Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, August 7, 2010

~BaBy AmaNi MasuK Ward~

Huaaa.. sangat sedih.. tp benda ni benda biasa bagi budak2 baru lahir.. Baby slalu kne KUNING!!.. 

Semalam petang olmist maghrib, aku ngan yong bawak mak n nyah skali ngan baby amani g hospital... Pagi tu nyah ngan mira bawak baby g klinik ajwa pastu doc ckp dia kne kuning... doc suh terus bawak g klinik kesihatan then memang tepat baby amani kne kuning.. 

So after kitorang balik dari keje petang tu terus kitorang bawak mereka2 tersebut ke DEMC tuk check.. Fine!! ada certain info yang klinik kesihatan tu bagi adalah salah.. boleh kan camtu..Lepas check, baby kne tahan ward dalam 2 hari.. so menangis la mak dia baby xde.. huhuhu.. wut to do.. kesihatan baby penting okeyhhh...

Haaa... sok baby amani dijangka keluar.. maklong n atok dia dari rompin nak dtg.. almaklumla, baby amani ni cucu sulong dua2 belah.. so masing2 excited la.. 

X sabar nak tunggu amani balik sok...!!

Wednesday, August 4, 2010

~BERNIAGA DIBULAN PUASA~

Korang sume... aku nak war-warkan yang kitorang akan berniaga kat BAZAR RAMADHAN KOMPLEK PKNS bulan puasa ni.. Korang leh jumpa kitorang kat gerai no.12 & 35... InsyaAllah duit berniaga leh dibuat tuk raya.. Amin!!

so, isnin aritu kitorang dah g kursus tuk berniaga kat dewan MBSA,.. mmg banyak maklumat yg dpt siap teringat2 time masak.. kuikuikui..


Motip letak gambar aku adelah ni proof aku g kursus.. hahaha/...

~SAWANG SAWANG SAWANG~

Wahhh dah berkepuk entri yg terkumpul.. siap aku lupa nak tulis ape dah.. seminggu tertunggak so paham2 la ye.. MAKCIK DAH TUA ...  Wakakakaka... 

So, kali ni nak citer ape ye.. haaaaa.... aku nak citer yg aku dah ade anak buah... yay!! sangat excited.. Ni la anak buah aku.. 



Panggilan dari dalam perut adelah AMANI.. tp bapak dia mmg teruk, ade ke patut xnak letak nama amani.. kitorang peduli ape.. sampai ke beso la kitorang panggil dia amani.. siap sume org nanti kitorang suh letak nama amani.. haaa.. Untuk pengetahuan, baby ni lahir kul 3.47pagi kat hospital sungai buloh (untung2 apak dia x g offshore, kalau x sian baby tu xde apaknyer tgk kelahiran dia). Baby ni kan lahir ngam2 8 bulan.. so x cukup bulan ler..

Walaupun x cukup bulan, tapi baby ni sihat even cenonet je badan dia.. Muka cam bapak dia.. mcm mak dia ckp "Budak ni ikut BAKA PAHANG" hahaha.. nasib badan la mak dia itam, apak putih.. muka baby ikut arwah mak mertua dia..wahhh.. mmg baka pahang.. hahaha..

Yang paling excited adelah mira.. sanggup ikut aku g hospital pagi tu tuk hantar makanan (tapi hancur harapan, mak guard x kasi masuk).. Lepas class sanggup naik train g sungai buloh dari klmu tu sbb x sabar2 nak tgk baby... caya la..

Selain tu, mak ngan ayah mmg extra excited la kan pasal dorang dah jadi atok ngan opah siap amik gambar pastu mms seyh... ayah, ayah... almaklum la tunggu lama baru ade cucu.. hahaha..

So secara automatik panggilan bertukar ...

Ayah = atok
emak = opah
yong = mak yong
nyah = mama ( dah dia yg beranak)
aku n pawie = mak yang n ayah yang
icam = pak uda
mira = mak teh
luqman = ucu

Best best!!! 

Tp nanti mesti ade org tanya aku bile lagi kan... rase cam malas nak ckp n jawap pun ade.. xde maknenyer aku nak jeles ngan mereka2 yg dah mengandung tu.. Lagipun aku kawen belum setahun lagi.. so no rushing.. Aku nak buat bende2 yg perlu dibuat yg x leh dibuat selepas ade anak.. haaa.. tu korang pk la sendiri bende ape.. hahaha..
There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails