Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, January 30, 2010

i-CiTy ShAh ALam

DiNNeR @ KeNNy RoGerS BuKiT RaJa

DsLr SoNy A230

Ehem ehem.. cuma nak belagak sket... hahaha.. td kitorang beli camera DSLR baru kat MOBILE AND CAMERA FAIR.. hehehe.. harga korang tgk sendiri.. 

Sangat puas hati * as a beginner.. so syok n kalau boleh nak amik gambar je.. the main thing skaang, kne g amik course photographer.. wallahhhhh..

HaND BouQueTe

Hari ni aku ase cam nak gubah bunga.. dengan budget bawah RM25, aku berjaya wat hand bouquete sendiri.. hahaha.. caya la..


Monday, January 25, 2010

WaLL BeTa

Akhirnya, bilik aku dah siap cat.. muahaha.. tu pun kne kerah tenaga org.. Part yang paling aku suka adalah part tampal deco dinding.. really nice.. ni lum kemas lagi.. nanti bila dah kemas baru aku letak gambar kat sni bebanyak..

Yang aku puas hati adalah apabila kebanyakan barang yang baru aku beli semuanya dari IKEA.. hahaha.. mcm best je.. but aku dah ade masalah sbb aku cam ketagih nak g ikea lagi.. best tgk barang2 kat situ but kalau ade sale yg best..

Aritu time pg sebenarnya nak sgt cari lampu yg mcm aku beli a few week before but sedih + kecewa pasal lampu tu dah xde.. terpaksa beli lampu lain.. sedeyh gler..

Korang rase cantik x dinding aku? (jgn tgk warna cat tp yg lukis2 tu)

CooKies

*Entri khas nak jeleskan kak mila.. hahaha

Cookies ala2 FAMOUS AMOS tu..

Kak mila xpenah belik kan margerin besar ni!!.. :p (sila baca dgn nada berlagak siap angkat kening)



Bentuk Rumah

NyuM nYum

Hahaha.. saje je letak gambar makanan yg dah abis di mkn... sedap... hahaha

ni adalah MEATBALL - Ikea

ni plak CHICKEN LEG - Ikea

Q Thai CyBerJaya

heh heh.. nyum nyum... kali ni entri aku berkisar makanan.. ok. nama tempat ni Q THAI RESTAURANT. Restoran ni kat CYBERJAYA.. makanan ada yg sedap n ada yg x. Harga kat sini agak mahal kot sbb kitorang mkn pun almost RM40. hmm..

I give 3 star.. hahaha


Tom Yam superbbbb.. tp harga dia RM5++ /semangkuk kecik..

Kerabu Manggo pun superbbbbb... not so sure harga dia but berbaloi la sbb sedap..

haaaaa.. ni pineapple fried rice yg x sedap langsung.. tapi one plate a.k.a one pineapple ni harga RM8.80 and rasanya harga x mahal kot pasal nasi sangatla banyak sehingga korang x mampu nak abiskan.. mcm makanan tuk 2 @ 3 orang..

Selamat Makan

Sausage Roll + Pizza...

Assalamualaikum.. terasa lamanye la aku x update blog ni. ish ish ish..

ok untuk entri ni, aku nak war-war kan roti dan pizza yg di buat oleh kak yong.. kalau x disebabkan oleh bread maker, sure x jadi.. hahahaha..

Yang bestnye, masuk je bahan kat dalam bread maker, kitorang bla tgk wayang.. so balik2 je terus masak.. hehe.


Sausage Roll ni ok, menjadi but rotinye mcm keras sket.. xtau pasal pe.. maybe telebih bakar kot. but overall, sedap la bila dah wat sendiri.. berbaloi-baloi.. lepas ni amik class wat roti...

Pizza ni paling best.. nak tau pasal pe, haaaa.. pizza ni mmg xkan dpt kat kedai pasal topping mmg meletop.. sebanyak2 bahan yg kitorang letak but cheese mmg kitorang letak sket..

selamat mencuba

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails