Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Friday, October 2, 2009

Korang baca blog BANGSAT ni...

Tadi masa aku nak update blog, aku bukak bloh seiring sejalan and u know wut.. aku jumpa entri dia pasal one of the blog yg dia baca.. Mmg menyakitkan hati sebagai rakyat MALAYSIA..

Klik blog ni..

http://www.malingsia-donkey.blogspot.com/

Aku ramai je kawan indon tp mentaliti dorang xde pun mcm those indonesian yg x bertanggungjawab.. Ape masalah korang dgn MALAYSIA?? Korang nak masuk malaysia tp x lepas ke? nak kata ko ni x berpelajaran aku tgk ko macam berpelajaran pasal ko ade BLOG (ye la kan, ko reti guna internet, kire maju la tu)

Tp yang aku pelik tu, kalau ko x suka org Malaysia sangat, aku rase baik ko ajak rakyat ko balik beramai2 balik INDON.. Aku secara baik2 tanya salah seorang pekerja INDON kat sini, dia cukup takut kalau orang MALAYSIA HALAU INDON BALIK INDONESIA.. tp korang buat org MALAYSIA yg kat sane tu macam menumpang negara korang plak..

Kalau kitorang org MALAYSIA ni x MELANCONG ke negara korang camne EKONOMI PELANCONGAN korang nak MAJU??? Korang xpayah susah2 nak pikir jauh2 ye.. korang fikir je orang INDONESIA yang datang bekerja kat sini tuk ape?? DORANG KEJE KAT SINI NAK CARI DUIT TUK KELUARGA DORANG + BELI UMAH BESAR@ KAT INDONESIA.. fikir la sendiri..

Pastu ade x Malaysia besar2kan cerita pasal PENDATANG INDONESIA kat sini kerjenyer MERAMPOK, MEMBUNUH, MEROGOL kat malaysia, xde kan.. xkan la sebab TARIAN PENDET yang kecik punya hal pun korang nak besar2kan citer.. kat mana SIFAT KEPERIMANUSIAAN korang sume??

Adoi la.. Aku sedih gler dgn MANUSIA yang MEMBESAR2KAN bende yang REMEH TEMEH ni sampai jadi KONFLIK DUA NEGARA.. Ape salahnyer kalau dah SERUMPUN tu xpayah la gaduh2 @ besar2kan cter.. Politik betul la...

Thursday, October 1, 2009

Lalalala!!

Aku sangat ngantuk sehingga berasa ingin tido.. hehehe
Aku sangat bengang dgn FACEBOOK kerana aku XLEH bukak FARMVILLE.. jgn kata FARMVILLE, HAPPY FISH pun xleh bukak.. bosan sungguh.. Mati pokok2 yg aku dah tanam.. Ikan apu pun xtau ape citer.. Haiyoo
BOSANNNNN...

Wednesday, September 30, 2009

CabArAn!!

CABARAN 30 HARI TAK MAKAN NASI!!

Yuhuu.. ini sudah hari ke 3 aku x makan sebarang nasi.. sepatutnyer hari ke 4 but the 1st day xleh dikira pasal aku makan NASI IMPIT.. wakakaka..

So i have 27 days to go.. I think i can do it pasal before this pun penah try but dpt almost 2 weeks.. so kuatkan semangat..

But skarang ni pun aku mmg x teringin pun nak mkn nasi.. aku cuma nak mkn STEAMBOT.. Ahad ari tu dah makan kat JOHNNY'S but aku x puas hati lg.. aku akan berpuas hati kalau dapat makan steamboat yg aku wat sendiri kat umah..

Dah berhari-hari nak beli barang wat steamboat tp x dapat pg beli.. huhuhu.. Lagi2 kalau dapat makan GOLDEN MUSHROOM

Bagi yg x tau rupa GOLDEN MUSHROOM tu camne.. ni la rupenyer mushroom tu.. nyum nyum...



Tuesday, September 29, 2009

RePLiEd EntRy...

Sila rujuk link ini :-

http://mura-myjourney.blogspot.com/2009/09/citer-hari-raya.html

aku baru je baca blog mura-myjourney and yes i agree.. ntah nape ntah asik nak raye sni je... tp ikut kan aje.. tp ade gak kebaikan dan keburukan raye kat sni but ape kebaikan dan keburukannyer biar aku ngan family je tau pasal nanti bak kate mura kang "x pasal2 kne terjah cam melodi" muahahaha

But yg MULUT cam 'TUUUUT' tu" plak sila la fikir2 dlu sebelum ckp.. Kitorang tau yg korang ni MAKHLUK PALING KAYA KAT DUNIA NI tp ingat la balik masing2 dari kampung miskin x berharta.. x sekolah.. tp tolong la jgn nak hina org lain kalau org tu x berharta mcm korang.. Bapak aku pun jd camni pasal korang..

Aku faham kalau "ADIK BERADIK ITU PENTING" tu mmg aku x nafikan mmg penting tp "KELUARGA ADIK BERADIK a.k.a ANAK BERANAK (suami + isteri + anak-anak = 1 keluarga)" tu adalah lebih penting sbb mereka adalah 1 keluarga yang wajib dijaga oleh si suami.. Dan tugad "ADIK BERADIK a.k.a KELUARGA SUAMI" pula adalah untuk memberi NASIHAT YANG BAIK dan BUKAN UNTUK MENGHANCURKAN 1 KELUARGA tu..

Dan "ADIK BERADIK a.k.a KELUARGA SUAMI" juga mempunyai 1 KELUARGA mereka masing2.. Jadi jaga keluarga masing2.. But yg aku tgk skarang ni, mereka jaga 1 KELUARGA mereka tp mereka mempunyai niat untuk menghancurkan 1 KELUARGA aku..

Kitorang x kisah langsung pasal kete mahal korang.. Biar pun kitorang pakai kete murah tapi kitorang xde plak kacau org kan..kan kan.. ala mulut org kan..

Tgk je la nanti aku nak kawen sure BANYAK GLER MAKHLUK YG BERHATI DAN BERMULUT BUSUK MENGATA KITORANG.. mcm best je kan..

INGAT WAHAI SAUDARA- SAUDARA KU.. KITORANG DAH LAMA SANGAT TERANIAYA DGN KAMU2 SEMUA.. DAH LAMA KIRANYA KAMI TERSEKSA DENGAN PERBUATAN KAMU SEMUA.. JADI ALLAH S.W.T AKAN MEMBALAS PERBUATAN KAMU SEMUA. AMIN..

Saya Sangat Gatal!!

huaaaaaaaaaaaaaaaa... kat opis ni tp badan still gatal2 lg.. geram...
jangan la naik TOMPOK-TOMPOK MERAH tu time2 camni.. bengang
Geram... huhuhu...

Monday, September 28, 2009

adoi!!

Gatal2 nii naik balik.. kali ni dengan lebih mengganas..





Malam Semalam!!

Semalam ade masa nak update tp aku sangat BZ dengan KEBUN aku.. hehehe
Eh lupa.. Assalamualaikum to all readers..
ok.. semalam kitorang g jenjalan lepas anta icam balik kem.. so aku nak gak ajak dia g tgk wayang.. yuhuu.. kitorang tgk G-FORCE... da hamster is sssooooooooo cute... hehehe




Before the time, aku g makan dulu.. makan kat johnny's steamboat.. hehehe







After makang, aku ape lg.. tgk wayang la.. hehehe. but hari x semestinya cerah kan.. masuk je dalam kete, aku dah gatal2... sedar2 dah bertompok plak badan2 aku ni.. rupa2nyer aku kne "KALIGATA" (tul ke ejenyer.. heheh) ape lagi, terus menggaru2 macam monyet la.. heheh


Dalam kul 12++ tgh malam, aku call kaknyah tanya pasal ubat.. and ade 1 ubat tuk "sakit emergency" aku ni... hehehe ape lagi.. lepas telan je terus "KIOK".. hehehe..

Kata2 daripada Ayah!!

"Oi.. Korang ni sume bende nak letak kat BLOG.. Ape la...."

Hahaha.. Best wei letak sume bende kat blog.. haha

Sunday, September 27, 2009

yeA YeA!!!

Saje Nak expose hp yg aku beli.. haha..

mura pun ade satu gak...

kitorang beli a few days before raya... hehehe


okeyh tata
There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails