Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Friday, November 13, 2009

PEMENANGNYA ADALAH :-


Assalamualaikum kengkawan.. ok dari email respon yang aku terima dalam masa 24 jam ni cuma ade 2 pemenang (dalam hati: cis, mcmana leh 2 plak.. hehehe) yang email kat aku.. hehehe.


Dan pemenangnya adelah ..........


(1)


Puan Sharmila Sulaiman a.k.a mak cik mila..

Beliau telah bersusah payah menyuruh anaknya mengambil hp tuk menangkap gambar sekiranya beliau pemenangnya... Beliau menunggu (siap refresh page wei) dari maghrib tuk mendapatkan no 1000 tu.. Penantian beliau sangat berbaloi sehingga beliau berjaya..


Ok MAK CIK.. usaha tangga kejayaan.. Tahniah.. kuangkuangkuang



(2)

Norhashimura Bt Sulaiman
Yang ni adelah salah seorang pemenang.. Beliau juga telah melonjak kegembiraan setelah mendapat no 1000.. Patut la masa aku guna lappy dia dalam bilik dia syok je guna comp luar.. siap tulis status kat FB yg dia BZ.. rupe2nyer bz nak gapai no 1000 tu.. hehehe.. layan je la.. kui kui kui.. Bila kuar je no 1000 je, beliau menjerit sambil lompat2 gembira.. ewah.. sehingga mak n ayah keluar bergegas ke comp ( ye la, tetiba menjerit mcm ****) hahaha
*** tu xde maksud ye.. hehehe

Hadiah aku dah beli and nanti aku wat ceremony isnin ni.. hehehe..
So, tunggu ye enteri tu nanti..
tata


PENGUNJUNG YANG KE 1000..

Assalamualaikum dan selamat kembali..


Merujuk kepada COUNTER BEAN di dalam blog ini, telah ade pemenang tuk contest yang aku jalankan.. ye salah seorangnya adelah individu yang menghuni bilik sebelah aku dan aku saksikan sendiri dia adalah pengunjung yang ke 1000..
Walaupun aku adelah salah seorang saksinya, dia juga perlu mengikut arahan yang telah ditetapkan.. kuang kuang kuang..


Bagi yang mendapat no yang sama, sila serahkan bukti itu kepada saya ye.. hahaha..


Bagi pemenang, korang tunggu je la hadiah ye sebab aku pun xtau nak bg ape.. kalau ade idea hadiah ape nak bg, korang tulis je kat CBOX aku.. hehehe ( eleh aku bukan xtau korang nanti mintak barang mahal2.. x pun hadiahnyer TRIP TU BAGUS... hahahaha)


ok la Chiow...

Thursday, November 12, 2009

AsiAri SaCC!!

semalam tengah hari aku makan atau lebih tepat lagi teman orang makan hehehe kat ASIARI SACC.. Aku teman abg aku makan tapi the food hmm not my taste.. hahaha..
Fresh orange for him and watermelon juice for me
RICE OF HOUSE kot nama dia.. hehehe.. xsedap (for me la) but all the vegie aku bantai abis.. yang penting carrot dia mmg fresh sampai aku rase nak g giant bawah tu beli carrot sebiji pastu makan gitu je ~~wusup doc~~ hahaha
ni plak nama dia... ape ye.. lupa gak.. but dalam this POPIA, ade chicken, beef, carrot and yang aku jelas dengar waiter tu kate ade "fungus" huiyoooo... dan dan tu la plak aku terpikir mati la kalau aku makan kulat.. rupe2nyer "fungus" yg dia maksudkan adelah "SEAWEED".. haiyo..
makan bende alah kat dalam gambar ni je cost bout RM30++ .. kalau tau aku makan kat UNCLE K je lg bagus.. mahal pun x, sedap pun ye.. ye x? hehehe
So next time kalau nak makan kat situ order yang bende2 berkaitan popia je sbb tu je kot yang sedap.. ;p

Tuka Lagi!!

den tuka layout background lg.. so komen plz...

XciTeD!!


Muahahha.. di saat entri ini ditulis, pengunjung yang ke 991 di catatkan.. makanya aku perlu bersedia untuk pengunjung yg ke 1000.. (xcited gler.. mcm la ramainya org nak bace blog ni.. kuang kuang kuang)

Xpe2 saya tetap dengan janji2 ku tetapi mesti mengikut syarat yang ditetapkan ye..

Sekian terima kasih dan selamat berblogging...

Tuesday, November 10, 2009

TaK bEsT uPdAtE gUnA hP!!!

Update guna hp ni terbatas la.. Nak pakai Express Music balik huhuhu... Nak kaler2kan tulisan pun xleh guna hp ni.. Xbest sangat.. Nak beli hp lg canggih la pasni muahahaha tp tgu kaye baru leh beli.. Tul x..

Ok la.. Xbest tgk blog aku tulisan satu kaler je pastu nak centerkan pun xleh.. X ''MUDA'' la cam ni.. Tata

pOntEnG KeRje.. YuHuuu

Ari ni aku xg kerje coz pg tadi aku bawak nyah g DEMC wat treatment.. Disebabkan abis cepat + banyak bank kat situ, aku decide g RHB Bank nak cek payment kete la konon.. Last2 wat akaun..

Poyo je.. Padahal xde duit pun.. Org bank tu suh pilih nak wat saving camne.. Aku pelik plak banyak sgt ke type saving dorang, padahal time aku buat maybank dlu auto terus al-wadiah..

Rupa2nya, harga saving akaun tu pun lain.. Yang al-wadiah tu ade buku bank and yg lagi satu saving tu just dorang pos statement every 6 month, kire xleh check slalu la..

Settle je ba k n hospital, aku berjalan la ke kereta.. Aku dengan selamber macam biasa tekan la remote kete then aku tarik pintu but pintu kete tu x terbukak pun.. Aku budget remote aku wat hal lg rupa2nya.. Jeng jeng jeng.. Aku salah kete.. Muahahaha.. Kak nyah dah pwrasan dah aku salah kete tp salah aku coz xpandang kaknyah.. Yang memalukan adelah disebelah kereta itu ade org.. Aiyooo.. Aku maluuuu... Ape lg lari la masuk kete aku terus.. Kuikuikui

Monday, November 9, 2009

HapPy BirThdaY Yop Jimi!!!


hehe entri ni khas tuk yop jimi sebab yop menyambut besday ke "19" tahun.. muahahaha.. (tgk muka pun x caya "19" tahun.. kuikuikui)

ok yop happy bithday and moga panjang umo, kawin cepat, jangan asik balik sg buloh je.. hahaha..


Kenapa Dengan Org Kaya!!!

kawan2, kenapa ye org kalau dah kaya mesti perangai berubah??? hmmm.. aku xtau la ape nak ckp tentang soalan ni... kesian kat org yg xberapa nak kaya la sbb org yg dah kaya pandang org yg belum kaya ni mcm rendah sangat.. MANUSIA!!!
Bila dah kaya mula la belagak dan ckp besar.. sampaikan org yg xberapa kaya nak wat pape pun asik dipertikaikan sampai ade yg menambah2 cerita yang x betul.. ish nak marah susah, x marah sakit hati.. ish.. ape la manusia zaman sekarang (aku suka ckap.. hahaha)
Aku ksian dgn kakak ku yang sorang ni.. ade ke org salahkan dia disebabkan mulut org lain.. bila cerita sampai menyampai ni jadi lain akhirnyer.. kesian dia.. terasa hati dia tau.. kalau dia tu jenis suka bawak mulut, hal tu dah lama dah tersebar sebelum nama dia naik.. aku sbagai adik pun xleh terima org tuduh kakak aku cam tu.. xbaik la ckp org lain bawak mulut.. Hal MASING-MASING la..

Berangkat ke TANAH MEKAH

tonite is the nite yg makcik2 ku tunggukan.. BERANGKAT KE TANAH SUCI MEKAH UNTUK MENUNAIKAN HAJI.. Mak cho, Mak cik Jah serta suaminya Cik Umo akan bertolak dari rumahnya ke TABUNG HAJI KELANA JAYA pada jam 12 tgh malam dan dijangka akan ke KLIA naik flight kul 3 pagi nanti..

Kami minta maaf sesangat coz kne balik awal sebab esok mira n luqman nak skolah so mak n ayah je yang anta terus ke KJ.. Moga Makcik2 dan pakcikku pergi dan pulang dengan selamat..
Amin...

Sunday, November 8, 2009

BBQ Time!!

Nyum Nyum.. TAdi kitorang wat BBQ ka blakang umah.. hehehe.. xde banyak benda nak ckp dalam entri ni cuma kesian kaknyah xdpt join pasal dia keje.. hehee.. sedap tau makanan ni.. hehehe..
Layan la ye gambar ni.. mak ngan ayah xde gambar sbb kat dalam masak ape tah.. hee
















SaMbUngan ReNovaTioN~~

Hello2 to all blogger.. entri kali ni adelah berkisar tentang sesi penambakan, pengubahsuaian dan pembaikan 2 kawasan @ bahagian umah aku.. Last week kitorang dah siapkan area parking kat depan a.k.a kat pagar tuk letak kete la kan. kate parking area.. pastu bahagian belakang dapur tu kitorang tambak a.k.a simen je..
Kami mendapat tahu ade sesetengah org mendapat info yang salah mengenai RENOVATION ini ye.. Untuk pengetahuan anda, kami tidak membayar BURUH asing kerana kami anak beranak iaitu AYAH, EMAK, KAK YONG, KAK NYAH, ABG NGAH, AKU, MIRA & LUQMAN serta AWIE (dia datang sini sbb hal lain ye tetapi terjadi buruh skali sbb aku terbawak dia ke rumah sbb org lori dah sampai ke rumah sebelum aku sampai)..
Kami telah menggunakan tulang 4 kerat kami untuk membaiki rumah kami.. Kami TIDAK MEMBINA RUMAH @ BILIK ye.. Kalau x caya datang la rumah..kuikuikui..
Klakar la kalau gambar dalam entri aku yang lepas tu nampak cam bilik baru sbb terang2 la gambar tu berlantai batu bata dan berbumbungkan kanvas... hehehe..
Ok Ok.. ni bapak aku tgh ratekan simen sbb kitorang x berjaya jadi KERA.. Nak tau sebab ap aku ckp x bejaya jd kera? camni ceritanya.. ayah kitorang ajar camne nak menyimen (even kitorang tau tp wat2 xtau sbb malas nak menimen...hehehe) then ayah kuar 1 statment "Korang kalau nak belajar ikut CARA kera tapi jangan ikut PERANGAI KERA. Kera ni dia akan perhati je ape manusia buat lepas tu bila manusia pergi je dari penglihatan, dia akan ikut balik ape yang manusia buat".. so moralnya, perhati dan buat..
Tapi sebab malas aku kata aku TAK BERJAYA JADI KERA.. hahahaha. Last2 bapak aku kne wat sendiri.. Ala.. sket je pun.. hehehe...
JAdi at last.. 2 bahagian yg direpair tu telah pun siap dan parking area itu kini berjaya menempatkan 2 buah kereta yang kecil iaitu myvi dan atos...

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails