Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Wednesday, December 29, 2010

19 weeks~~

~ DOC KATA!! ~

Hehe.. tetiba plak nak update entri pasal baby.. poyo je.. xde la, aku tgk org lain perut dah besar2.. aku plak camtu je.. x nampak naik pun.. hahahaha.. ye ke?? kihkihkih..

According doc minggu lepas, dia kata dlm minggu ke 18 ni dah leh rasa baby gerak.. tp lum lagi kot rasenye sebab aku xde rase pape (ke aku yg x sedar.. hahaha) tp doc kate kalau xde rase minggu ke 18 mungkin leh rase minggu ke 19 @ 20.. doc kate gak tiap2 org beza2.. lagi2 1st baby.. kalo dah baby yg ke 2 @ 3 @ seterusnya dlm week 16 dah leh rase.. ni sume doc la yg cakap..

Last aku g scan kay AJWA, time aku 14 @ 15 minggu kot.. doc ckp saiz baby ngan berat baby mmg sesuai dgn waktu kandungan.. Yang xleh tahan bile aku tgk incik pawie excited bila tgk scan tu.. mcm ape je muka dia.. hahaha.. xbleyh tahan..

Next appointment kat klinik kesihatan 20 jan, aduh letih la kalo kne cucuk lagi.. dah la ari tu sampai bengkang2 jari aku kne cocok tuk amik gambar.. Tp Alhamdulillah result sume ok.. xde kencing manis ngan darah tinggi.. Tp masalah aku skarang ni plak adelah aku ni asik nak mengunyah je.. Kejap biskut kejap kuaci tp malam aku x mengunyah plak.. Apesal kat opis je aku mengunyah sepanjang masa?? Pelik2.. rasenye pasal kat opis ni banyak kedai kot.. hahahaha..

~JUSCO BUKIT TINGGI ~

Last sunday aku g jenjalan kat Jusco Bukit Tinggi and konon nak bersuka ria.. malangnya bile aku masuk je jusco tu badan aku dah nak melayang.. nak pitam la nak pengsan la.. last2 aku duduk je.. aku suh incik pawie cari barang keperluan dia n aku tunggu je kat kerusi.. ye la kan dah pening..

Agak2 cam pelik je bdn aku ni, terus aku lari masuk toilet and memuntahkan isi perut.. Cara ni je yg leh wat aku x pening2 + loya g.. kalau x kne berpapah la.. Lagi 1, siap hidung kuar darah lagi.. ish ish ish.. tragik tul la badan aku ni..

~ MAKANAN IDAMAN?? ~

Last lepas dah ok aku terus ajak incik pawie cari benda yg agak2 aku mengidam )padahal kat penang dah makan pun) iaitu BUAH BERANGAN @ CHESTNUT..


Bila dah dpt benda2 mengidam tu leh la balik.. hahaha.. suke2.. Aku g shopping mall dlm masa 2 jam je.. lagi suke... sbb aku mmg x larat nak jalan..
On daway balik aku mmg dah ckp ngan inck pawie yg aku nak makan rambutan kuning yg ade jual kat tepi jalan tuk balik umah aku.. Gler merepek2 je mengidam makcik ni.. Yg xleh tahan bila incik pawie tanya nape nak rambutan kuning aku leh jawab "sebab rambutan kuning cantik.. " hahahaha..


Lepas puas dapat makan rambutan ape lagi golek2 terus tido.. hahahaha.. masalah ngara mak cik ni punya pemalas.. kui kui kui.. So far setakat ni xde lagi makanan yg di idam pasal selera masih x macam biasa.. makanan pun nak memilih je.. kalau agak2 geli tu jangan harap la nak makan.. wekk.. heehehe

1 comment:

  1. tahniah kak... mesti comey bby nnti :)
    kak.. wani tag nama kak.. see my blog
    rizaros.blogspot.com

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails