Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Saturday, May 19, 2012

January - Mac 2012 Tragedy

Wahhhh.. sangat lama saya tidak mengePOSTkan apa2 entry dlm blog ni since november 2011 kan.. haaaaa kalau nak ikut aku x rajin sgt pun nak update tp time aku tulis entry ni saje je nak lambat2kan penggunaan komputer sebab adikku yg bernama Luqman tu asik main game je.. Abis sume computer / lappy crash sbb dia..

Disebabkan last entry adalah pada tahun 2011 maka perlulah kiranya saya sebagai blogger menceritakan perjalanan tahun 2012.. (bebelit x ayat ni).. hahaha...

Permulaan tahun just macam biasa.. xde beza pape pun.. azam xde yg bertambah sbb mmg xde azam.. hikhikhik.. so kita tgk pe perkembangan bulan ke bulan..

JANUARI

Irfan juga sudah semakin besar dan semakin pandai.. irfan sangat sukakan air.. time ni umur dia 6 @ 7 bulan jugak la.. Gambar ni time chinese new year holiday. aku balik uman MIL aku.. 


KEJADIAN YANG TAK DISANGKA2

Pada malam yang sama.. dlm kul 3.30 pagi, aku dpt fon call dr ayah aku. ayat dia berbunyi begini 

Ayah : Tadi ayah dpt call kata rumah kamu terbakar, kamu xde no jiran2 ke tuk tanya"
Aku : mana ade no jiran. ye ke tebakar, jap ye org call kakak nurse yg sewa ruah tu dulu mana tau dia ada dgr bunyi trak bomba ke.

Akak sewa tu pindah selang bape lorong je dr umah aku. Then terus aku call akak tu,

Aku : Salam kak, sorry ganggu akak kul 3 lebih ni.. just nak tanya akak ade x dgr bunyi trak bomba ke, rumah terbakar ke ape ke?
Kakak nurse : xde la pulak, akak xde dengar pape pun.
Aku : ooo ye ke.. dorang saje kot main2.. ok kak, tq ye.

Tetiba ade org call

Org tu : Adik dok umah no 38 kan. 
Aku : haah, nape ye kak, rumah saya terbakar ye.
Org tu : ha ah, akak nak bg tau ni, kitorang dah pecahkan pagar ngan pintu rumah adik ye. bomba nak masuk padamkan api.
Aku : Cane leh terbakar kak?
Org tu : Kak yah sebelah rumah tu tgh masak pastu dapur gas meletup. jadi api tu masuk kat umah adik.. 
Aku : Ok, nanti jap g saya balik sana. sy kat perak ni..
Org tu : Hati2 la ye balik sini. Dah terbakar dan dah padam pun. Nanti jumpa akak je ye.
Aku : ok kak tkasih.
Aku pun siap2 terus la balik. Dalam kul 7.15pg gak la aku sampai rumah aku.. dan ini la hasilnye..



Moral of the story : Sila berjiran.. hahaha.. Semenjak kejadian tu aku dah kenal jiran2 aku, walau x ramai kenal la jugak.. Actually Kak yah Pembakar rumah tu la jiran yg ok ngan aku sejak aku pindah.. hikhik
Dan aku pun duduk la rumah mak aku sampai la skarang ni.. Rumah dah repair tp x siap sbb ada kes ngan mat2 indon wat keje tu.. Kes curi mane leh wat main2 dong..

FEBRUARI

End of February adalah anniversary aku ngan pakcik pawie yg ke 2.. And know wut, aku lupa langsung pasal anniversary tu.. Nak cover punya pasal, aku ckp la bz pk pasal rumah... hahahaha.. mmg xbley blah kan.. Xde hadiah ok.. hadiahnye irfan je la.. ok x.. wakakaka

Oh Oh Papa, kat sini je la ye b tulis

HAPPY 2nd ANNIVERSARY ye PAPA...

MAC

Hidup berjalan seperti biasa.. Sebab masalah rumah, aku skip 2 bulan balik perak.. Dan secara kebetulan ada Site Visit kat Seri Iskandar, so amik peluang ar balik kampung.. 
Ni la tepat site visit aku.. nyaman x??


Ok.. April punya entri kasi buat entri baru k.. sbb yg ni best sket.. see you..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails