Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Thursday, May 26, 2011

MY BABY!!!

Assalamualaikum... Pengumuman Pengumuman!! Saya telah selamat melahirkan bayi yang comel dan lasak..

Jantina : Lelaki
Nama : Muhammad Elshafi Irfan B. El-Shafawee
T.Lahir : 10 Mei 2011
Berat : 2.96kg

(ni pic hari pertama baby irfan)

 (yg ni plak time hari ke 2)


CERITA START ADMIT SPITAL~~

Aku kne admit hospital 1 day before operation day.. maknanya 9 mei tu, pagi2 lagi aku dah register kat wad bersalin... Aku xde masalah pasal katil sebab aku punya katil mmg dah dibooking seminggu awal time wat ECV baby tu.. budget dapat katil yg reramai tu tp tetiba dpat bilik.. konon cam best la dok dalam bilik.. bosan gler ok.. Aku pun dok la dalam bilik tu dari pagi sampai la petang sorang2.. katil sebelah tu plak kosong je.. takut gak tido sorang2..

Tetiba aku dpt kawan... yay malam tu x tido sorang la... konon la sembang2... org katil sebelah tu masalahnyer air ketuban dia tinggal sket so doc suh dia dok dalam ward.. nurse pun cucuk la ubat kuatkan paru2 anak sebab dia baru 34 minggu.. pas cucuk tu aku sambung sembang2 ngan dia.. tetiba air keluar menitis2.. bila panggil nurse, nurse kata xde pape.. pastu dia bangun nak g basuh tangan lepas makan, air menitis banyak.. aku yg cuak terus panggil nurse.. cek punya cek, dia kne bersalin emergency.. aku dengan cuaknye lagi terus kuar bilik g tgk tv sebab aku takut.. hehehe.. Kul 2 pagi, jiran katil masuk balik ngan baby.. hehehe.. tapi pagi tu dia kne transfer katil depan nurse sbb ade masalah..

Esoknyer aku subuh2 dah ready tu diczer. doc ckp kul 10 pagi time aku. Tapi kul 1.20 ptg baru aku dibawa ke OT.. Sampai kat OT tu, nurse kat situ bising2 plak nape aku sampai lambat.. aku mana la tau bukan aku leh jalan pun.. dorang yg nak tolak aku.. hehehe.. 

Time kne belah tu mmg aku xrase pape la tp aku leh rasa dorang kuarkan baby.. mmg terasa la perut tu jadi flat.. kuar2 baby nangis.. bila dorang letak baby kat aku, 1st skali aku tgk cam anak cine.. so confirm la tu anak aku.. hehehe suke.. suke...


Skali pandang kat gambar ni nampak anak aku cam shin chan pun ade.. hehehe.. lagi sukeee.. comel okeyhhh


Kan kan, comel kan baby ni.. geram ok.. baby irfan ni jenis tido siang.. mcm mak aku kata kalau baby kuar siang dia akan berjaga malam.. memang pun.. malam2 susah tul dia nak lelapkan mata.. ish ish.. pastu menyusu setiap sejam tu pun kadang2 tu bagi susu 2 oz pun x cukup.. kekadang tu bg susu sampai 3 oz pun x cukup.. sebab tu time umur dia 8 hari berat dari 2.96kg naik jadi 3.5kg..

Next time la aku update g.. time nak update entri ni pun berenti2 tulis sebab 3 kali baby nak menyusu.. bye bye

2 comments:

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails