Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, October 31, 2009

BluR!!

Actually xde bende aku nak tulis.. sesaje je tulis blog ni tanpa ade entri.. hahaha
Tata

Thursday, October 29, 2009

AmbOiii SomboNgnYeR!!

melihat kepada entri di atas, semestinya mempunyai cerita yg tersendiri.. ye x?? hehehe
Camni ceritanya, semalam aku ade appointment ngan Wed Planner nak tgk dewan. ye la tgk besar dewan la, stage tinggi ke x dan segala.. Aku ade ckp dgn kakak tu dewan tu maybe tutup and yup bila sampai je mmg dewan tu tutup..
Dewan tu ade PAK GUARD. ala pak guard duduknya dalam GUARD HOUSE la kan.. hehehe..
Ceritanya bermula di situ.. aku rase dialog lg best kot, senang nak paham.. Ok.. Bermulanya sebuah cerita antara kami dan pak guard tu :
*Aku berjalan ke arah guad house sambil pak guard tu menjenguk keluar tingkap.. Aku berenti di depan pak guard house and cuba memanggil pak guard tetapi pak guard tu wat bodo mcm aku ni PUTERI BUNIAN (mcm x nampak aku la)..
aku : Encik, encik (Pak guard masih wat bodo dan setelah dipanggil lg dia ke tinggap dan menyuakan telinganya untuk mendengar apa yg aku nak ckp)
*~serius wei mmg ko rasa ko mcm pengemis yg nak mintak sedekah pak guard tu layan ko, dengan muka dia yg sangat poyo itu~ akhirnya dia keluar dari rumah dia tu.. dengan muka yang marah..
aku : saya dah tempah dewan ni tuk majlis jadi sya nak tgk STAGE nak tgk besar ke x..
P.G : ape? nak tgk ape? stage ape?
*(aku pun dan dan la lupa Stage tu dalam bahasa adalah PENTAS haha, then kakak tu datang kat aku nak mintak permission gak sbb P.G tu xnak bukak kan pintu even ade org nak main badminton dalam tu)
aku n kakak : kami nak tgk mentas kejap je.. tgk dari luar pun dah ok..
P.G : Kenapa suh sy yg bukak, patut awak jumpa HJ.B****, keje saya jaga dewan ni saya tau camne nak jga dewan ni. kalau ade pape barang jatuh sape nak tanggung? kalau ade barang hilang camne? saya tau LAW tau!! (sambil marah kitorang dengan sombong)
aku : sombongnyer..
kakak : Jangan la marah, kami tanya elok2 ni..
P.G : Sape marah!!! saya tgh marah awak ke!! ( dengan nada yg tinggi)
* kitorang berlalu ke pintu dewan.. time keluar dia ade ckp sesuatu kat mak aku
mak : Kami dah call HJ.B** n HJ.B** ckp sebut je nama suami saya..( kire sebut nama ayah aku la)
P.G : Saya peduli apa!! ingat saya takut ke!! saya x kisah dato' ke Tan sri ke menteri ke ni keje saya (ala dia je pun yg ade LAW, org lain xde ;p)
* P.G berjalan membuka pintu sambil menghempas pintu itu.. Time tu tetiba je aku pk gaji P.G tu 6k @ 7k sampai dia layan semua org dengan buruk)..
aku : jgn risau, kitorang xkan masuk dalam langsung, kami nak tgk dari luar je.. ( mmg tgk dari luar je pun)
* dah tgk stage dalam beberapa saat, kami pun berlalu dari dewan tu..
ish kalau la aku ni kat Ind** dah lama aku bakar Guard House tu skali dgn P.G tu.. Apa la salahnya kalau dia mesra sket je.. Kalau ade org nak sewa dewan tu then tetiba dilayan cam tu compom dorang cancel.. Yang aku bengang sgt tu, kita dah cakap elok2 tp nape dia layan sebegini rupa.. aku rasa org yg penyabar pun hilang sabar time tu..
Kepada pengurusan dewan tu (even dorang x baca blog ni), tlg la amik berat sket hal2 cam ni.. Cuba bayangkan kalau ade 10 org yg nak tempah dewan tu n terpaksa cancel disebabkan P.G yang sombong n bengis tu?? rugi kan..
Renung-renungkan dan selamat beramal..

Wednesday, October 28, 2009

OLD ACTIVITY - Part 1

okey kengkawan.. bende ni bende minggu lepas tp baru nak update.. ni aktiviti kitorang pada hari jumaat lepas , kitorang g makan lunch kat SHAH ALAM MALL and terus je ke LAKSA SHACK.. kak mila x ikut sbb dia xde.. dia balik umah tp kate nak join past tu last minit x jd.. alasan ye thieha tido.. ish mak cik ni.. hehehehe

Time Bayar makanan ni ade citer tau.. baik punyer citer.. Ehem ehem baca dialog ni ye..

Org kedai : Camne makanan ye?
aku : Air teh ais xsedap langsung..
Orang kedai : hah, ye ke?
aku : ye..
Org kedai : saya bg diskaun 10%..

*kalau aku tau aku ckp sume x sedap.. hahaha

ok menu yang kitorang order adalah seperti berikut :



~Cincau bandung @ Bandung Cincau~

~ni bukan susu ye tapi TEH AIS (sangat xsedap)~


~Ni OTAK-OTAK GULUNG tp x digoreng, cuma dibakar dalam oven~


~Asam Laksa penuh sardin sekor sekor~


~Laksa Johor ( ni je yang ssedap)~


~Lontong ( hmm.. boleh la)~


~Org lain abis, aku je x abis.. huhu~


~ni Baskin Robin yg di belanje oleh kak yong...~

Tuesday, October 27, 2009

Entri khas tuk makcik mila

Lebihan kek yg kak mila bawak ni mmg sedap (xkisah la lebihan ke serpihan ke ape ke tapi sedap)... len kali bawak yg bukan lebihan ye kak mila.. Tp.. perghh marvelous la rasenyer.. wat yg roll plak tau...


My BiRtHdaY PreSeNt!

This entry is for my birthday mode.. hahaha..
Thanks to my siblings and my beloved mum which is invensting some money for my new purse.. (walaupun aku pilih) hahaha.. chop.. korang nak org sebut ke nama2 korang?? xpayah la ye.. hehe.. ok ok.. org tulis ar nama sesorang..
Ehem ehem *yang invest* = 1) Emak 2) Kak Yong 3) Kak Nyah 4) Icam



Birthday celebration!!

Sangat best dapat hadiah lagi.. ok ok.. last saturday aku g ipoh.. niatnyer nak jalan dgn kak nyah je sambil survey2 ehem ehem.. tp makhluk lelaki ini mahu ikut plak.. ish.. nanti ape kate "ORANG TUA" kan asik keluar je..
Padahal dorang xtau yg aku ni jumpa makhluk lelaki tu sebulan sekali pun jarang.. Lagi satu, kalau dia datang umah xkan la family aku soh dia dok luar pagar kan.. sah sah la dia ni datang sni amik masa 3jam.. Kalau tunang org lain tu leh cter la perjalanan dorang paling2 pun amik masa cuma 30 min je.. leh ar suh dok luar.. Ish ape la.. Kesian mak aku tau.. At least mak aku tau aku g mane n yg penting kebanyakan keluar ade je yg mengekor.. Nasib baik mulut org ni mmg x leh tutup.. Baikkkkkkkkk!!!
Ok ok.. kitorang g JUSCO KINTA CITY tuk jalan2 and g makan kat KENNY ROGER.. ok ok aku mengaku yg ni aku yg bayar.. hehehe.. kak nyah mkn sampai licin tu.. xpe dia kan baru pindah sni.. hehehe.. sila makan ye jgn malu2.. kuikuikui..


SuRpRIse!!!!

This is my SAPPY!!


My NeW HanDpHone!!

This is new for me.. SONY ERICSSON C510... sepatuttnya hp ni bukan tuk aku tp tuk abg aku tp mcm best je hp ni.. so aku amik yg ni and NOKIA 5800 EXPRESSMUSIC..
Tq ye cik abg oi sbb terima je pertukaran hp ni.. hahaha.. puas hati den..




new LayOut!!

Yea yea.. ade layout background baru.. cantik x?? hehehe

comment plezzzz...
There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails