Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Thursday, December 31, 2009

TemPLatE + LayOuT + New Year

haloooo kengkawan.. pagi tadi aku telah melakukan satu kesilapan dengan penukaran template blog ni.. ye aku sangat berminat dgn 3 column template..

Aku tgk tutorial 3 colum dari blog ceeramon tp bila aku tuka ntah jd pape ntah.. aku rase aku salah masukkan coding kot.. hehehehe.. last2 kat blog ceera tu ade link tuk download template baru, so aku download je la and hilang semua isi2 yg aku dah wat.. gambar2 sume hilang.. hahahaha padan muka aku..

so ape pendapat anda tentang wajah baru blog ni.. OK atau KO ???? hahaha

anyway.. aku nak wish HAPPY NEW YEAR to all.. heh heh.. (sok genap 1thn aku tunang.. perghh ;p )


Wednesday, December 30, 2009

DeMc Lagi..

Semalam aku teman kak nyah g scan kat DEMC coz ari tu dia wat urine test pakai yg jual kat farmasi tu je.. so tis time dia g scan tuk confirmkan yg dia tu pregnant.. wah penantian dekat 8 tahun tu.. tu namanye rezeki..

Bila korang x leh mengandung @ lambat dpt anak, tu namanya xde rezeki.. org slalu kecoh2 kalau xde anak ckp MANDUL.. ish x baek tau.. amik anak angkat kan leh.. hehehe


This time g DEMC xde wat appointment so mmg la lame nak tgu org lagi adoy... tgk yg no 1218 tu time nak daftar.. ade la dekat 15 min gak tgu tu register.. pastu dapat no 0515 tu plak tuk masuk jumpa Dr.Zamri.. perghh.. lame tu.. ade kot dekat sejam.. kalau x pk ade ramai org, mesti aku dah tido kat situ.. ngantuk syeh tgu..


Dalam tunggu2 tu aku nampak nombor org yang di panggil sangat best.. no 1111 bilik 11... hahaha cantik kan.. x lama pastu ade 1 lagi nombor.. 1009 bilik 10.. aku nak tgu sampai jadi no 1010 bilik 10 tapi tetiba nombor kak nyah plak kuar.. so xdpt nak snap gambar 101010 tu.. rugiiiiii..

Tapi lagi rugi kalau aku x masuk skali jumpa doctor tu.. ye la kan, dari mula aku nak tgk ape la rupa bende dalam perut kita.. kalau tgk dalam skrin scanner tu la.. so skarang aku dah nampak mane satu baby time 5 minggu dalam perut.. cuma aku masih confused, baby tu dah ade bentuk ke @ bulat bintik itam tu je.. hmmm..

Pape pun bulan depan aku nak tgk plak camne gambar baby tu.. dah ade tangan ke lum.. hahahaha..





Garden Cafe!!

GarDen Cafe DiSh!!



Fried BeeHoon


Telur Dadar


Nasi Ayam + roasted chicken


Tofuu


Tea "o"


Watermelon juice


Apple Juice

PakLi KopiTiaM

PakLi KopiTiam Dish!!!

Teh Ais

Mee Udang

Nasi Lemak PakLi Special

Nasi Lemon Chicken

Orang tunang

3 hari lepas ade salah seorang sepupuku bertunang.. tp maaf ye gambar xde.. huhuhu.. layan je la gambar yg xberape best ni.. tp budak ni comei kan..





Tuesday, December 29, 2009

CaFe IkEa!!

Ni 1st time aku makan kat ikea tu.. ni kitorang g sabtu hari yg sama dgn nana tunang tu.. atau lebih tepat lagi selepas tunang nana tu.. hehehe

Makanan kat sini leh tahan but lepas makan baru teringat dulu kes pasal usus babi tu.. hmm aku xtau... arghhh..

yg kat atas ni chicken wings.. cedap gak.. heh

ni plak cinnamon bread.. yeakssssss x suka

and this is the famous one.. meatball.. makan dgn chips with brown sause + jem.. nice nice

NaNa BerTunAng (kawan Yong)

Last saturday, selepas aku g kenduri kak anem, aku di ajak oleh kak yong g majlis tunang kawan dia yg nama NANA tu kat KG PANDAN.. wah so cantik makeup dia.. kalau korang nak tau, tukang makeupnye adelah seorang lelaki okeyh.. bukan yg lembut tp xlembut punyer.. sangat cantik..

Dalam banyak2 bende, aku minat kat bunga kat bawah ni.. cantik kan.. nasib baik aku baik ari tu, kalau x aku dah rembat dah bunga tu.. muahahaha ( giler ape sesuka ati je nak rembat org punyer.. dosa)

Org2 dibawah ni adelah "BFF".. eh bukan BFF aku tau tapi yong.. Yang freehair tu adena PREGGY MUMMY.. and yg tengah tu xkawen2 lg same la dgn yg pakai tudung purple tu..

sebenarnya time tangkap gambar ni aku nak rembat bunga tu.. haahaha

tgk... ni la org yg bertunang tu..

Tgk baju dia.. cantik kan..



Thursday, December 24, 2009

cEriTa si BuBu..

assalamualaikum n selamat sejahtera to all blogerzzzz.. rasenye mcm dah lama plak aku x update blog ni.. lelabah yg aku bela pun dah berkampung kat sini.. hikhikhik..

Ok.. kali ni aku nak cerita perihal si bubu.. kalau korang nak tau, bubu tu ade la seekor kucing jantan yg kitorang sefamily bela.. di sebabkan kucing jantan ni ade masalah masa tua iaitu dia akan memancut merata2 tempat sesuka hati dia je..

so mak aku marah n nak buang dia.. dan disitu la start citer yg lawak yang aku maksudkan.. hehehe.. citenye camni...

hari tu aku wat keje luar dgn kak yong pastu mak call ajak makan lunch (xde pun lunch ari tu pasal dah kul 3 ptg) so, mak aku mengambil kesempatan nak buang si bubu ni and aku umpan la bubu masuk kete.. ye semua, aku berjaya umpan dia (mmg senang pun sbb bubu ni dah well train punyer kucing).. masuk2 kete pastu mak aku suh buang kat tempat yg kitorang nak g mkn tu..

Sampai je lat kedai tu, sume turun termasuk la bubu.. but bubu x ikut masuk kedai sebab aku rase dia tau kot kedudukan dia sebagai kucing.. hehehe.. so sambil makan kitorang asik tgk bubu je.. siap bila dia jauh sket je mak akan ckap "kan mak dah kata, dia pegi punya" but kitorang ckp "x mak, dia xkan pegi.. nanti dia dtg balik. kalau mak caya tgk la nanti"..

Si bubu mula2 dok bawah kete org sebelah, pastu dia jalan2 masuk surau but lepas agak lama masuk surau tu dia tgu balik bawah kete.. so nak x nak mak kne bawak dia balik ke umah.. hahahahaha..

Moral of the story : sila jgn ajar kucing anda bersiar2 naik kete.. hehe

Monday, December 21, 2009

KeTanDusAn!!

Adoyai.. aku ketandusan idea untuk menulis blog.. mungkin masanya untuk aku sedikit berehat.. penat gak ber pikir nak tulis ape kat sni.. malam je aku penat.. adoy la..

Saturday, December 19, 2009

TenGkU eLeNa...

Last saturday, one of my best friend, Tengku Elena telah bertunang..

WELCOME TO MY CLUB


theme colour : pink..

p/s : balik dr ausie terus kawen ye elle.. hehe



AnaK TucIN..


TOMEI KAN!! hehehe


Corn & CarroT mY sTyle

Nyum nyum.. ari tu aku try resipi sendiri.. nak beli kat kenny roger mcm x berbaloi.. so aku g beli jagung satu paket and aku try this recipe.. Corn & carrot ala2 kenny roger..

The taste almost same.. the diff just rasa jagung je.. maybe kenny pakai jangung brand lain kot.. aku pakai simplot..

But now aku dah tau buat and next aku nak mash potato plak.. and of coz grill chicken.. nyum nyum..




Friday, December 11, 2009

Cameron

Lepas ke lumut aku singgah ke tronoh pickup "barang besar" tuk di bawak balik ke shah alam.. pastu terus naik cameron. kat cameron kitorang g pasar yg kat brinchang tu pastu kitorang g kat cactus farm.. ala kat cactus farm tu bukan ade kaktus pun cuma kitorang nak beli salad je pasal 3 salad RM5.. hehehe..
buah anggur ni dorang x jual. pastu aku tanya bangla tu, xleh rase ke? then dia jawab "ini anggur bukan untuk mkn punya, ada racun" cis.. ckp je la xnak bg.. hehehe
Time aku dtg ni salad2 ni tgh elok untuk di tuai.. bangla tu pun petik je kat situ kalau org nak.. tp mmg berselera le tgk salad2 tu.. nyum nyum..

masa nak turun tu punya la seram.. korang tgk je la gambar2 yg kat atas ni.. seram nak mamsss... but slow ye semasa turun tu...

Anyway, we had fun up there and setelah berjaya menghabiskan duit kitorang yg sedia ada sedikit itu.. hikhikhik..

HAPPY HOLIDAY






Jenjalan Kat JeTTy - ParT 2 (after site visit)

Selepas selesai site visit, kitorang patah balik ke lumut tuk shopping makanan laut.. so pusing punya pusing baik amik gambar dlu sebelum pegang barang2 yg banyak tul x? hehhe.. lepas penat berposing, pegi beli barang la plak kan.. so habis dalam RM50 gak la.. budget kan.. mesti la kne budget, pasni nak g cameron plak.. kuikuikui.. so ape lagi.. layan la gambar2 ni..
Cuma ade gambar aku n nurul je pasal mmg kitorang bedua je pun.. hikhikhik




There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails