Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, June 23, 2012

Iklan dalam METRO

Apa pendapat anda tentang iklan ini..??


Tajuk besar

 "MAK NGAH BERSANGKA BAIK PUNCA KAMI SIHAT"

Tapi bila baca kotak2 tu rasa geli je.. xmau komen pape tp leh ckp GELI LA..

Suspek Campak

 Papa irfan di suspek CAMPAK @ CHICKEN POX.. hahaha 


bintik2 ni baru dikesan beberapa jam td terus g DEMC.. ingatkan denggi tapi doc kata bukan..

Klaka besar2 dpt campak... hahaha.. alamakx baiknye takut berjangkit kat irfan.. aduh la..



Thursday, June 21, 2012

Air Jagung!!

Ni ada satu tempat yang best tuk dikunjungi bagi mencuba benda yg agak special (aku pelik sebenarnya, xpenah jumpa la katakan)..

AIR JAGUNG


Air ni sedap ok.. sangat tidak menipu.. mmg sedap sbb rasa manis jagung tu.. plus ada kacang lagi.. mmg heaven..

Air ni leh dapat kat JALAN KEBUN KLANG (aku rasa la kan, jalan ape ntah xtau la..tp nama2 org jugak la nama jalan tu) Nama kedai ni RESTORAN FAIZA.. ade MEDIC CLINIC kat seberang jalan restoran ni.. pastu kalau x salah la ade hardware kecik betul2 sebelah kedai ni.. and kalau nampak pic bawah ni, ade kedai bundle kat situ.. (gler la banyak kedai keliling) hahaha


Selamat mencuba !!

Tuesday, June 19, 2012

Happy Tgk si kecik!!

Bila irfan dah besar ni, mcm2 yg dia nak buat.. ni adalah sebahagian pembelajaran dia.. kank kan... so last week punya aktiviti before hantar papa irfan kat Pejabat tuk g kursus di bangi bersama2 member2nye.. 

Kitorang g SACC je tuk cari kasut papa pastu time cm awal lagi so bagi irfan naik kete remote control.. Sangatlah excited mcm xpenah naik je.. padahal masa dia umo 5 bulan dia dah naik dah kak nani dia punya kete konrol tu.. hiikhikhik



Kalau x salah main benda ni RM5 tuk 10 minit, kira lepas la tuk puaskan hati dia.. bila baby happy maka mummy pun happy..

Lepas hantar papa dia terus la balik umah, lepas tu sampai2 umah xde org pulak.. yg ada cuma ateh saje.. untuk mendiamkan irfan, on komputer dan pasang upin ipin.. terus diam..


Budak2 skarang ni mmg advance dlm gadget kan.. handset xpayah ckp la, tau je nak guna.. lepa je sket hp ilang suh buka "PINPIN" hahaha.. anak anak...


Monday, June 18, 2012

PUSAT SAINS NEGARA

SAbtu 16 jun 12, selepas ke kenduri kawin sedara belah incik pawie kat ampang, akak ipar ajak g PUSAT SAINS NEGARA.. Sampai sana dlm 3 petang lebih rasanya.. so cam x banyak masa sgt la.. motip nak tgk DINASOR... hahaha...



Masuk2 lalu bawak akuarium berisi ikan2 besar.. and irfan sgt teruja tgj FISH.. "Ami, fis fis" hahaha.. irfan irfan, fish saje..



kanak2 mmg suka di bawak berjalan.. kan kan.. hahaha



Ni kat grond.. so kitorang bergegas masuk tempat pameran sbb tempat tu tutup kul 5ptg..




Ingatkan tempatnya besar @ bahasa aslinya banyak nau dinasor nye, rupenye x banyak ade la dlm 15 ekor.. 
Layan la gambar2 lain bersama family in law..






DINO!!!!



FAMILY DAY POS MALAYSIA - SHAH ALAM GROUP B

Hari sabtu 9hb jun ari tu, Group incik pawie ada wat family day. small group tp leh tahan la gak ramainye.. Trip tu wat kat KALUMPANG RESORT TANJUNG MALIM. Mandi sungai saje tp penat la jugak.. 

Jalan untuk masuk dlm resort tu kne lalu dusun2 doyan siap xde line phone lagi.. sampai2 je irfan terus meneran.. aduh spoil betul la.. nasib baik irfan ada papa yang baik hati g bwk cuci kat toilet awam.. Terus terang aku x berani bwk irfan masuk tendas awam sensorang tu yg papa dia je yg kne bwk.. hahaha cantik x alasan tu.. hehe

ops.. berbalik pada cerita asal.. First time jugak aku lenggang kangkong g  picnic.. sampai2 je aku cam tefikir yg aku xde bwk pape pun tuk mkn.. ye la, dorang ada collect duit tuk makan tp mcm segan la plak sbb x bwk pape.. nak xnak wat je la muka tembok.. @_@

Kalumpang Resort ni so far ok la tempatnye, masuk pun berbayar RM10/adult, baby xpayah bayar n RM5/child kot.. (aku just bayar tuk adult je so cm xperasan sgt price tuk children). dlm tu ada gak binatang2 cam monyet, angsa ngan tupai2 dlm sangkar.. ada gak on of the staff yg bela sugar glider.. geli gak aku rasa bila dia masuk2 dlm baju.. haha


Irfan bila nampak air terus la aktif semacam.. dengan selsema nye, siap masuk air jadi biru2.. takut gak member2 incik pawie tgk.. "chor, anak ko dah biru tu.. aku dah kitorang tgk.. bawak la dia naik" .. Bukan xnak bwk naik tapi dia xnak naik.. bila bwk naik dia merengek nak turun baik.. 



dalam kul 2 camtu settle2 mandi terus siap2 kemas2 balik... Happy gak la bwk irfan mandi.. ni plak gambar 80% org yg join.. lagi 20% hilang entah kemana.. 



There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails