Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Friday, December 11, 2009

Cameron

Lepas ke lumut aku singgah ke tronoh pickup "barang besar" tuk di bawak balik ke shah alam.. pastu terus naik cameron. kat cameron kitorang g pasar yg kat brinchang tu pastu kitorang g kat cactus farm.. ala kat cactus farm tu bukan ade kaktus pun cuma kitorang nak beli salad je pasal 3 salad RM5.. hehehe..
buah anggur ni dorang x jual. pastu aku tanya bangla tu, xleh rase ke? then dia jawab "ini anggur bukan untuk mkn punya, ada racun" cis.. ckp je la xnak bg.. hehehe
Time aku dtg ni salad2 ni tgh elok untuk di tuai.. bangla tu pun petik je kat situ kalau org nak.. tp mmg berselera le tgk salad2 tu.. nyum nyum..

masa nak turun tu punya la seram.. korang tgk je la gambar2 yg kat atas ni.. seram nak mamsss... but slow ye semasa turun tu...

Anyway, we had fun up there and setelah berjaya menghabiskan duit kitorang yg sedia ada sedikit itu.. hikhikhik..

HAPPY HOLIDAY






Jenjalan Kat JeTTy - ParT 2 (after site visit)

Selepas selesai site visit, kitorang patah balik ke lumut tuk shopping makanan laut.. so pusing punya pusing baik amik gambar dlu sebelum pegang barang2 yg banyak tul x? hehhe.. lepas penat berposing, pegi beli barang la plak kan.. so habis dalam RM50 gak la.. budget kan.. mesti la kne budget, pasni nak g cameron plak.. kuikuikui.. so ape lagi.. layan la gambar2 ni..
Cuma ade gambar aku n nurul je pasal mmg kitorang bedua je pun.. hikhikhik




Selepas jenjalan kat area jetty, aku n nurul sampai awal dalam 9.30 pagi.. konon takut sesat tp x sesat plak.. hehehe.. so meeting start almost 11am coz they waiting for the engineer to breifing.. after that went to site and there is a indon guy look so familiar (hahaha only me n nurul knows.. kuikuikui.. nurul diam tau jgn bgtau dorang..) hahahaha







Jenjalan Kat LumuT jeTTy - PART 1 (before site visit)

Before g site visit, kitorang g jenjalan sambil nak tunggu kul 10 pagi.. so layan ye gambar.,.









ORIENTAL STAR HOTEL LUMUT!!

Gambar je ye.. xtau nak ckp pape hehehehe..












DiKaLa MaLaM KhAmiS

Hello2 semua kengkawan bloggerku.. hehehe.. aku ade citer best iaitu perjalanan ke lumut di malam hari.. ini adalah disebabkan pagi rabu tu kitorang ade terima satu pos laju tentang invitation tender kat lumut..
Mula2 ayah suh org lain pegi tp last2 aku kne g.. happy hahah dapat jalan.. dan aku tarik nurul skali tuk g ke lumut tu.. so malam tu aku gerak dari umah kul 8.00 mlm and agak2 sampai kul 8.30 mlm kat kerayong umah nurul then terus gerak lumut..
Dalam kul 11.15 mlm aku sampai kampung konon nak tido umah opah konon nak wat kejutan la.. padahal sampai2 je kitorang yg mengelupur sebab umah opah gelap je.. call x berangkap so secara automatiknyer opah xde kat umah.. adoi.. punya la takut time tu..
So ape lagi nak x nak kne gerak lumut malam tu gak.. tdo lumut..

Disebabkan dah lebih kul 12 mlm (takut seyh.. travel 2 org je.. ppuan lak tu.. seram) aku terus gerak lumut tuk cari hotel.. jalan punya jalan rupe2nyer kitorang sesat sampai ke pintu masuk TLDM.. hahhaa salah simpang rupenyer..
Patah balik then terus ke arah lumut balik.. malu gler sib baik xde org.. hahaha.. sampai2 terus jumpa oriental star hotel.. terus check-in coz tgh malam oi.. malas nak cari2 hotel lg.. konon budget bawah RM200 tp ish ish ish RM250 semalam DELUXE ROOM je yg tinggal. rate cuti skolah agaknyer ke hotel banyak Star kot..
Bila dah masuk bilik.. ape lagi.. tido la. hahahha nite nite

Tuesday, December 8, 2009

OuR DiNNeR ToNiTe

Assalamualaikum semua kengkawan bloggerku.. Aku baru balik dari makan kat Restoran Tasik Indah and of coz la kat tasik kan.. hehehe.. Kembung perutku.. Parah...
Bile kenyang ni otak jd beku so x tau la nak tulis ape.. hehehe ape kate korang layan je gambar2 makanan ni.. muahahaha.. air liur jga2 jgn jatuh meleleh.. kuikuikui..
FYI ikan2 yg ade tu semua bawak dr umah.. so upah masak je la.. so yummy.. (naik berat badan balik)
Layan ye gambar ni.. nak bersenam.. muahahah.. tataaa













There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails