Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Thursday, June 24, 2010

~Keretaku dinodai~

Assalamualaikum tawan-tawan. Rabu baru ni aku telah mengalami kemalangan.. xde la teruk mana tp yg teruk adelah perangai tuan punya kereta yg melanggar kereta aku tu.. Ceritanya bermula begini (sambil pandang atas untuk menggambarkan keadaan masa tu)

Pada jam 9.00 pg, aku ngan kak yong keluar rumah coz nak mengejar masa site visit kul 10pg kat SABAK BERNAM.. ko bayangkan perjalanan amik masa dua jam nak dijadikan sejam.. tp xde la laju pun.. hmm berbalik pada cerita.. Kejadian ni jadi dekat je.. simpang depan wetworld nak masuk seksyen 2 tu..

 ceh ade gambarajah.. hehehe

Ok.. merujuk kepada gambarajah, kete comel aku yg itam tu menuju ke depan --> tetapi dengan setidak menanyer kete maroon tu dah nampak ade kete jalan siap dia tekan minyak lagi nak masuk simpang tu.. jadi aku pun terpaksa break emergency ( hello, hangit ek bile break emergency tu).. yg kete maroon ni plak siap langgar kete aku lagi..

But that old lady a.k.a makcik.. telah dengan selambernyer membla kan diri.. Tp yg jelas mak cik tu nak anta kawan dia balik umah.. hmm camne aku tau?? selepas a few second, mak cik tu patah balik n u know wut, dia boleh bla camtu je mcm xde rase besalah even kitorang dah berenti kat tepi jalan tu.. 

Yg jelas kat sini, bukan aku nak suh dia bayar ganti rugi segala.. but why that makcik xde rase besalah  nak minta maaf ke ape ke. xpun kalau xnak kuar dari kete, just angkat tangan minta maaf.. tu je.. ni blah camtu je.. CAMNE BUDAK REMAJA NAK IKUT PERANGAI ORG TUA?? haaa.. tp yg penting aku nak paparkan kereta ape n plate no.. hahaha.. sukati aku la nak letak ape.. kan kan kan.. 

mak cik tu mak datin ke, puan sri ke.. tun ke.. toh puan ke.. ade aku kisah...

Jenis kereta : PERDANA V6
warna kereta : MAROON
No pendaftaran : BHB 6370
Yg bawak kete : PEREMPUAN SEPARUH UMUR..

Lepas kejadian tu, call mak aku bgtau.. ye la.. buatnyer yg langgar tu member kelab pop dia x pasal2 je kang ade citer ckp kitorang langgar plak.. hehehe.. ade kes dulu aku terlanggar kete jiran aku.. time tu satria langgar mercedes (aku satria), bumper satria jatuh n kete merc tu gagah, xde kemek pun.. n a few weeks after, si isteri ni datang rumah n report to my mom n ckp kitorang langgar kete dia n suami dia terpaksa habis duit ganti bumper baru (WTF**) .. haaa. maaf ye, jiran x semestinya baik ye kawan2.. Actually ade citer lg pasal jiran ni but xbaik citer kan.. hehehe

Haaa.. balik2 cter pas x cident... korang tau x yg kitorang sampai sabak bernam lambat.. sampai2 je sume org dah kuar dari dewan.. arghhh.. but sempat sign kedatanagn.. tu je yg penting.. wahh.. pastu rupe2nyer terus g tanjung kaeang tuk tgk satu lg site.. jarak antara sabak ngan tg karang tu dlm 50 km.. jauh x jauh la.. aishhh.. 

next entri ye.. tata


2 comments:

  1. tahukah anda rumah depan wet world tu keras sehingga menyebabkan pengacauan di jalan raya?

    depan tu byk kes eksiden dah berlaku lol

    ReplyDelete
  2. mmg semua rumah kat situ keras pasal guna concrete tp masalah mak cik tu bukan sbb jalan tu keras tp mak cik tu mengeraskan fikiran dia tuk tgk simpang. so xde kene mengena dgn kawasan tu keras ke x. cara pemanduan mak cik tu je yg x betul.. kalau nak ikut merata2 ade je bende keras.. x kan time pagi2 mak cik tu nampak something sampaikan xleh nak sabar kete arah lurus jalan dulu...

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails