Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Wednesday, November 9, 2011

Penangan BOBOIBOY & UPIN IPIN!!

Dalam banyak2 citer katun kat dunia ni, cuma ade 2 je kartun animasi yang berjaya diamkan si kecik irfan tu.. yg paling dia minat ade lah BOBOIBOY.. tapi cuma theme song je pasal dia nak org nyanyi je.. cite x tgk pun.. ;)


Tapi kalau citer UPIN IPIN plak mmg start je dari theme song sampai abis dia tgk... Budak2 skarang ni mmg canggih la...



canggih kan skarang ni.. budak2 belum separuh tahun pun dah pandai nak mengupdatekan diri. pandai bezakan hp yg leh tgk video n yg xleh tgk.. betapa pandainye budak2 skarang..

(^_^)

Tuesday, November 8, 2011

Sila Lihat Budak Kecik Baju Biru!!

Trio Birthday!!

Last saturday kan raya qurban, aku balik kg 
(sbb turn hubby + wat qurban kat kampung lambor) .. 

kebetulan birthday anak buah cik abang si QISTINA ... so akak ipar kate nak celebrate... oh ye.. termasuk birthday belated ABAH  and advance SYUHADA

mlm tu makan kek + kfc + lemang (sebab raye) ^_^


kek yg berjaya menggemukkan pemakannyer.. kihkihkh



Qistina , Syuhada n Abah


Serbuuuuuuu !!!!!!


(^_^)

My Baby Boy!!

Diam tak diam my lovely encem boy dah nak masuk 6 mths 10hb nanti.. oh oh.. sudah bujang.. hikhikhik.. 

*************************************

Tapi sayang, air liurnye tetap meleleh sehingga kini.. Antara petua yg dah aku wat adalah :

1) Curi garam umah orang  ( / )
2) Curi garam kat kedai ( / )
3) Calit ngan span basuh pinggan yg dah digunakan ( x ) ~sian anak aku ;)

**************************************

Tapi kan aku rasa irfan ni nak tumbuh gigi la sbb asik gigit2 je pastu lidah pun cam tahan2 kegatalan gusi dia tu..
(aw mak, udah ade gigi nanti abis le mummy nye asik kene kokak je ngan irfan. bebintat2 le badan aku kne gigit dengan boboiboy ni)



APAN yang COMEL


Baby boy yg suke sgt2 main bola.. 
~ yg penat tu org yg dukung dia la..kan dia pandai jalan g ~


CUte kan...


BAby n Mummy


Baby n Papa


So Sweeeeeeeetttttttt
~actually, dia kne buli ngan mummy.. tgk pakai sarung tangan kan.. hehehe ~



Akal terbaru (baru smalam), dia nak main angin luar kete.. 

so we as parents yg dukung @ pegang dia ni kne aware ar sbb budak ni suke melonjak2 sampaikan dia dok situ kita kne peluk sekuat2nye tuk xbagi dia terlampau xcited.. hehehe

Projek Terkini... APAM COMEL!!

Awww.. lama nye la aku x update blog yg x berape nak glamer ni.. ni pun tetibe je nak update sebab dah ter sign in acc.. kihkihkih..

Now aku suka buat apam dot2 a.k.a apam comel.. comel kan.. kan.. kan.. hehehe.. Kalau nak order  pun boleh @_@.. hikhikhik..


manggo flava


Blueberry & strawberry flava


strawberry flava


manggo & strawberry flava


blue berry flava..

Ni actually kali ke 3 aku wat.. kali ke 2 aku wat cam pelik je kaler2nyer sbb baru aku pas di kukus warnanya akan jagi sekali ganda.. serammmmm..

x caye?? tgk ni


haaa.. kan aku dah kate...

~DONE~

Thursday, October 27, 2011

SaLaM!!

owh owh.. lama nya x update.. banyak yg nak diupdatekan tapi xtau nape susah sangat nak tekan password.. insyaAllah sok akan terupdate la blog ini.. (if xde keje la)

Friday, July 29, 2011

SawanG pun SawanG la!!

Sudah lama rasenye x update blog ni.. malas okey.. lagi2 masa depan computer pada malam hari terhad sebab aku akak online time ada kat umah mak aku je pasal aku dok kat KAMPUNG PENDALAMAN.. kate je area pesat membangun dgn kawasan2 perumahan.. siap dekat plak tu ngan Bukit Tinggi tp line hp macam aku dok atas gunung je... 

Niat hati mmg nak pasang UNIFI tapi bila pk2 balik mcm xpayah tp mcm nak tp mcm xpayah.. hmm tgk la nanti...


So skarang cam nak update pasal budak tecik ni la.. Kelmarin timbang berat dia dah 6.05kg... susu pun dah bertambah 1oz lagi.. seminggu ni dia demam je.. selsema sebab kak long amani dia asik cium dia je time amani selsema... so tekena la jugak..


Irfan dah pandai senyum2, ketawa n paling suka sembang.. if org xnak sembang ngan dia sure dia akan pandang je sampai la kita sembang ngan dia.. lotih lotih...


Sunday, June 19, 2011

YaY.. 4 days to GO!!!

Today Muhammad Elshafi Irfan Bin El-Shafawee telahpun berusia 40 hari... so ini bermakna, aku ada lagi 4 hari je pantang.. Tapi kan pelik la plak.. lepak 44 hari tu dah leh mkn cam biase ke? pastu kan leh g jenjalan banyak2 ke? hehehehe.. 

kalau leh wat sume tu aku mahuuuuuu.. nak mkn western la plak.. pastu nak kne cari car seat irfan sebab nanti kemungkinan besar irfan ikut mama dia g keje.. Sementara nak g cari nursery tuk dia.. hmmm... 

Irfan skang pun badan bukan main hantap.. pastu manje plak tu.. camne la nak tinggalkan kat nursery.. hmm.. bapak dia kata tghari dia leh jaga tp camne kalau xleh?? haaaa anta kat mak ngah dia la.. muahahaha...


Aku sepatutnya cuti sampai 9 july tapi atas sebab2 yg pasti aku kne keje start jumaat 1 july tu sebab bos gua g outstation ngan Upper boss.. so xde org la nak wat keje2 beliau.. kuikuikui..

 "Oi bos.. balik dari out station tu aku nak ko beli ape2 tuk aku ngan anak aku.. muahahaha" 
(hahahaha.. bos aku baca blog aku ni.. tapi aku x pedulik.. sila belikan juga.. hahahaha)

Oh Oh yang penting isnin tu aku cuti sebab aku mau balik ke rumah mertuaku.. Gile kalau x balik mau merajuk bapak si irfan tu.. hahahaha.. Tu pun kalau x 1 july tu aku nak balik tp sbb2 diatas aku delaykan ke petang sabtu sebab sabtu tu pun aku keje.. Wut to do... AKU SAYANG BOS AKU!! hahaha.. *sambil mata ke atas tangan dibahu** kuikuikui


Wednesday, June 8, 2011

Irfan yang manja.. 

kuikuikui

Tuesday, June 7, 2011

oH oH

Jam skarang ni kul 4.00 pg.. ni dah kali ke 3 bngun susukan irfan.. biasanya syif malam incik pawie punya turn jaga tp setakat bg susu je la.. kalau baby poo poo @ pamper berat @ masalah lain sure2 aku kne buat.. tp untung gak la incik pawie nak tlg dr dia x tlg kan.. ^_*

Saturday, June 4, 2011

Baru 25 hari... ade lagi 19 hari..

Nak g jenjalan... 

Bosannyer..

Sian Baby Irfan asik tgk tv je.. Kalau x tido dia menyusu sambil tgk tv...

Baby Irfan pun dah pandai meragam..

Nak g jalan-jalan...

Sunday, May 29, 2011

DAY 1 - DAY 20..

Woot woot.... sudah 20 hari rupanya umur MUHAMMAD ELSHAFI IRFAN.. dah separuh perjalanan dan ni.. ye la dah separuh perjalanan pantang la.. bukan dia pun.. hehehe 

Sekarang ni aku ade masalah dengan kulit.. kulit aku naik ruam2 pastu cam ade bubble2 air.. bende ni jadi lepas pakai PARAM.. yg best tu setiap anggota badan ade.. tangan ade.. kaki ade.. badan ade.. yg paling tragis adelah bawah bibir.. tu yg tragis tu.. part lain ok lagi.. pedih leh tahan tp  bila sampai bab muka mmg sakit.... jadi monyet gak la tergaru2 sane sini.. La ni aku dah stop pakai sebab bintik2 tu bukan kat aku je tapi ade plak kat irfan.. so secara rela hati dah gembiranya aku stop dulu... muahahaha

So.. sebenarnya ari ni aku update saje nak letak gambar2 Irfan starting from day 1 to day 20.. hari2 aku post gambar irfan kat FB.. hahaha batak sungguh sebab aku kan guna android so membatakkan diri je la... hahahahaha...

 mari layan gambar2 baby Irfan...

DAY 1


DAY 2


DAY 3


DAY 4


DAY 5


DAY 6


DAY 7


DAY 8


DAY 9


DAY 10


DAY 11


DAY 12


DAY 13


DAY 14


DAY 15


DAY 16


DAY 17


DAY 18


DAY 19


 DAY 20








Thursday, May 26, 2011

MY BABY!!!

Assalamualaikum... Pengumuman Pengumuman!! Saya telah selamat melahirkan bayi yang comel dan lasak..

Jantina : Lelaki
Nama : Muhammad Elshafi Irfan B. El-Shafawee
T.Lahir : 10 Mei 2011
Berat : 2.96kg

(ni pic hari pertama baby irfan)

 (yg ni plak time hari ke 2)


CERITA START ADMIT SPITAL~~

Aku kne admit hospital 1 day before operation day.. maknanya 9 mei tu, pagi2 lagi aku dah register kat wad bersalin... Aku xde masalah pasal katil sebab aku punya katil mmg dah dibooking seminggu awal time wat ECV baby tu.. budget dapat katil yg reramai tu tp tetiba dpat bilik.. konon cam best la dok dalam bilik.. bosan gler ok.. Aku pun dok la dalam bilik tu dari pagi sampai la petang sorang2.. katil sebelah tu plak kosong je.. takut gak tido sorang2..

Tetiba aku dpt kawan... yay malam tu x tido sorang la... konon la sembang2... org katil sebelah tu masalahnyer air ketuban dia tinggal sket so doc suh dia dok dalam ward.. nurse pun cucuk la ubat kuatkan paru2 anak sebab dia baru 34 minggu.. pas cucuk tu aku sambung sembang2 ngan dia.. tetiba air keluar menitis2.. bila panggil nurse, nurse kata xde pape.. pastu dia bangun nak g basuh tangan lepas makan, air menitis banyak.. aku yg cuak terus panggil nurse.. cek punya cek, dia kne bersalin emergency.. aku dengan cuaknye lagi terus kuar bilik g tgk tv sebab aku takut.. hehehe.. Kul 2 pagi, jiran katil masuk balik ngan baby.. hehehe.. tapi pagi tu dia kne transfer katil depan nurse sbb ade masalah..

Esoknyer aku subuh2 dah ready tu diczer. doc ckp kul 10 pagi time aku. Tapi kul 1.20 ptg baru aku dibawa ke OT.. Sampai kat OT tu, nurse kat situ bising2 plak nape aku sampai lambat.. aku mana la tau bukan aku leh jalan pun.. dorang yg nak tolak aku.. hehehe.. 

Time kne belah tu mmg aku xrase pape la tp aku leh rasa dorang kuarkan baby.. mmg terasa la perut tu jadi flat.. kuar2 baby nangis.. bila dorang letak baby kat aku, 1st skali aku tgk cam anak cine.. so confirm la tu anak aku.. hehehe suke.. suke...


Skali pandang kat gambar ni nampak anak aku cam shin chan pun ade.. hehehe.. lagi sukeee.. comel okeyhhh


Kan kan, comel kan baby ni.. geram ok.. baby irfan ni jenis tido siang.. mcm mak aku kata kalau baby kuar siang dia akan berjaga malam.. memang pun.. malam2 susah tul dia nak lelapkan mata.. ish ish.. pastu menyusu setiap sejam tu pun kadang2 tu bagi susu 2 oz pun x cukup.. kekadang tu bg susu sampai 3 oz pun x cukup.. sebab tu time umur dia 8 hari berat dari 2.96kg naik jadi 3.5kg..

Next time la aku update g.. time nak update entri ni pun berenti2 tulis sebab 3 kali baby nak menyusu.. bye bye

Thursday, May 5, 2011

Almost there!!

Mmg lama rasenye x tulis blog.. rasa malas je nak type id ngan password.. kemalasan maksima la katakan.. Ok, aku mengaku skarang ni aku tulis blog dlm keadaan yg menyakitkan.. Ni kot rase sakit nak beranak tp ntah, aku leh wat bodo je pasal smalam aku baru g spital tuk booking tarikh beranak..

Sejak baby el 34 minggu, kepala baby kat atas je, tp tu kira awal lagi la kan.. so bila2 masa baby el leh pusing2..   Aku g checkup kat DEMC (dan dan aku tuka Dr dari Dr Zamri ke Dr Mazita pasal malu... wakakakaka), kepala Baby el still kat atas.. so Dr Mazita bagi masa 2 minggu tuk tgk @ bagi peluang kat baby el tuk pusing.. 

Malangnya, Sampai je minggu yg ke 36 tu, Scan2, kepala baby el kat atas lagi... So untuk record yg baik dlm government, aku mintak Dr Mazita Refer Letter tuk bg kat Sg Buloh Hospital (sebab risiko tuk ceaser tu tinggi).

Esoknyer aku g Hospital Sg Buloh, almaklum la aku mane tau nak kne g belah mane kan so dengan selambe aku terus g Dewan Bersalin.. Register la pastu bg la refer letter tu.. Yg nurse tu pun diam je x ckp aku salah tempat ke ape.. so aku pun ikut je la... Rupe2nye aku salah masuk. Patut aku g specialist O&G kat belah bawah tp ish ish ish dah nama lagi salah tempat so padan muka ko la azira..  Merasa gak aku tgk ibu2 yg dah x sabar nak beranak.. sian pun ade gak tp wat bodo je la.. ye la, aku x sakit time tu so konon best la.. hehehe..

Ok Ok.. lepas jumpa pakar n scan segala, ade Dr ni nama dia Dr Shah kot.. pakar kat situ cam bg pilihan nak pusingkan baby @ camne.. so aku ckp la nak try pusingkan dulu.. So dia bg tarikh tuk pusingkan baby.. 

semalam @ 4 mei @ 37 minggu, aku pun g la pusingkan baby.. dengan kne puasa lebih 14 jam (ye la, kalau kne operate mmg xleh mkn kan.. kate risiko) pastu kne cucuk plak standby takut operate.. gagah jugak la time tu.. Tapi bila dorang kata ready nak pusingkan tu aku ok je.. ye la ingat xde la sakit mane kan.. Rupenye sakit banyak ooo dia paksa pusingkan baby tu.. 

Mula2 dorang scan punggung baby dah lock kat pintu keluar tu, so kne unlock baby tu masuk balik dlm perut sbb nak bg pusing.. Mmg belum kuar lagi baby el ni dah degil sgt2.. maybe dah selesa kat dlm tu, so mmg dia xnak kuarkan @ lebih senang xnak gerak langsung dr kedudukan dia.. nak wat camne, sian mama dia ni bleeding je.. sakit lagi tu.. Dr tu try 2 kali je.. dah tu kira GAGAL la tuk pusingkan baby el.. Sedih pun ade, sakit xpayah ckp la.. smalam kat spital ok g.. Mlm tadi rase cam nak terberanak pun ade.. termasuk la saat ni.. dah rase cam baby nak kuar je.. tp kalau dah punggung dia ade kat pintu tu camne plak dia nak kuar??? ni yg aku still dok kat umah ni.. 

Eh Eh lupa.. Lepas KEGAGALAN tu, aku dibagi tarikh tuk operate hari selasa ni @ 10 Mei 2011.. so aku kne check in awal sehari la tuk booking katil... ayat mmg x bleyh blah pasal booking2 check in2 ni.. hahaha..Tp time bagi terikh tu aku x terpikir plak nak amik tarikh 11/05/11.. kan cantik tu tarikhnye.. hahaha.. Leh lagi wat ayat sengal dlm sakit2 ni.. 

Ni ntah la, ade lagi barang yg xde rasenyer.. xpe kalau x cukup kita rembat barang amani @ sesape je.. kihkihkih.. Nak beli kain batik pun x terbeli2 lagi.. Nasib baik jamu ngan org urut sempat order.. jauh tu sampai ke kapar import tukang urut.. hehehe.. Mak aku kate, kita amik org yg kita kenak so senang la.. xde la masalah bentan ke ape ke.. kan kan kan.. pastu siap sembang2 ngan mak cik urut tu pasal aku kne operate so camne nak urut2 la.. aku ha ah kan je pasal aku pun xtau sgt.. hehehe.. Ni plak aku tgh confius pasal BARUT n TUNGKU.. leh ke nak pakai barut?? Tungku tu mak aku kate part lain kne tungku kecuali perut.. Rembat tungku bapak aku la jawabnye.. hahahaha.. 

Hmm k la.. ah panjang rasenyer aku tulis ni.. cover skali citer tuk 4 minggu skali gus.. hahaha.. mmg dasar pemalas... ok sume.. assalamualaikum..

Wednesday, April 6, 2011

Cameron Highland Trip

Last week, aku g cameron.. yehaaaaa.. akhirnya dpt gak g cameron sebelum bersalin.. tu pun pegi sebab akak ipar aku ajak.. Tq ye kak liza ngan abg rizal sbb blanje kitorang.. nanti leh la blanje lagi.. kuikuikui.. 
















Banyak2 bende dalam masa 8 bulan aku mengandung, aku xpenah amik gambar time perut buncit.. ni la yg 1st time aku amik.. lalalala.. kelakar pastu cam pelik tgk perut buncit cam ni.. kuikuikui











There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails