Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Wednesday, December 29, 2010

19 weeks~~

~ DOC KATA!! ~

Hehe.. tetiba plak nak update entri pasal baby.. poyo je.. xde la, aku tgk org lain perut dah besar2.. aku plak camtu je.. x nampak naik pun.. hahahaha.. ye ke?? kihkihkih..

According doc minggu lepas, dia kata dlm minggu ke 18 ni dah leh rasa baby gerak.. tp lum lagi kot rasenye sebab aku xde rase pape (ke aku yg x sedar.. hahaha) tp doc kate kalau xde rase minggu ke 18 mungkin leh rase minggu ke 19 @ 20.. doc kate gak tiap2 org beza2.. lagi2 1st baby.. kalo dah baby yg ke 2 @ 3 @ seterusnya dlm week 16 dah leh rase.. ni sume doc la yg cakap..

Last aku g scan kay AJWA, time aku 14 @ 15 minggu kot.. doc ckp saiz baby ngan berat baby mmg sesuai dgn waktu kandungan.. Yang xleh tahan bile aku tgk incik pawie excited bila tgk scan tu.. mcm ape je muka dia.. hahaha.. xbleyh tahan..

Next appointment kat klinik kesihatan 20 jan, aduh letih la kalo kne cucuk lagi.. dah la ari tu sampai bengkang2 jari aku kne cocok tuk amik gambar.. Tp Alhamdulillah result sume ok.. xde kencing manis ngan darah tinggi.. Tp masalah aku skarang ni plak adelah aku ni asik nak mengunyah je.. Kejap biskut kejap kuaci tp malam aku x mengunyah plak.. Apesal kat opis je aku mengunyah sepanjang masa?? Pelik2.. rasenye pasal kat opis ni banyak kedai kot.. hahahaha..

~JUSCO BUKIT TINGGI ~

Last sunday aku g jenjalan kat Jusco Bukit Tinggi and konon nak bersuka ria.. malangnya bile aku masuk je jusco tu badan aku dah nak melayang.. nak pitam la nak pengsan la.. last2 aku duduk je.. aku suh incik pawie cari barang keperluan dia n aku tunggu je kat kerusi.. ye la kan dah pening..

Agak2 cam pelik je bdn aku ni, terus aku lari masuk toilet and memuntahkan isi perut.. Cara ni je yg leh wat aku x pening2 + loya g.. kalau x kne berpapah la.. Lagi 1, siap hidung kuar darah lagi.. ish ish ish.. tragik tul la badan aku ni..

~ MAKANAN IDAMAN?? ~

Last lepas dah ok aku terus ajak incik pawie cari benda yg agak2 aku mengidam )padahal kat penang dah makan pun) iaitu BUAH BERANGAN @ CHESTNUT..


Bila dah dpt benda2 mengidam tu leh la balik.. hahaha.. suke2.. Aku g shopping mall dlm masa 2 jam je.. lagi suke... sbb aku mmg x larat nak jalan..
On daway balik aku mmg dah ckp ngan inck pawie yg aku nak makan rambutan kuning yg ade jual kat tepi jalan tuk balik umah aku.. Gler merepek2 je mengidam makcik ni.. Yg xleh tahan bila incik pawie tanya nape nak rambutan kuning aku leh jawab "sebab rambutan kuning cantik.. " hahahaha..


Lepas puas dapat makan rambutan ape lagi golek2 terus tido.. hahahaha.. masalah ngara mak cik ni punya pemalas.. kui kui kui.. So far setakat ni xde lagi makanan yg di idam pasal selera masih x macam biasa.. makanan pun nak memilih je.. kalau agak2 geli tu jangan harap la nak makan.. wekk.. heehehe

Thursday, December 23, 2010

~Penang~

Setelah penat berjalan kat kuala gula (penat apenye, kecik je pun tempat tu.. hahaha), terus g org kawen.. Disebabkan rumah org kawen tu menghala ke Penang, maka kitorang pun menjelajah penang selepas g org kawen.. Alang2 dah dekat teruskan je la perjalanan tu.. x rugi pun.. bukan aku yg drive.. hahaha.. suke2..

Masuk penang pun susah, jalan jem la pulak.. nak masuk jambatan penang pun jem.. leceh gak penang ni tp sebab dah masuk penang tu maka teruskan je la perjalanan.. hehehe..


Nampak kan camne jem kat jembatan tu.. Masuk2 je lepas jambatan terus menghala ke arah komtar.. kitorang park kat 1st avenue.. walaupun jem tetap di redah jua..



Sambil berjalan2 cari makan, org kate yg best kat penang ni jeruk kan.. so dengan berjalan kaki beramai2, kitorang melangkah mengikut arah GPS abg ngah.. hahaha.. penat mmg penat tp ok la..





Jalan punye jalan jumpa kawasan jual jeruk.. so singgah la...


Perjalanan disambung untuk mencari kedai nasi kandar yg org kate famous sgt2 tu.. NASI KANDAR BERATUR.. kedai ni betul2 kat sebelah MASJID KAPITAN KELING..




setelah makan, jalan balik ke 1st avenue.. sambil2 cuci mata..



Sampai2 kat 1st avenue leh plak smbung mkn lagi tp kudap2 je.. hehehe.. ice cream oren dlm buah oren..



Wednesday, December 22, 2010

~KuaLa GuLa, Perak~

On da Way g org kawen, kitorang singgah kat Kuala Gula.. Gile teruja tgk org tangkap ikan sembilang banyak gler.. Mmg teruja sampai x gerak2.. Siap tgk nelayan2 tu bawak balik ketam nipah lagi.. (jakun gler minah ni..hahaha)..

Sesekali amik angin kat tepi sungai best gak.. hahaha.. Entri ni aku letak banyak sket gambar..















BukiT Merah Lake Town ~~

Bukit Merah Lake town.. Konon nak mandi2 @ tgk org utan @ g eco park dlm ni tp masalahnyer masa kitorang terhad gler. ye la, nak sampaikan ke org kawen lagi mmg x sempat.. so masuk dlm ni tgk je la ape yg de.. Ular pun ular la...













Amani Swimming La Plak!!

Ok Sume.. Last week kitorang g Bukit Merah, Perak coz kne g org kawen kat area2 Bagan Serai.. So Mlm tu check in apartment pasal jauh gler perjalanan.. Pagi2 bangun bawak amani g swimming.. Pandai budak ni nak berenang.. yg x leh tahan tu siap bawak berenang tempat dewasa.. Al-maklum la yg beria2 nak mandi kolam tu adelah ateh si amani tu.. so bawak la dia berenang2 sampai menggigil.. hahahha..








sonok kan tgk dia mandi.. wah budak zaman skarang.. kne bawak g swimming pool.. kang bawak g air terjun kang mau gak x berenti nanges.. hehehe
There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails