Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Tuesday, June 1, 2010

~Guest - Si giLa YanG terBaeK ::cayaLa:: ~

Salam.. actually n3 ni berkisar tentang seorang budak yg lebih dikenali sebagai "GUEST".. for info, bende ni bukan jadi kat shoutbox aku but gf adik aku.. budak ni sebenarnya xdiketahui identitinya.. tp yg penting dia online bukan diruman a.k.a not from his/her own pc @ lappy pasal IP dia sentiasa berubah.. maybe CC kot x pon comp lab..

Budak ni sebenarnya mengikut penyelidikan dan pandangan aku, dia ni marah sgt n3 dari gf adik aku ni.. ye la kan si gf ni ade hak nak tulis ape2 bende kat blog dia. For me, blog ni aku punya, so sukati aku la.. kire cam tu la kan.. Haa.. lupa plak, n3 tu pasal ade satu group kat FB..
Group ni plak dicreate oleh GIRLFRIEND one of the student kat UPNM.. sorry to say ye even adik aku ade kat situ, ape nak bangga sangat jadi gf budak2 tu?? alahai, cuba bayangkan korang yg fanatik n bangga dgn bf korang tu tetiba PUTUS.. perghhh GELAP DUNIA.. Lain ar kalau dah sah suami isteri.. nak bangga tahap gaban pun ko punye pasal la.. mmg xde hal..

...............................................................................................................................................

Fine2.. yg aku tau, aku just tulis: 

zirafahmuda ana, yg si guest tu ckp mesti entri pasal group yg kat FB tu kan?? ana wat bodo je.. biasanye org camtu jenis x leh di kritik.. wat boo je dgn dia.. 
zirafahmuda lagipun kalau nak ikot logik, if dah kawen ngan askar2 tu lain ar cter.. just ignore je makhluk cam tu.


ni je pun yg aku tulis.. terus semua ni bermula.. mule2 aku berapi gak la.. tp pikir balik budak ni mesti ade masalah mental.. ye ar kan mcm2 gak la dia ckp.. tgk ek.. ni aku ikut turutan.. hahaha..

1- Ade ke aku tulis status aku SINGLE?? 
** sian x reti membaca coz aku tgk balik blog aku, xde pun ckp aku single pasal blog aku siap ade gambar kawen lagi.. maaf ye, disini dah nampak kebodohan ketara anda.. oi oi bile dah kawen tu maknenye aku laku la.. xtau logik perjalanan hidup tul **

2- Aku X TERURUS?? 
** mate ade tp x reti gune. tp ade aku kesah.. hahaha.. **

3- Tetibe aku X MATURE?? 
** wah lagi bodoh nak mampus.. kesian dowh.. aku x mature pun xde la aku nak kutuk org bagai.. wah.. **

4- Aku HODOH dari mana2 ppuan yg ko nampak?? 
** Allah dah cipta aku camni lagi ko mau pertikai.. haaa.. laki aku ckp aku cantik.. so ape ko kesah.. hahaha.. laki aku tu ade mata hati **

5- Suruh aku MUHASABAH DIRI?? 
** dia ckp mcm2 nak suh aku plak yg muhasabah diri.. xpe aku terima.. logiknya dia yg patut muhasabah diri pasal dia ckp macam2 pasal org lain.. ahax **

6- Dia panggil aku BABI?? 
** sangat kesian makhluk ni.. dia mesti x sempat nak muhasabah diri sbb dah panggil org lain babi..  xpe mungkin dia lagi hina dari babi tu.. Wallahua'lam **

7- Dia ckp adik laki aku cam LEMBU CUCUK HIDUNG?? 
** sangat kesian sbb dia buta mata dan buta hati.. dah org hina org tersayang xkan la x marah.. pe punya makhluk la budak tu.. ish ish **

8- Dia ckp gf adik aku tu X LAWA?? 
** Dia hina lagi ciptaan Allah.. rupa dia cantik sgt kot.. kot la.. so far aku tgk gf adik aku tu xde catat pun.. sempurna je muka dia.. hmm **

9- Dia kata aku HINA BUDAK KAMPUNG?? 
** alahai budak hingusan, x reti bahasa melayu rupanya.. xpe la aku faham, mungkin ko dok lama sangat kat oversea.. xpun dia mmg mengalami masalah pemahaman dlm bahasa **

10- Dia ckp adik ppuan aku XDE BULU?? 
** sopan gler budak ni ckp camtu.. sebandar2 aku xde pun aku nak kaitkan hal2 dalam kain.. yg ni sangat mental.. mmg kurang kasih sayang.. ni kalau opah aku tau mau dia bantai budak tu.. bab bulu2 pun nak sentuh.. chop.. ntah2 dia yg xde bulu.. hahaha **

............................................................................................................................................
sebenarnya aku x kisah dia nak ckp mcm2.. tapi dia kne ar exposekan diri dia.. wat pe nak mengata, maki hamun org tp sorokkan diri.. xkental ar camtu.. nak mengata org leh tp pastikan diri tu betul2 terurus, cantik, bergaya, pandai dan mcm2 lagi la baru leh mengutuk org.. ye la kan ko dah sempurna ko nak malu ape.. so nasihatnya tunjukkan lah diri dulu..
Ye la kan.. kalau yg mengutuk tu mmg cantik n ternyata kecantikan dia tu, wat pe aku nak selindung kan.. if dia mmg cantik aku akan ckp "tul la, aku hodoh.. ko mmg cantik.. perghh mmg x sangka.. kalau masuk miss world sure menang ar..".. haa kan aku x selindung.. tp kalau muka ehem2 tu selalu aku x hina.. just ckp "paku dulang paku serpih, mengata org.. ehem ehem.. sedih".. biasanya aku x ckp la.. paling2 pun senyum sinis je.. tahniah..

Dikala ini budak tu xde reply kat shoutbox tu lg.. if reply i will update.. bukan ape, saje je nak layan budak ni.. lama2 cam best plak.. lagi2 ade geng.. tp yg x baiknye dlm blog org lain lak tu.. kepada tuan blog. mintak halal ek memeriahkan blog tu.. wah wah..

 


5 comments:

  1. ntah ape la dorang ni.. bongok je.. k.jia rase dorang ni geng2 gak.. ntah2 kurang kasih sayang pasal bf dorang x seromantik icam.. hahahaha

    ReplyDelete
  2. psl ip dia lain2 tu, sbb mebi dia pakai wireless or dymanic ip la zifarah muda.bukan sebab dia dok tukar2 pc...

    ReplyDelete
  3. ni URL bru ana...
    saidatulnoorfarhana.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. mamasue: rasanye guest ni bukan sorang but ramai.. bukan ape mamasue, sy just bg respon pd gf adik tu je but this creature marah x tentu pasal..

    ana: orait

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails