Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Thursday, May 5, 2011

Almost there!!

Mmg lama rasenye x tulis blog.. rasa malas je nak type id ngan password.. kemalasan maksima la katakan.. Ok, aku mengaku skarang ni aku tulis blog dlm keadaan yg menyakitkan.. Ni kot rase sakit nak beranak tp ntah, aku leh wat bodo je pasal smalam aku baru g spital tuk booking tarikh beranak..

Sejak baby el 34 minggu, kepala baby kat atas je, tp tu kira awal lagi la kan.. so bila2 masa baby el leh pusing2..   Aku g checkup kat DEMC (dan dan aku tuka Dr dari Dr Zamri ke Dr Mazita pasal malu... wakakakaka), kepala Baby el still kat atas.. so Dr Mazita bagi masa 2 minggu tuk tgk @ bagi peluang kat baby el tuk pusing.. 

Malangnya, Sampai je minggu yg ke 36 tu, Scan2, kepala baby el kat atas lagi... So untuk record yg baik dlm government, aku mintak Dr Mazita Refer Letter tuk bg kat Sg Buloh Hospital (sebab risiko tuk ceaser tu tinggi).

Esoknyer aku g Hospital Sg Buloh, almaklum la aku mane tau nak kne g belah mane kan so dengan selambe aku terus g Dewan Bersalin.. Register la pastu bg la refer letter tu.. Yg nurse tu pun diam je x ckp aku salah tempat ke ape.. so aku pun ikut je la... Rupe2nye aku salah masuk. Patut aku g specialist O&G kat belah bawah tp ish ish ish dah nama lagi salah tempat so padan muka ko la azira..  Merasa gak aku tgk ibu2 yg dah x sabar nak beranak.. sian pun ade gak tp wat bodo je la.. ye la, aku x sakit time tu so konon best la.. hehehe..

Ok Ok.. lepas jumpa pakar n scan segala, ade Dr ni nama dia Dr Shah kot.. pakar kat situ cam bg pilihan nak pusingkan baby @ camne.. so aku ckp la nak try pusingkan dulu.. So dia bg tarikh tuk pusingkan baby.. 

semalam @ 4 mei @ 37 minggu, aku pun g la pusingkan baby.. dengan kne puasa lebih 14 jam (ye la, kalau kne operate mmg xleh mkn kan.. kate risiko) pastu kne cucuk plak standby takut operate.. gagah jugak la time tu.. Tapi bila dorang kata ready nak pusingkan tu aku ok je.. ye la ingat xde la sakit mane kan.. Rupenye sakit banyak ooo dia paksa pusingkan baby tu.. 

Mula2 dorang scan punggung baby dah lock kat pintu keluar tu, so kne unlock baby tu masuk balik dlm perut sbb nak bg pusing.. Mmg belum kuar lagi baby el ni dah degil sgt2.. maybe dah selesa kat dlm tu, so mmg dia xnak kuarkan @ lebih senang xnak gerak langsung dr kedudukan dia.. nak wat camne, sian mama dia ni bleeding je.. sakit lagi tu.. Dr tu try 2 kali je.. dah tu kira GAGAL la tuk pusingkan baby el.. Sedih pun ade, sakit xpayah ckp la.. smalam kat spital ok g.. Mlm tadi rase cam nak terberanak pun ade.. termasuk la saat ni.. dah rase cam baby nak kuar je.. tp kalau dah punggung dia ade kat pintu tu camne plak dia nak kuar??? ni yg aku still dok kat umah ni.. 

Eh Eh lupa.. Lepas KEGAGALAN tu, aku dibagi tarikh tuk operate hari selasa ni @ 10 Mei 2011.. so aku kne check in awal sehari la tuk booking katil... ayat mmg x bleyh blah pasal booking2 check in2 ni.. hahaha..Tp time bagi terikh tu aku x terpikir plak nak amik tarikh 11/05/11.. kan cantik tu tarikhnye.. hahaha.. Leh lagi wat ayat sengal dlm sakit2 ni.. 

Ni ntah la, ade lagi barang yg xde rasenyer.. xpe kalau x cukup kita rembat barang amani @ sesape je.. kihkihkih.. Nak beli kain batik pun x terbeli2 lagi.. Nasib baik jamu ngan org urut sempat order.. jauh tu sampai ke kapar import tukang urut.. hehehe.. Mak aku kate, kita amik org yg kita kenak so senang la.. xde la masalah bentan ke ape ke.. kan kan kan.. pastu siap sembang2 ngan mak cik urut tu pasal aku kne operate so camne nak urut2 la.. aku ha ah kan je pasal aku pun xtau sgt.. hehehe.. Ni plak aku tgh confius pasal BARUT n TUNGKU.. leh ke nak pakai barut?? Tungku tu mak aku kate part lain kne tungku kecuali perut.. Rembat tungku bapak aku la jawabnye.. hahahaha.. 

Hmm k la.. ah panjang rasenyer aku tulis ni.. cover skali citer tuk 4 minggu skali gus.. hahaha.. mmg dasar pemalas... ok sume.. assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails