Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Tuesday, July 2, 2013

Narrow sgt kot aku ni!!

Terfikir kenapa mulut org susah nak tutup dan suka wat spekulasi sendiri..

Aku mengandung .. YES!! aku yang mengandung so ape yg jadi tme mengandung tu cuma aku yg rasa.. baby gerak ke, baby tak gerak ke, perut mengeras ke sakit ke or pape je la.. cuma aku yg tau.. dan meh sini aku tegaskan.. AKU KULI CAPUK JE BUKAN DOKTOR.. di ulangi.. AKU BUKAN DOKTOR.. 

Mmg aku mengandung kali kedua tp setiap kandungan tu sama ke??? rata2 manusia dlm dunia ni ckp lain anak lain kerenah ngan cara kan.. so MUSTAHIL SGT KE BENDA TU JADI KAT AKU??

Mmg aku ada g hospital dan yes KNE TAHAN WAD pasal ketuban kurang (oh my ada plak yg ckp ketuban tu ape? bini ko xde penah mengandung ke sampai ko nak tanya hal tu dgn mak aku?? air ketuban tu ape?? lain kali soalan pakai otak leh tak?) dan ye aku mengaku mengaku aku CHECK IN kat HOSPITAL SG BULOH and aku ade tekankan kan yg aku TAK BERSALIN but ade gak mulut yg sebar2 ckp aku besalin.. Fine.. mmg aku marah sbb benda ni berkait dgn teknologi.. tak reti baca ke ape.. balik umah mak aku kata org ckp aku dah besalin.. Benda ni mmg bukan isu besar tp leh jadi besar bila benda ni sampai menyampai and at the end org ckp aku yg ckp.. WTH??? 

Minggu lepas pun aku ada g hospital sebabnye SAKIT SETIAP  MINIT.. diulangi SAKIT bukan MENGERAS.. pun salah aku jugak.. balik2 ckp aku dah mcm serigala (paham x serigala tu camne.. kata aku bohong).. fine aku terima lagi.. SEBAB AKU BUKAN DOKTOR.. 

kalau nak samakan antara aku mengandung irfan dgn yg ni mmg JAUH BEZA.. Time irfan hari tu ade aku sakit?? xde... aku check dia songsang, nest weeknye aku try pusing pastu gagal n next week nye lagi masuk OT terus irfan keluar.. jangan nak tanya aku rasa sakit ke keras2 ke mmg aku tak tau.. so susah sgt ke nak faham bila aku kata TAK PENAH RASA???

Dan sekarang MOTIF kalau aku ke HOSPITAL adalah sebab AKU TAK PENAH RASA SETIAP APE YG ORG MENGANDUNG LAIN RASA.. Korang ingat aku suka sgt ke dok melangut kat hospital tu?? dan korang rasa aku suka sgt ke bila balik org tanya "AIK TAK BESALIN LAGI KE?" korang rasa seronok ke bila org perli2 korang cam ni?? seronok sgt kan..

Yang aku paling pelik bila time2 kenduri dok tanya aku dah besalin ke belum sbb baca FB aku.. ade ke dlm FB aku tu tulis "ALHAMDULILLAH SY DAH SELAMAT BERSALIN" tidak kan.. Jadi boleh tak kiranya gunakan medium tu sebagai tempat untuk dpt info yg tepat.. agak2 susah sgt ape kata tanya aku sendiri @ suami aku tuk kompomkan baru leh sebarkan cite yg sahih.. ni tak.. korang baca komen aku ngan member2 aku pastu wat spekulasi sendiri.. ape  makne semua ni??? xde makna kan.. Letih la wei...

Hari ahad ni genap 40weeks.. kalau tak kuar jugak jgn salahkan aku.. sbb bukan kuasa aku nak bagi kuar budak ni.. bak kata nurse semua ni ditentukan oleh ALLAH.. jadi tolong la jgn pertikaikan nape tak kuar2 baby ni.. kalau korang pandai sgt korang bg la jawapan sendiri sbb aku pun tak tau jawapan dia.. 

Aku ikut advice dr nurse ngan doktor sbb AKU BUKAN NURSE ATAU DOKTOR.. so segala advice aku ikut dan ape advice2 tu pun xkan aku nak bgtau kat semua penduduk bumi ni kan.. Zaman dah canggih.. ramai je pun tanya PAKCIK GOOGLE dulu kan.. so pesal kes aku ni xde sape plak pandai nak tanya pakcik google.. siap bila aku ckp balik pe yg doktor ckp org leh jawab "YE LA TU".. so bila dah ckp camtu  kiranya korang mmg lagi arif la bab2 begini.. tp kenapa xnak bg aku sebarang advice? why? sbb kata aku sentap??? kalau korang x perli2 xde masa aku nak sentap ni masing2 dok perli2.. mmg seronok kan..

Letih aku pendam benda ni lebih sebulan.. bila setiap kali aku bertanya tu maksudnya aku tak tau.. ye aku tanya pakcik google tp pakcik google pun xdpt bg jawapan.. sbb tu keputusan akhir ke doktor jugak tuk aku dptkan jawapan. mungkin sbb aku jumpa doktor kot benda2 ni terjadi.. sekarang ni bila baby kurang gerak ke ape ke korang rasa patut aku jumpa doktor? no is the answer.. nak tau pesal, kalau aku g hospital, mesti akan ade pertikaian lagi.. so.. berserah je la.. sekali sekala org nak menganjing leh la.. tapi kalau dah banyak kali tu sorry la.. 

dan kenapa aku dah tak balik umah mak aku? sebb mulut2 manusia la aku amik keputusan tuk dok umah aku sampai la tetiba aku dah besalin.. di sebabkan banyak sgt pertikaian la aku rasa jalan terbaik aku sakit ke, kecemasan ke aku sendiri ngan anak aku kat rumah aku sendiri sbb kalau aku sakit org xkan tau.. org xkan tanya nak besalin dah ke ape ke sbb aku tak tau jawapan tuk soalan tu.. 

Mungkin ada yg tebaca benda ni nanti kan.. ye la kata publish.. so harap2xde la yg terasa hati sbb aku luahkan ape yg aku rasa secara terbuka walaupun kang ade yg kot2 nak terasa plak.. So pape mintak maaf la awal2 ye.. ikhlas ni nak mintak maaf.. 

terima kasih pada yang membaca dan maaf sekali lagi pada semua.. Assalamualaikum

1 comment:

  1. WOI AGAK ARR KATA NK MERAJUK X MOH BALIK UMAH MAK SAMPAI BERSALIN TAPI AKU TENGOK ADE JE KO KAT UMAH MAK CAKAP JGN GEBANG SANGAT LA.....LANTAK LA KO NK SENTAP KAN WHATEVER.....LAGI SATU KO KENE BEZAKAN YE ANTAR PERTANYAAN DGN MENGANJING SALAH KE ORG TANYA KAMU APE DOKTOR CKP TADI!!!!!! KALAU RASA DIRI TU SUKA CKP LEPAS SILE JGN SUKA SENTAP MULUT PEDAS HATI KENE KENTAL LA BABE....

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails