Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Friday, November 6, 2009

PrOfEsSioN!!

Semalam aku agak2 tertuka profession aku.. hehehe.. di atas jalan raya je keje aku..

Bermula dari :-

Komplek PKNS (Opis) ->

SME Bank,TTDI (Jumpa Orang) ->

Tesco Extra (beli barang) ->

Seksyen 9 (amik orang) ->

Seksyen 13 ( amik orang, tp orgnyer x kuar2 lagi.. decide amik lepas rehat) ->

Seksyen 23 ( amik orang) ->

Komplek PKNS ( anta barang yg beli kat tesco td) ->

Seksyen 13 ( amik orang tp rupe2nyer or tu xkeje ari tu.. ish masing2 lupa org tu ari tu x keje kat situ sbb situ just isnin, rabu n jumaat je) ->

Subang Hi-Tech (anta orang) ->

Komplek PKNS (masuk opis dalam 30 min) ->

Balik umah (anta kak yong + amik mak) ->

Seksyen 7 ( amik kak nyah) ->

Seksyen 9 ( beli Barang ) ->

Plaza Alam Sentral ( dropkan mak n kak nyah) ->

Subang Hi-tech ( amik orang) ->

Komplek PKNS (dropkan orang tu naik bas + amik mak n kak nyah) ->

Seksyen 3 ( amik budak sekolah agama) ->

Seksyen 3 gak ( makan kat khalifah sbb aku x makan dari tghari tadi.. meraung perutku) ->

Tasik depan umah ( dropkan mak n adik, jalan kaki balik umah) ->

Batu 3 (amik mira plak maghrib tu..) ->

Umah (akhirnya sampai umah)


perjalanan ni walaupun naik kete tapi penat sbb kalau korang tgk map shah alam, mesti korang tau jarak antara tempat2 ni adalah jauh kalau xpandai cari jalan ..

Kepada mereka yang bekerja sebagai driver @ despach, tolong la rancang perjalanan anda dengan masa anda kerana disamping anda dapat mengurangkan masa, menjimatkan petrol dan xpayah masuk tol.. anda juga dapat menyenangkan diri anda tanpa melewatkan sesiapa dan menyebabkan kemarahan orang lain.. hehehe

Entri ni mmg xde gambar sebab kalau aku amik gambar setiap tempat yg aku pg tu pelik plak.. silap2 mau kete kemana aku kemana kang.. xcdent la tu.. hehehe

ok la.. tata

Wednesday, November 4, 2009

caMnE niIiii

Assalamualaikum to all readers.. Cewah!!!

Skarang ni aku tgh sebok mencari rumah @ bilik untuk disewa TAPI bukan tuk aku tau.. Aku tgh cari bilik tuk ''BURUH KASAR dari JAWA TIMUR BARAT'' tu...

Dia dapat tuka tempat keje tp x tau lg dapat area mana.. Ye la sepatutnya dorang bg surat tu tulis la dpt mana kan senang la org yg bertukar tu nak cari umah yang dekat ngan tempat keje dia.. Ishh..

Tapi kalau nak dipikirkan balik, bagus gak.. Leh tgk dia ni jenis camne kan.. Hehehe

Aku still mencari kalau ade bilik2 kosong tuk dia tp kat area umah aku xde umah bujang laki yang kosong.. Sume ppuan je yg cari house mate.. Ish mintak2 aku dapat gak carikan bilik tuk dia.. Huarghhhh....

Ok la u guys.. Aku nak beradu diatas tilam yang empuk.. Hehehe.. Daaaaa......

P/s: aku xleh nak tuka kaler @ edit font sbb aku update guna Hp.. Huhuhu..










T

Tuesday, November 3, 2009

My New Hair


yuhuuu.. ni adelah new hair aku.. aku potong lagi tanpa niat.. Ni semua gara2 bawak mira g potong rambut and aku skali terjebak tuk potong.. hehehe
Rase2nyer ok kot rambut ni.. x macam before this, mmg pendek tahap gaban belah belakang nyer tu.. BOB CUT kot dorang panggil.. hehehe.. anyway dah terpotong so xleh wat ape kan.. hehehe
MUACXXXXX

LuncH sabtu Hari Tu!!

Yeahhhh.. ni adalah LUNCH kitorang tuk sabtu lepas.. yang telah dimasak oleh kak yong kerana kami yang lain sedang sebok diluar menjadi buruh kasar.. Giler la, dia masak 6 pot nasi and abisss ooooooooo.. kire sedap la tu..
Ok kengkawan.. layan je la gambar2 ni.. biar meleleh air liur itu hehehe..







Dikala Update


Semalam time aku update blog (ala bukan update la, just tgk ade org comment ke x.. hehe), aku adelah pengunjung yang ke 888.. hehehe
best best.. tp alamak aku xde idea hadiah ape aku nak bg kat pengunjung yang ke 1000.. Silap2 time aku bukak tu nanti aku yang ke 1000 hahahha..
Entri ni dibuat adelah kerana aku ingin meminta pendapat @ cadangan hadiah apekah yang patut aku berikan kepada pengunjung yang bertuah itu. ;p
Ok tata..

RenoVatiOn - 2 !!

Ok ye kawan-kawan, seperti yang dijanjikan sebelum ni.. aku letak gambar parking area yang telah disiapkan dengan sepenuh tenaga yang ada..


Parking ni leh menempatkan 2 biji kereta yang kecil2 sahaja tu pun kene parking mengiring.. hehehe..




Berikut adalah gambar2 pekerja buruh yang di import dari seberang.. kuikuikui..



p/s : yang canvas biru jalur2 tu dah dibuang ye kerana itu adalahpenghadang hujan je.. kuikuikui..




Sunday, November 1, 2009

Renovation!!

These two day mmg sangat meletihkan.. dimulakan dengan hari sabtu pagi aku g SG RASAH beli barang tuk wat parking area kat main entrance.. oh my.. soo stress when "DATUK BANDAR" masuk campur.. Drawing dah siap submit, "CLIENT" dah approve, "CONTRACTOR" dah start kerja and "DATUK BANDAR" reject drawing plan last minutes.. perghhh...
Plan asal cuma nak tinggikan parking lot and cement all that area.. "DATUK BANDAR" kata kalau x ikut dia punya arahan nanti "CF" dia xnak kuarkan.. Isshhh..
Yang bestnyer wat parking lot ni, kitorang berjaya amik 2 org pekerja.. yg sorang dari jawa tengah (abg ngah) and sorang lagi jawa timur (abg awie).. * padan muka yg dari jawa timur tu.. datang2 kne jadi buruh kasar.. kuikuikui.. tp dia tlg sabtu je pasal ptg tu dia dah balik coz tumpang org.. x baik tul x tlg sampai abis..
Ari ni kitorang sambung lg keje tu tp kali ni kitorang yg jadi buruh kasar.. mmg stok patah pinggang ar keje ni.. hehehe..
Mmg penat gler n i need rest... huhuuhu.. ok la nak tido.. tata..
*gambar akan di upload laen kali sbb malas nak transfer gambar..
There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails