Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Tuesday, December 8, 2009

KesiAn Kete Aku!!

Ini adalah kejadian sebenar yang berlaku keatas aku dan keluargaku.. ok ok KERETA AKU KNE PECAH DGN PEROMPAK BODOHHHHHHHH..

Camni ceritanya.. 1stly thanx to KAK MILA sbb bgtau yg cermin keretaku terbuka.. then aku pelik la aku mintak tlg abg aku g TUTUPKAN tingkap tu.. tapi tetiba dia call "yang, abg rasekan tingkap ni kne pecah" Ye la cuak la kete kne pecah.. ala biasa la kalau ko kecoh2 bila kete ko kne pecah.. aku kecoh pun dgn mak bapak aku je..

Pastu tgk2 mmg benar sebenar2nya tingkap dah bolos.. hahha.. cek2 punya cek beg kak yong telah selamat dicuri oleh perompak itu.. beg camera pun dicuri.. baik ye charge aku pun dia rembat.. terus2 teringat makcik2 aku yg kat mekah tu.. terus la suh apak den call minta doa depan kaabah.. MOGA PENCURI ITU HANGAT PIJO LA DAN DPT BALASAN SETIMPAL.. AMINNN..

Ok berbalik pd cerita.. lepas tu terus a aku g balai kapar ( dorang kate xpayah g yg meru sbb lambat) so wat repot itu ini itu ini pastu balik la.. nak tuka tingkap mmg xde la pasal ahad, apek kedai sparepart tu pun tutup kodai..

Selepas itu dok jap minum2 lat umah naim tu kitorang gerak balik.. sampai2 je umah, mira mengamuk sbb PENCURI TU CURI BEG SEKOLAH DIA.. ok dalam beg tu cuma ade buku text n latihan chemist je. tu pun nak curi ke?? BINGAI sangat la pencuri tu..

Tp redha la dgn kejadian tu.. ade hikmah disebalik itu.. mungkin kitorang nak dpt rezeki dari kejadian ni ke kan kan kan.. Lagi pun dr kejadian ni kita dpt nampak perangai masing2 hehehehe..

p/s : aku agak kecoh sbb yg pecah kete aku, so x salah kot tp aku x kacau org.. tu yg penting.. lg satu, org nampak aku cam kecoh2 maybe sbb suara aku yg susah nak low tone kan nyer.. lantak la kalau org nak ckp ape.. INI ADALAH AKSI SPONTAN.. hahahah

So kat bwh ni gambar2 yg aku amik time setelah dipecah..













1 comment:

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails