Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Thursday, June 10, 2010

~Tiap Hari dan Malam~

Waaaa.. pasni aku akan dok dpn computer je sementara nak tunggu cik abg tu balik.. dia dah mula partime tiap2 hari.... balik pun tgh2 mlm.. aku ok je.. xde hal pun sebenarnya dia nak keje partime.. giler ke xnak cari duit.. dok shah alam maintenance gler tinggi.. hmm.. tp kekadang sian gak dia keje penat2 camtu...Tp bg dia, mmg dah tanggungjawab dia tanggung family.. wahhh.. hahaha..

Haa tadi aku g klinik Ajwa sec 7.. checkup.. almaklumla dah lebih seminggu aku menahan sakit yg x terhingga sehingga la ari ni.. aku x leh duduk coz nanti pinggang n perut sakit.. sentap wei.. so cam biasa la kne wat urine test.. bukan tuk tgk aku preggy ke tak tp tuk tgk kencing kotor ke x.. Kali ni xpayah amik mood tuk membuang air tu pasal ye mmg masalah aku kerap membuang..

Sangat kotor n bila dpt result tu suspek batu karang @ buah pinggang.. Before this aku kerap google2 pasal bende ni.. sangat cuak.. ye la aku kena time period so lagi cpt la kuman2 tu merebak.. Adoi.. next week kne g balik clinic tu tuk amik darah plak.. mintak2 just kencing kotor biasa je.. 

Dah abis jumpa doc., cam biasa la tunggu ubat.. n paling x best aku dpt ubat yg paling tekak aku x leh terima..

mmg aku x suka ubat ni.. coz lepas minum je aku akan pening tahap gaban.. padahal ubat ni x menyebabkan ngantuk pun.. ish ish ish.. 

Tp sebab pk kan yg aku ade suami je la aku telan ubat2 ni.. ye ar gler ape, kalau pape jadi camne? ish ish ish sian laki aku.. kalau aku bujang lagi xpe kot.. xde sape kisah sgt.. haaa.. tetiba nak blagak ade panel.. hahaha.. padahal xde kne mengena pun cuma xpayah bayar je bil2 ubat n cas jumpa doktor.. bestnyer.. yay.. thanx to majikan incik suami yg membekalkan panel kepada pekerja dan ahli keluarga pekerjanye.. Konsesi besar mesti la bg kemudahan pg pekerja kan..kan..kan.. hehehehe

~KueY TiaU LaDna~

yay . akhirnya berjaya gak wat kuey tiau ni.. x kisah la xde org mkn asalkan aku dah masak.. Org x sudi mkn xpe.. aku xkisah.. Dorang kate aku masak x sedap pun aku x kisah pasal aku ade gak perasaan nak masak dari xde langsung.. kan?? Kalau aku xpandai masak pun atleast aku try resipi2 yg aku nak cuba.. haaa.. ade aku kisah.. 


Ni la rupa kuey tiau ladna nyer.. aku blaja pun google2 je.. hehehe..

Wednesday, June 9, 2010

SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER

Salam semua.. hari ni dapat info tentang ni dari KELAB BLOGGER kat FB.. hehehe.. actually aku x tau @ lebih terus terangnya x berapa faham but setelah baca balik + sample dari blog org lain.. hahaha

menurut ben ataupun ehem ehem (meh click sini : BEN ASHAARI ) , syarat tuk join ni kne FOLLOWER KURANG 100.. haaa.. kebetulan plak bawah 100..


Actually, aku join bukan ape, just nak share entri2 yg ada dgn org lain.. Mana tau ada antara entry2 yg ada boleh dimanfaatkan kepada yg lain ke kan.. So, x salah kan..

Anyway.. thanx to ben sebab banyak membantu blogger yg baru merangkak dlm dunia blogging ni.. wah.. credit to ben.. hehehe

~Naim masak?????~

Hari ni kitorang nak mkn sardin dari AGROMAS yg naim jual tu.. best2.. naim yg sediakan semuanya.. sardin di sponsor oleh naim coz dia toke jual sardin.. hahaha.. kak mila menyemsponsor bawang, cili, limau n roti.. aku?? sponsor perut.. hahaha..

Meh layan meh..

gler tekun nak siapkan sandwich tuk kitorang..

 Hahaha poyo je...


Dalam setin ni ade 7 ekor ikan sardin.. perghhh.. berbaloi2

Sardin ni sedap.. serius x tipu..

~Kak YonG eTy - AraBian NiTe 050610~

Ni Gambar baju tuk arabian nite.. Aku pakai baju jubah malam tu. x penah2 wei.. baju jubah tu sebenarnya mak beli but xjd pakai.. kak nyah try baju tu tp x muat.. hahaha.. aku dah muat so aku pakai la.. hehehe lagi pun baju jubah tu ade poket so senang la nak letak hp.. hehehe...

Malangnye aku xde gambar tu.. yg ade just gambar pengantin je.. hmmm..

 




aku malas nak wat entry.. ni aku nak letak skali gambar lakiku, aku n budak tuk majlis esok harinyer.. hehehe



Tuesday, June 8, 2010

~KaK yOng eTy - NikaH 050610~

SELAMAT PENGANTIN BARU 4 
NOOR BAITI ZAKARIA & AMIN RASHID

Haaa. ni entry pasal nikah kakak sedara aku yg selamat dinikahkan oleh ayahnye di masjid berlokasi di Kampung Melayu Subang.. aku sampai umah dia dalam kul 12.02tgh camtu but dorang dah betolak ke masjid tu.. (selisih je kot) hehehe.. sampai2 terus g masjid dengan pantas telah meninggalkan suami aku di rumah org kawen yg pada masa tu dia sedang melayan opah.. hik hik hik..

Sampai je kat masjid, rupa2nye belah laki x sampai lagi.. so leh ar lepak2 kat situ jap.. dlm 15 - 30 min belah laki pun sampai.. Sampai2 je tup tap tup tap khutbah.. reheasal..terus nikah.. Sekali lafaz si suami menjawab tp yg menikahkannyer tu sampai 3 kali. hehehe.. Acik acik, acik plak yg nervous.. menantunyer steady je.. hik hik hik..

ni gambar sekitar nikah dalam masjid tu...


Selesai nikah, gerak balik umah pengantin, ye la kan dah tghari, meraung perut org yg hadir.. wahh skema.. sampai2 terus aku cari laki.. patut la diam je.. hp aku pun x bunyi2 rupanya tgh syok tgk citer revolusi kl drift.. cisss.. penat je aku risaukan dia rupanya dia syok2 tgk tv.. arghh..

Aku ajak dia g makan n menu2 yg aku ingat ade udang petai, ikan tempoyak, gulai nangka, ulam2an, sambal belacan, kuih muih and actually ade lg 1 lauk tp aku xleh nak ingat sbb aku x mkn lauk tu.. ala.. aku pun stakat amik nasik sesenduk, udang n ulam + s.belacan... tu je pun.. hehehe.. aku bukan diet tp if once dah mkn sket, usus dah biasa.. so secara auto usus tu cepat penuh.. ahahahaha...

Ni gambar lepas mkn... n time pengantin sanding...

~SweDiSh meaTbaLL~

Nyum nyum.. actually swedish meatball ala ikea ni aku dah buat hujung bulan 5 ari tu but ye la kan, malas nak upload gambar (pakai hp mmgmalas nak upload) hehehe.. so ni la rupa meatball @ bebola daging yg telah aku masak tu..

ehem.. ni sebenarnya gambar kali ke 2 pasal yg 1st time masak tu aku x amik gambar pun plus xsempat ape dah abis.. hehehehe.. mmg x sesedap ikea but at least aku mencuba.. tul x?? nak kne blaja lani.. amik course kulinari la pasni..sure mengancam.. hahaha

actually, barang2 sume aku beli kat tesco.. meatball tu pun yg brans tesco.. not bad la rasanye.. ok je.. terasa dagingnya.. haha but jem tu je mmg aku g ikea tuk beli jem tu pasal aku rasa mmg kat tesco @ giant @ mane2 hypemarket mmg xde jual... 

nak resipi??? leh je.. tp aku akan bg kalau ade yg request.. hikhikhik...

Sunday, June 6, 2010

~MeNu MakAn MaLaM SmaLam~

YaY!! smalam aku balik2 umah dari opis terus aku g dapur masak. membuak2 nak try buat makanan ni.. hahaha.. aku tetibe nak try wat kerabu mangga.. nak tau x pasal ape? pasal, depan umah aku ade pokok mangga yang sedang beranakkan buah kmbar puluh2 bijik.. so dari berbuang @ lebih tepat lagi busuk, baik aku try wat eksperimen dgn buah tu.. hikhikhik.. so jadi la kerabu mangga ni..


Pastu mak ckp nak mkn makaroni so sambil2 aku kat dapur aku masakkan skali n ni la hasilnya.. yg ni bukan percubaan.. ni dah biasa masak so xde hal la.. hehehe


There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails