mmg penat tp ok la..





Jalan punye jalan jumpa kawasan jual jeruk.. so singgah la...


Perjalanan disambung untuk mencari kedai nasi kandar yg org kate famous sgt2 tu.. NASI KANDAR BERATUR.. kedai ni betul2 kat sebelah MASJID KAPITAN KELING..




setelah makan, jalan balik ke 1st avenue.. sambil2 cuci mata..



Sampai2 kat 1st avenue leh plak smbung mkn lagi tp kudap2 je.. hehehe.. ice cream oren dlm buah oren..



Wednesday, December 22, 2010

~KuaLa GuLa, Perak~

On da Way g org kawen, kitorang singgah kat Kuala Gula.. Gile teruja tgk org tangkap ikan sembilang banyak gler.. Mmg teruja sampai x gerak2.. Siap tgk nelayan2 tu bawak balik ketam nipah lagi.. (jakun gler minah ni..hahaha)..

Sesekali amik angin kat tepi sungai best gak.. hahaha.. Entri ni aku letak banyak sket gambar..















BukiT Merah Lake Town ~~

Bukit Merah Lake town.. Konon nak mandi2 @ tgk org utan @ g eco park dlm ni tp masalahnyer masa kitorang terhad gler. ye la, nak sampaikan ke org kawen lagi mmg x sempat.. so masuk dlm ni tgk je la ape yg de.. Ular pun ular la...













Amani Swimming La Plak!!

Ok Sume.. Last week kitorang g Bukit Merah, Perak coz kne g org kawen kat area2 Bagan Serai.. So Mlm tu check in apartment pasal jauh gler perjalanan.. Pagi2 bangun bawak amani g swimming.. Pandai budak ni nak berenang.. yg x leh tahan tu siap bawak berenang tempat dewasa.. Al-maklum la yg beria2 nak mandi kolam tu adelah ateh si amani tu.. so bawak la dia berenang2 sampai menggigil.. hahahha..








sonok kan tgk dia mandi.. wah budak zaman skarang.. kne bawak g swimming pool.. kang bawak g air terjun kang mau gak x berenti nanges.. hehehe

Amani Pakai Tudung!!

Hahaha.. mcm best je budak yg kecik ni.. konon dia pakai tudung sendiri tapi motip utama adalah pembulian dia atas kesenyapan dia time di buli..








hahaha.. tomei kan.. sgt2 tomei.. kih kihkih
There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails