Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, August 8, 2009

SaBtU!!!

~CADANGAN PERJALANAN AWAL~

Dari

RUMAH
ke
MERU (umah kak mila anta ECPI )
ke
SUNWAY PYRAMID (terminate maxis broadband)
ke
MIDVALLEY (pg excibition)
ke
PUDU (anta kaknyah)
ke
LOW YAT PLAZA (cari laptop)
ke
SHAH ALAM (balik umah balik la)
~TETAPI... PERJALANAN YANG DAPAT DI SEMPURNAKAN~
Hari ni kitorang kemas rumah a.k.a simpan barang-barang yang guna time kenduri semalam.. So cadangan nak kesemua tempat diatas dirombak balik.. hehehe..
Mula-mula kitorang ke rumah kak mila di Meru tuk anta air ECPI 2 kotak besar dan 2 kotak kecik.. Kemudian kitorang terus ke Midvalley memandangkan jam dah agak2 kepetangan sedikit...

Dalam kul 2.45 ptg kitorang baru dapat parking dalam midvalley tu.. tu pun setelah menempuh jem yg agak teruk.. So, kitorang terus masuk dalam. budget2 nak makan dlu tapi FOOD COURT gler ramai makhluk..

~PAMERAN PERKAHWINAN~


Kat dalam ni aku terjumpa 1 bunting tertampal kat dinding booth GEDUNG KAD KAHWIN.. budak opis aku punya bunting kawin..


ok ok.. dah penat jalan, so we all decide nak g makan kat restoran kat LG floor pasal FOOD COURT gler ramai.. Restoran yang terpilih adalah.. jeng jeng jeng.. KENNY ROGERS..

~CERITA DALAM KENNY ROGERS~

Ceritanyer camni, aku makan cam biasa, ye la kan aku suka makan SIDE DISH dulu baru makan ayamnyer.. Bila aku potong je ayam tu aku tgk merah kat tulang ayam tu.. Aku tanya kak yong ayam kalau merah camtu masak ke x.. then kak yong kata masak kot.. aku x puas hati terus panggil waiter tu..

Waiter perempuan tu bawak ke dapur ayam tu untuk ditukar tapi waiter laki plak datang ckp ayam tu mmg cam tu.. aku ckp la xkan aku nak mkn ayam merah kan.. terus hilang selera.. aku letak je pinggan tu tepi..

Lepas beberapa ketika, aku cam xpuas hati aku potong-potong ayam tu n ternyata merah je tulang ayam tu a.k.a x masak la.. hehe.. Mula-mula niat aku cuma nak tangkap gambar ayam tu nak letak dlm blog aku je tp time tangkap gambar tu plak la flash camera hp aku berflash..


Tetiba budak waiter laki tu datang balik kat meja aku then terus dia minta maaf n tanya skali lg nak tukar x ayam tu.. aku biasa la marah kan , so malas la.. time tu pun kejar masa pasal kak nyah nak naik bas kul 6. aku ckp dgn budak tu kalau dia tukar pun aku nak cepat, x sempat.. dia kata "xpe, saya leh bungkuskan tuk bawak balik"


Aku ego je pun pasal ye la xkan aku xnak kan .. hello.. mahal k.. xkan xnak... Rezeki jangan ditolak dong.. kuang kuang kuang.. Budak tu je la pun yang kne entertain kitorang sampai kitorang bla kuar dari situ..

Dalam-dalam x puas hati, sempat gak aku posing tangkap gambar dlam restoran tu..






IN MEMORY!!!

Tadi aku dah jual handphone SONYERICSSON W910i Abg aku... Abang Ipar aku beli... Siap tawar mwnawar bagai nak rak dalam telepon.. Last2 aku jual je hp ni dengan harga RM200.. Sian kakyong xde hp nak di pakai..

DOSA X????

Aku x rasa besalah tp aku rasa x best!!!


Ish x baik plak kan aku ni.. xpe la buat bodo je la... Lantak la... Kang aku yg kne KONDEM kang.. Org lain happy je.. Lantak la kan...Asal aku x HIPOKTRIT sudah la.. Cuma kang aku suka wat org TERASA n SAKIT HATI je ngan aku.. Pape la kan.. Zasssss

*ARKITEL YG DIKELUARKAN ATAS DASAR KEEGOISAN DIRI.. JGN TERASA.. DAN MAAF JIKA ADE YG TERASA.. TERIMA KASIH

NAK DELETE!!

Agak-agak kalau aku delete org leh x?? kang terasa plak.. tp xbest la kalau aku tulis2 pastu ade yg nak gedik-gedik terasa..
* ni blog aku, rasanya aku leh tulis pape je kan pe yg aku rasa sebab ni BLOG AKU kan..kan..kan..
DALAM KEPENATAN!!!
Di dalam kepenatan berkenduri, (cewahh) kakyong, kaknyah ngan aku g ke DESA MELAWATI tu antar SSR bulan lepas.. Plus nak beli Air ECPI & ECPI Anggun yang kak mila, abg din n ecah tunang naim order.. Kaknyah pun nak beli stok dia kat ROMPIN tu.. But unfortunately, ECPI GTH abis.. Stok x LABEL lg.. Stress aku..

After that kitorang ke SERVICE CENTRE (SC) USJ but kuantiti GTH yang kaknyah nak x mencukupi.. so amik je la yg ade kat SC tu.. ish ish ish.. Then alang-alang kat USJ, singgah la kat DIGITAL MALL cadangnye nak cari LAPTOP tapi malangnyer sume OVER BUDGET.. But the best thing is.. (best la sangat ;p) kat sane ade jual BLU DVD.. Giler ar.. xde pemantauan seh...

Jalan2 kat situ sampai kul 8 mlm kot.. terus gerak g SC ECPI kat GIANT 13.. Ape da.. SPOF pun xtau pe bende.. sib baik dia bagitau yg dia tolong jagakan kedai je.. ish ish ish... X kesah la asalkan dapat barang yang diperlukan.. Tul x??

Selepas itu, kami pulang ke rumah dan terus ke dapur untuk menyelesaikan pinggan mangkuk yang x dicuci lg.. Selepas itu naik ke atas dan tulis blog ni sambil rasa sedeyh dan bengang setelah "KEHILANGAN" secara "MISTERI" gambar-gambar tuk ari ni.. arghhhhh... Lepas tulis blog ni g Tido ar.. hahahaha...

ARGHHHH!!!

Bengang!!! Gambar-gambar yg aku amik ari ni semua hilang... Arghhh... Banyak lak tu... BENCIII

Friday, August 7, 2009

MaJLiS DoA sELaMat & TaHLiL (WaNiTa SaHaJa)
Pagi tadi jam 11 kami wat kenduri DOA SELAMAT untuk kesejahteraan keluarga dan TAHLIL untuk Allahyarham Atokku yang tersayang (Hashim b. Uda Mat Jam), Allahyarham Atok belah ayah (Tonek bin Abdullah), Allahyarhaman opah belah ayah (Indon bt. Saih) dan Allayarham pakcikku (Azman b. Hashim)

(Saje nak buat korang terliur tgk senarai makanan ni.. hikhikhik

Menu-menu makanan:-

~STARTER~

1 - Kuih Koci

2 - Karipap

3 - Ketayap

4 - Kemboja

~MAIN COURSE~

1 - Nasi Tomato

2 - Pulut Kuning

3 - Ayam Masak Merah

4 - Rendang Daging5 - Dalca

6 - Acar Timun + Nenas a.k.a Jelatah

7 - Pajeri Nenas

8 - Kari Ayam + Kentang

9 - Laksa

~DESERT~

1 - Salad Buah-buahan

2 - Bubur @ Pengat Pisang

Sedap x... hahaha.. Pagi2 kawan-kawan mak aku datang tuk tahlil & bacaan yasin diketuai oleh USTAZAH NOR dari SEKSYEN 11.. Waktu LUNCH, kekawan opis datang.. hikhik makan kenyang kan.. hehehe.. Sory ye kengkawan gambar yg kita amik tu hilang xtau kat mana.. sedeyh ni.. huhuhu...

Wednesday, August 5, 2009

DriViNg aLoNe To ThE jOuRneY

~PAGI~
Semalam aku drive sesorang.. huiyo.. (padahal xde bende pape pun... kecoh je lebih) Perjalanan yang agak jauh gak la.. Tangkak kan jauh kan..kan..kan.. heheeh..
Perjalanan bermula dari SHAH ALAM (PKNS SHAH ALAM a.k.a OPIS AKU)



Melalui NEGERI SEMBILAN

Melalui MELAKA


At Last masuk JOHOR...

Setelah kerja settle maka aku terus bergerak pulang... Nak di jadikan cerita, aku lupa nak isi minyak kereta.. huhu.. lepas je kuar dari tol TANGKAK, aku terperasan yg minyak sign tu dah *Blink *Blink.. Aku dah mula cuak pasal tgh higway kan susah nak cari PETROL PUMP.. yg ade pun jauh lg..

Setelah bersusah payah memikir, aku masuk EXIT JASIN.. Ya Allah, sangat menakutkan coz jalan kampung je yg aku jumpa.. Petrol pump langsung x nampak bayang.. Mmg jauh sampai ke Bandar Jasin aku cari sib baik ade petronas.. LEGA sket..

Aku tanya budak keje kat petronas tu, mana Exit terdekat ke PLUS HIGHWAY.. Sepatutnya aku Exit kat AYER KEROH tp.. Salah simpang ke Exit JASIN balik.. huhuhuhu.. Asal dapat kuar ke PLUS HIGHWAY cukup la.. hehehe..

Hahaha.. Sampai SHAH ALAM kan..kan..kan..


~PETANG~

Sampai je SHAH ALAM, aku balik amik mak aku kat umah sbb dia nak cari barang kat Plaza Alam sentral..

Lepas tu g makan PIZZA HUT kat PLAZA MASALAM



~MALAM~

Tido la.. hwehehe

YeHAAA!

SAJE JE TRY WIRELESS BARU!! HEHEHE

Monday, August 3, 2009

~VANDALISAMN~

SUBJECT : PENDIDIKAN SENI a.k.a MURAL

Minggu lepas katil adik aku kat asrama kne conteng ngan sekumpulan pelajar yg x bermoral.. Budak2 bermasalah ni x puashati sbb ape ntah.. ntah la budak2 skolah plak.. Ni kot yg dorang belajar kat skolah. CONTENG KATIL ORG .. ish ish ish kesian-kesian..










BunGa Oh BunGa!!!

Ahad aku naik cameron.. ondaway hujan sgt lebat tp keja2 je hujannyer... hmmm aku borong Sayur, Strawberry and of course bunga2.. hehehe.. meh aku attached gambar bunga yg aku beli.. sayur ngan strawberry x sempat nak amik gambar.. hehe












SabTu!!!

~JALAN2 IPOH~

Sabtu ptg aku kuar jalan2 dgn abgku.. budget nak g TESCO SECTION 18, PENGKALAN IPOH.. nak beli barang wat FRUIT SALAD tuk kenduri umah abg den.. tp x jadi.. MALAS!!.. hehe.. so pg KINTA CITY, IPOH makan-makan.. yuhuuu.. g makan KENNY ROGERS.. bukan aku nak sgt pun.. "org tua" tu yg meleleh nak makan bende alah tu.. org belanje x baik tolak.. ye x.. hehehe..

Tapi aku lupa tangkap gambar la plak.. huhuhu.. gambar yg ade cuma gambar yg kitorang tangkap kat dlm kete time jem luar shopping mall tu je.. ;p



~KENDURI TAHLIL & DOA SELAMAT~

Pada malam hari, kenduri plak kat umah opah.. Kenduri tahlil tuk arwahyarham Hashim b.Uda Mat Jam (atokku), arwahyarham Azman b. Hashim (Chu man) dan Arwahyarhamah Salmah (mak we)..

*Semoga mereka dicucuri rahmat*

Disebabkan aku sorang je yg balik kg (bujang ppuan) maka keje2 banyak sket la.. tp sempat gak aku larikan diri.. muahahaha.. Lauk mlm 2 semua sdp2 tp aku x selera sgt.. ye la kan ptg td dah mkn sedap.. hahaha...

I'M LoVing iT!!!

yuhuuuu.. dpat lg anak patung.. bukan 1 tapi 2.. muahahaha.. Best2.. hehehe

Rasenyer bentuk rabbit tp mak den kate ULAT!!
Bantal bentuk love + corak love2

DaDiH PeLaNgi!!!

DADIH!!

Hari khamis aritu aku wat dadih.. tu pun sbb org dah order... budget nak buat cup cakes skali tp masa x mengizinkan(pasal bapak aku ajak balik kg hari jumaat mlm daaa.. budget nak wat mlm 2 jugak.) hehe

Dadih boleh diorder dgn pelbagai perasa dgn harga RM1.00/cup.. Kalau order 100 keatas, Diskaun akan diberi.. hehe..




PETI AIS UMAH KU!!

ni la peti ais kat umah aku, segala gambar ade kat dpn peti ais ni.. ish ish.. ni sume mak aku nyer keje.. tp bgus gak pasal budak2 suke.. hehehe
There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails