Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, November 9, 2013

TUDUNG FOR SALE!!!


Wow.. lama sudah x online kan.. last entry beremosi kan.. so kali ni malas mau emosi2 segala.. sbbnye aku malas nak ade kawan yg mcm tu.. muka2 sgt.. malas uolsss... 

haaa kasi happy sket la kali ni.. 
Happy Wedding Day to my Bro In Law..
ni hantaran nikah tuk pengantin perempuan.. yg ke lelaki xde gambar sbb i main police entry ngan anak2.. haaa happy kan.. kihkihkih


ni la bride n groom nye.. wink wink..



dan aktiviti anak bujangku yg rasa diri dia bebas 3 hari berturut2 adalah berkampung kat taman mainan dpn umah atok dia.. pakai pampers je pun leh lari2..



sabau je la...

anyway.. selamat pengantin baru abg elly sama kak mazidah..

Sunday, July 28, 2013

Kaw kaw eh!! Kalau kaw kaw aku cite direct je.. xde masa nak kias2 la.. ala yg kias2 ni xde la kaw kaw sgt pun.. hormon berubah kan.. nasib la..

Thursday, July 11, 2013

My princess

Same date dgn luqman.. kul 6pg dan berkeberatan sebanyak 2.6kg.. lahirla..

Tuesday, July 2, 2013

pepatah je!!


KALAU TAKDE ANGIN MASAKAN POKOK BERGOYANG.. 
KALAU TAKDE ORANG BUKAK MULUT SURE2 XDE CERITA YANG KELUAR..

ok tak pepatah ni.. ni pepatah tau.. pepatah je tau.. tau ye ni pepatah je..

Narrow sgt kot aku ni!!

Terfikir kenapa mulut org susah nak tutup dan suka wat spekulasi sendiri..

Aku mengandung .. YES!! aku yang mengandung so ape yg jadi tme mengandung tu cuma aku yg rasa.. baby gerak ke, baby tak gerak ke, perut mengeras ke sakit ke or pape je la.. cuma aku yg tau.. dan meh sini aku tegaskan.. AKU KULI CAPUK JE BUKAN DOKTOR.. di ulangi.. AKU BUKAN DOKTOR.. 

Mmg aku mengandung kali kedua tp setiap kandungan tu sama ke??? rata2 manusia dlm dunia ni ckp lain anak lain kerenah ngan cara kan.. so MUSTAHIL SGT KE BENDA TU JADI KAT AKU??

Mmg aku ada g hospital dan yes KNE TAHAN WAD pasal ketuban kurang (oh my ada plak yg ckp ketuban tu ape? bini ko xde penah mengandung ke sampai ko nak tanya hal tu dgn mak aku?? air ketuban tu ape?? lain kali soalan pakai otak leh tak?) dan ye aku mengaku mengaku aku CHECK IN kat HOSPITAL SG BULOH and aku ade tekankan kan yg aku TAK BERSALIN but ade gak mulut yg sebar2 ckp aku besalin.. Fine.. mmg aku marah sbb benda ni berkait dgn teknologi.. tak reti baca ke ape.. balik umah mak aku kata org ckp aku dah besalin.. Benda ni mmg bukan isu besar tp leh jadi besar bila benda ni sampai menyampai and at the end org ckp aku yg ckp.. WTH??? 

Minggu lepas pun aku ada g hospital sebabnye SAKIT SETIAP  MINIT.. diulangi SAKIT bukan MENGERAS.. pun salah aku jugak.. balik2 ckp aku dah mcm serigala (paham x serigala tu camne.. kata aku bohong).. fine aku terima lagi.. SEBAB AKU BUKAN DOKTOR.. 

kalau nak samakan antara aku mengandung irfan dgn yg ni mmg JAUH BEZA.. Time irfan hari tu ade aku sakit?? xde... aku check dia songsang, nest weeknye aku try pusing pastu gagal n next week nye lagi masuk OT terus irfan keluar.. jangan nak tanya aku rasa sakit ke keras2 ke mmg aku tak tau.. so susah sgt ke nak faham bila aku kata TAK PENAH RASA???

Dan sekarang MOTIF kalau aku ke HOSPITAL adalah sebab AKU TAK PENAH RASA SETIAP APE YG ORG MENGANDUNG LAIN RASA.. Korang ingat aku suka sgt ke dok melangut kat hospital tu?? dan korang rasa aku suka sgt ke bila balik org tanya "AIK TAK BESALIN LAGI KE?" korang rasa seronok ke bila org perli2 korang cam ni?? seronok sgt kan..

Yang aku paling pelik bila time2 kenduri dok tanya aku dah besalin ke belum sbb baca FB aku.. ade ke dlm FB aku tu tulis "ALHAMDULILLAH SY DAH SELAMAT BERSALIN" tidak kan.. Jadi boleh tak kiranya gunakan medium tu sebagai tempat untuk dpt info yg tepat.. agak2 susah sgt ape kata tanya aku sendiri @ suami aku tuk kompomkan baru leh sebarkan cite yg sahih.. ni tak.. korang baca komen aku ngan member2 aku pastu wat spekulasi sendiri.. ape  makne semua ni??? xde makna kan.. Letih la wei...

Hari ahad ni genap 40weeks.. kalau tak kuar jugak jgn salahkan aku.. sbb bukan kuasa aku nak bagi kuar budak ni.. bak kata nurse semua ni ditentukan oleh ALLAH.. jadi tolong la jgn pertikaikan nape tak kuar2 baby ni.. kalau korang pandai sgt korang bg la jawapan sendiri sbb aku pun tak tau jawapan dia.. 

Aku ikut advice dr nurse ngan doktor sbb AKU BUKAN NURSE ATAU DOKTOR.. so segala advice aku ikut dan ape advice2 tu pun xkan aku nak bgtau kat semua penduduk bumi ni kan.. Zaman dah canggih.. ramai je pun tanya PAKCIK GOOGLE dulu kan.. so pesal kes aku ni xde sape plak pandai nak tanya pakcik google.. siap bila aku ckp balik pe yg doktor ckp org leh jawab "YE LA TU".. so bila dah ckp camtu  kiranya korang mmg lagi arif la bab2 begini.. tp kenapa xnak bg aku sebarang advice? why? sbb kata aku sentap??? kalau korang x perli2 xde masa aku nak sentap ni masing2 dok perli2.. mmg seronok kan..

Letih aku pendam benda ni lebih sebulan.. bila setiap kali aku bertanya tu maksudnya aku tak tau.. ye aku tanya pakcik google tp pakcik google pun xdpt bg jawapan.. sbb tu keputusan akhir ke doktor jugak tuk aku dptkan jawapan. mungkin sbb aku jumpa doktor kot benda2 ni terjadi.. sekarang ni bila baby kurang gerak ke ape ke korang rasa patut aku jumpa doktor? no is the answer.. nak tau pesal, kalau aku g hospital, mesti akan ade pertikaian lagi.. so.. berserah je la.. sekali sekala org nak menganjing leh la.. tapi kalau dah banyak kali tu sorry la.. 

dan kenapa aku dah tak balik umah mak aku? sebb mulut2 manusia la aku amik keputusan tuk dok umah aku sampai la tetiba aku dah besalin.. di sebabkan banyak sgt pertikaian la aku rasa jalan terbaik aku sakit ke, kecemasan ke aku sendiri ngan anak aku kat rumah aku sendiri sbb kalau aku sakit org xkan tau.. org xkan tanya nak besalin dah ke ape ke sbb aku tak tau jawapan tuk soalan tu.. 

Mungkin ada yg tebaca benda ni nanti kan.. ye la kata publish.. so harap2xde la yg terasa hati sbb aku luahkan ape yg aku rasa secara terbuka walaupun kang ade yg kot2 nak terasa plak.. So pape mintak maaf la awal2 ye.. ikhlas ni nak mintak maaf.. 

terima kasih pada yang membaca dan maaf sekali lagi pada semua.. Assalamualaikum

Thursday, June 20, 2013

Oh oh.. why why

Manusia mmg xkan puas.. agreed.. even semua bersyarat tp manusia ttp langgar syarat..

But wut to do kalau dah nama manusia alasan tu ada dimana2.. cuma alasan tu patut diterima @ tidak je la kan..

Ini adalah statement terbuka.. kalau ada yg dok ckp terasa bagai tu paham2 la.. sy xdpt la menolong anda.. blog sy maka apa yg sy tgh rasa tu hak sy..

Sekian terima kasih

Friday, May 17, 2013

Nanti la aku fikir nak reply PM ko ye.. 

Ala.. aku tunggu dekat 3 bulan ko reply PM aku xkan la ko xleh tunggu aku reply PM ko kan.. Aku kne cari ayat dulu, karang ayat dulu sbb nak kne jaga hati.. Ala nak hipokrit sgt kan.. aku kne mendalami watak dulu ye.. 

Aku tau ko sedih tapi ko kne terima gak ye.. sbb aku leh terima ko pun mesti boleh kan.. 

*wink wink*


Friday, May 10, 2013

MENYAMPAH AKU!!

X berani nak tegur aku konon.. banyak la ko punye x berani.. kang nanti aku pm ko kang ko kata ko gaduh ngan laki ko pasal aku.. 

Mane aku x marah ko.. sebulan setengah aku belakon dpn ko semata2 nak jaga hati ko pasal ko ngandung.. menunggu tuk ko terus terang tp ape yg ko buat?? ko buat bodoh je kan?? bila aku pm ko ade ko reply?? xde kan.. siap ko kata laki ko baca pm aku pastu korang gaduh laki bini.. sampai bile nak org belakon jaga hati ko?? ko sorang je ke ngandung skarang ni?? ape salahnye bila aku dah pm ko panjang2 tu ko reply "MAAF" pun xpe wei.. Yg lagi aku x puas hati bila ko pusing2 cerita mcm aku ni yg wat salah besar sgt ngan ko.. Letih la wei nak layan lakonan ko..

Atleast aku x HIPOKRIT mcm ko.. 


Friday, April 26, 2013

Asik nk kne jaga hati org je.. dah la ari tu kne jaga hati org mengandung.. konon takut gugur kalau dia stress gaduh ngan laki dia ke ape ke.. tp rupanya org tu wat org lain stress.. TERUK!!

Kali ni kne jaga hati org tua ni plak.. Mmg tak la kot.. baik aku jgn sakit hati tuk jaga hati org dr aku yg sakit hati.. Aku rasa ape yg aku buat tu berkait ngan jadual kerja.. Lagi pun kalau kne marah ngan in-charge person tu bukan nye ko kan.. aku gak.. reputasi yang jatuh bukan reputasi ko tapi kitorang.. JAGA PRIDE la sgt!!! 

Ape??? org mengandung xleh marah ke?? org mengandung pun manusia jugak kan.. leh marah leh rasa xpuas hati.. Alahai.. 

Xpe2.. aku kan TIMUN.. ko plak DOYAN.. sabar je la...
Now dah masuk 30 weeks bersamaan 7 1/2 bulan.. 

Ngantuknye... So far kali ni punya preggy xde tido siang g time keje.. terer tak.. hahahaha..

Semalam dah settle basuh baju baby sbb takut kemungkinan2 yg x diduga.. wooo.. penat ooo.. beg pun x kemas g.. mcm2 x settle lg.. eh.. buku pink aku mane ek? kihkihkih

Time skarang ni dah kne g checkup 2 x sebulan so makin bosan dan penat la pasal faham2 la klinik gomen kekadang laju kekadang penat.. Alhamdulillah xde sakit pape time preggy ni.. Darah tinggi xde, konceng manis pon xde.. syukur sgt2.. Sebenarnye taku kalo kencing manis kang anak yg kuar tu besau no.. hehehe.. 

Next checkup ni jatuh plak hari lepas mengundi.. haaa kalo cuti time 6hb tu mau gak bersesak time 7hb tu plak nanti.. pastu checkup irfan pun jatuh hari yg sama.. haaa.. tunggang tebalik la klinik tu.. hahaha.. lepas g klinik terus g hospital sg buloh plak.. pun xtau lambat ke cepat.. tegolek2 lagi la... adoi..

Masuk je 29 weeks.. tetiba cam baby mengeras2 je.. Rupenye tu tanda contraction ek.. hahaha kesian makcik pasal makcik xtau pun.. almaklum la preg masa irfan dlu mmg xdpt rasa.. paling2 pun sikit2 je.. kali ni adoi.. bukan skit2 tapi selagi dia leh mengeras sejam, sejam la dia akan mengeras.. sakit.. 

So far scan pale baby dah stay kat bwh tp kira awal lagi ni.. baby still pusing2 wat akrobatik gitu.. 

pape pun kne tunggu dan lihat je...

Tuesday, April 23, 2013

Selepas sebulan tak update blog.. tetiba rasa nak update plak.. 

Sebenarnya saya telah membuat kaian sendiri tentang perbezaan antara DIBERHENTIKAN KERJA dan MELETAK JAWATAN.. sebenarnya antara diberhentikan dan meletak jawatan tu pun dah nampak dah bezanye.. tp pelik la kalau ada yg xdpt nak bezakan..

DIBERHENTIKAN KERJA tu bermaksud majikan memberhantikan seseorang itu dengan sebab2 tertentu. contoh pekerja tu melakukan kesalahan berat @ sesuatu yang tidak dpt dimaafkan..

MELETAK JAWATAN pula bermaksud pekerja itu sendiri yang ingin berhenti kerja dengan alasan yang munasabah contohnye mcm kediaman jauh dr tempat kerja @ dpt peluang kerja yg jauh lebih baik dari sekarang..

Ada sesetengah kes yang disarankan agar pekerja itu sendiri untuk meletakkan jawatan.. itupun atas alasan tertentu..

Jadi secara amnya, jika seseorang meletak jawatan maka secara amnya juga majikan tidak akan memaksa pekerja itu untuk menarik balik surat perletakan jawatan itu jika alasan kukuh walaupun pekerja itu telah lama berkhidmat untuk majikan. 

Haaa.. Bagi pekerja yang meletak jawatan dan bekerja di tempat baru, Bekas pekerja itu TIDAK HARUS menceritakan kerja2 syarikat lama pada sesiapa pun. Jika itu terjadi, maka bekas pekerja itu tadi jatuh pada kategori TIDAK AMANAH. 

Kebanyakan majikan menyarankan agar pekerja membuat keputusan untuk berhenti kerja secara sukarela jika pkerja itu ditangkap melakukan kesilapan untuk menjaga AIB PEKERJA ITU agar org lain tidak menghidu perbuatan pekerja itu. Jadi secara akal fikiran yang waras, pekerja itu haruslah menjaga aib @ tidak menyebar sebarang fitnah majikan yang telah MENJAGA AIB MEREKA.

Jika pekerja itu telah melakukan kesilapan yang besar pada syarikat lama, dia seharusnya tidak memburukkan bekas majikan pada sesiapa pun mahupun bekas pekerja yang lain dengan Niat untuk menutup aib sendiri (yg telah melakukan kesilapan besar) dengan menceritakan keburukan bekas majikan pada org lain untuk menutup kesilapan mereka sendiri.. 

***************************************************

Panjang berjela tapi ayat berterabur.. kalau faham kira bahasa malaysia dpt A la.. kalau x kne belajar lagi.. hahaha.. Adoi..

****************************************************

Ok.. entri ni bukan untuk sesiapa ye.. kalau ada yg terasa ataupun sentap tetiba mengkin anda ada kene mengena dgn hal ini.. sy buat research je ye dengan keadaan semasa @ bahasa eloknye SECARA REALITI



Thursday, March 21, 2013

segala FITNAH yang kau buat akan berbalik pada kau!!

segala PERBUATAN yang kau buat akan berbalik pada kau!!

segala KETIDAK JUJURAN yang kau buat akan berbalik pada kau!!

Orang nampak kau BAIK bagai pijak cicak pun x mati..

Org nampak kau JUJUR bagai malaikat..

Org nampak kau MULUT MANIS bak gula batu..

Tapi SAYANG... 

p/s : ni kalau ade yg tetiba nak terasa tu lantak ko la.. sbb aku dah tau permainan kau.. nak tutup salah ko dengan cara burukkan org lain.. Tahniah KAWAN!!! hanya org yg tau je yg akan faham.. yg tak tau cerita takkan tau.. jadi teruskan lah lakonanmu itu..

HAAAAA.. BACA LA..... BAGI RATE BLOG AKU NAIK SKET

Tuesday, February 26, 2013

Happy Aniversary..

Today rupanye anniversary aku ngan dia.. hahaha.. Lupa2.. almaklumla dah banyak urat putus, urat masuk angin, urat simpul.. kihkihkih.. ni pun ingat sbb tgk kad nikah.. terima kasih jais pasal buat kad nikah.. klau x mau lupa terus.. hahaa

HAPPY ANNIVERSARY
KE 3 TAHUN..

Malam ni mau berdating berempat.. (Papa, Mummy, Irfan & Baby)

Ok bye bye
Woooo.. sudah lama rasanya blog ni bersawang.. ala.. baru 4 bulan je kot.. kihkihkih..

dalam masa 4 bulan ni banyak je aktiviti tp ala.. susah la nak logon blogspot ni (alasan) ahahahah...

ok ok.. sorotan skit2 pasal 4 bulan ni adalah seperti berikut :

******************

13 NOVEMBER 2012 - ZOO NEGARA




Time ni cuti raye ape ntah.. tp yg best sbb dpt bwk budak2 ni g jenjalan kat zoo.. kenal jugak la mereka dgn  binatang2 kat sane.. 

6 DISEMBER 2010 - 1st time irfan masuk ward.. 


haa.. ni kes budak busuk masuk ward pasal demam dah lebih 9 hari.. last2 masuk ward.. nasib baik ade insurans kalau x mau kopak mummy disaat kopak ini.. kne warded 3 hari.. 

12 JANUARI 2012 - Sunway Pyramid time


Kasut boot hijau ni dihadiahkan oleh makyong asal dia cm kesian anak2 sedara dia ni xmo kuar kedai tu selagi x dpt boot itu.. amani pun dpt tp warna pink..


ni plak baby room kat pyramid ni.. ok sangat sesuai tuk mereka sehingga mereka tak mau keluar dr tempat ni.. haishh..

23 JANUARI 2013 - 2nd time irfan masuk ward


ni kali ke 2 dia kne ward.. masalah sama cm lepas tp kali ni dia kne dok berkampung kat spital 5 hari.. mummy rasa cm nak pengsan dok spital lama2.. sbb nye kejenye asik ajak g kedai runcit bawah tu je.. abis duit bg kat kedai tu je.. sabau je la..


akibat bosan dok katil, kat sini gak dia landing.. hmmm...


sementara nak tunggu settle discharge, ni la keje anak beranak ni.. hahaha.. suka tul aku tgk mereka.. kuikuikui

12 FEBRUARI 2013 - Hantu kak limah 2..


Best gler citer ni.. lagi best time tgk kat wayang ni irfan tido.. muahahaha

16 FEBRUARI 2013 - Rambut irfan dicantas.


hahaha.. akhirnya aku menang... bila aku berjaya membawa irfan g potong rambut kat mamak.. walaupun apaknye kecewa tp keselesaan anak lebih penting ye papa.. hikhik

17 FEBRUARI 2013 - Picnic kat ulu yam



Time ni aku mengidam mau picnic.. so berpicnic la kat ulu yam.. ape ek nama tempat ni.. kalau x salah di tepan chalet kot.. x ingat la.. tp best la pasal xde org.. hehe..



Rupa2nye, time ni besday ana @ girlfren icam.. yg bestnye, dah sampai baru icam bgtau ari tu besday anak so kitorang xde la prepare cake ke ape ke so ana yg bawak cake ni sendiri.. sedap ok kek ni..

23 FEBRUARI 2013 - Mereka culik anakku..




Time ni aku tgh kerja, sedar2 bukak facebook tgk mereka dah sampai KL.. amboi, jenjalan xbgtau.. diam2 je.. sedar2 dah sampai muzium negara.. sabau je la.. 

24 FEBRUARI 2013 - Picnic kat Tanjung Harapan



Ni mengidam mau makan nasi kandar kat tepi laut.. macam zaman kecik2 dulu.. ayah slalu bawak kitorang g sini.. aduh.. mengidam bukan2 tp ok pe kan.. 

****************

Boleh x matikan cerita kat sini.. cm malas nak type lagi.. so byebye semua..

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails