Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, June 26, 2010

~ Aw Aww.. PanasnYe~

Salam semua.. panasnya cuaca ari ni.. berbahang rasenyer.. aircond kete pun dah x sejuk.. aduhai la.. xpe tahan tahan.. Actually entry ni aku update kat rumah mertua kat tronoh.. petang2 cmni lappy yg ade kat umah ni kosong so ape lagi.. on je la.. **credit to ipar2 ku coz letak lappy kat sini.. kuang kuang kuang**

Semalam lepas kul 12.30 tgh malam, aku ngan si suami bertolak balik ke kampung n si suami ni rela sengkang mata sebab dia xcited gler nak balik kg.. almaklum la dah 2 bulan kot x balik sini.. Aku ingatkan dia terus balik umah mak mertua tp leh plak dia g ipoh coz dah janji dgn member n sepupu2 dia tuk tgk bola kat mamak.. 

At the same time dorang nak tunjuk kat aku life kat ipoh ni.. yup sangat kerempitan.. Nak tau pasal ape aku ckp cam ni.. mat mat rempit ni merempit kul 4pg.. Ramai plak tu yg merempit..



Nak dijadikan cerita, ade 2 org mat rempit kne kejar ngan polis, mcm pelesit ar dorang bawak motor semata2 nak lari dari polis.. berlegar2 kat kawasan keliling kedai mkn tu.. rupe2nyer ade 2 pegawai yg dah ready kat kedai mamak sebelah tu.. sangat teruja bila tiba2, one of the mat rempit di langgar oleh kereta polis peronda.. Hancur bekecai.... tp yg hancur bekecai tu cuma bumper kete polis tu.. moto mat rempit tu tercampak masuk longkang n of coz la si mat rempit tu terpelanting.. untung2 x kene bucu longkang.. kalau kena, innalillah la ko kat situ wahai mat rempit.. 

Dia terkantoi disitu.. tp satu yg aku x puas hati dgn polis ni, ade lg mat2 rempit berlegar kat situ tuk panaskan hati polis2 ni tp dorang x amik action pun.. mayby kire dah cukup kuota la kot tangkapan mlm tu.. and the other thing is, polis tu leh belasah budak tu depan org ramai.. tu bukan cara nak tunjuk polis berkuasa.. dah tangkap tu x payah la dok sepak muka budak tu depan org rami.. bawak kat balai then g la sepak dia kat sana..

Bile ni berlaku, aku teringat kes budak yg kne tembak kat seksyen 11 tu.. Polis ni dah nampak budak tu cedera, x payah pukul depan org ramai.. bawak dorang g tempat lain.. tu x elok nak tunjuk kat org awam.. serius.. 

If ade polis @ sesape yg x puas hati dengan entry aku ni, aku harap korang paham yg aku just luahkan ape yg aku rasa dengan tindakan yg dorang kat depan public.. ye.. aku mmg naif pasal undang2 belasah ni but bg aku, rasenyer aku susah nak terima dengan tindakan tu.. budak tu mungkin dah merayu2 tp ape salahnya jgn sepak terajang budak2 tu depan public.. tengking xpe.. xde hal.. Tp if that polis kne wat camtu atas alasan budak tu xnak bekerjasama, tu aku no komen la.. tu mmg wajib sepak la.. hmm.. susah bila tgk depan mate ni.. 

2 comments:

  1. dia blasah bkn sbb pe pun.. may be dia geram.. dia dah penat kejar2 ngan mmt tue kot.. tue nk kne bgi dua 3 bijik skit, bg lepas geram.. tp kalu kita org ramai, yg tgk msti kata kesian dkt mmt tue.. tp kalu kita dkt tmpat polis tue.. msti buat benda yg sama... Sori just ckp ikut peraasn untuk berkongsi.. :)

    ReplyDelete
  2. bawak la budak tu tempat lain.. pastu nak sepak beratus kali pun xde hal.. susah la kalau dorang sepak depan org awm..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails