Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Wednesday, February 24, 2010

Aku KaweN?? aLa.... X BujaNG DaHHH...

Diam x diam (sebenarnya sumpah, kekadang aku lupa aku nak kawen dah.. ) tinggal lagi 2 hari je nak nikah.. muahahaha.. giler.. kalau la aku leh putar masa balik, aku nak skolah balik.. xmo kawen dulu.. ye ar kengkawan aku x kawen lagi.. huhuhu.. lepas ni susah ar nak kuar lepak2 ngan member.. benciiii.. ^_^

Aku sebenarnya malas nak tulis pasal pasal kawen kat blog.. tp aku bengang dengan facebook sbb xleh login so aku decide tulis blog.. walaupun aku dah ngantuk but aku kne tunggu ayah aku balik dari kedai mamak pasal td aku ade order teh ais.. if aku tido sape nak minum air tu kan kan kan.. ;p

Ok.. berbalik pada cerita kawen, THE NEW WP so far doing their work as we planned.. Before that, family belah ayah aku ade wat "MEETING" but unfortunately, ayah aku dengan tanpa segan silunya buat kat umah abg dia kat meru.. yup.. kitorang sangat tak setuju sampai ade yg kata kitorang dah xde rumah sampai tumpang umah org.. sangat malu but xpe bende dah jadi kan.. 
All the thing yg bincang tu just 20% to 40% je yg ikut plan but yg lain change last minutes.. Antaranya adelah waktu dan tempat nikah telah berubah.. kalau berubah selkali 2 xde tapi ni sampai 4 tempat.. Mula2 nak wat kat MASJID SHAH ALAM but tok imam tu xsempat coz time yg dia free hari jumaat tu just kul 6.00ptg, dia nak kne imamkan MASJID SEKSYEN 16.. so kitorang kata ok kat masjid tu. Then a week after, Qariah seksyen 2 suh wat kat SURAU SEKSYEN 2 memandangkan kiorang dok kat seksyen 2.. and a few days after, dorang kata senang wat kat rumah so xde la nak angkut banyak barang coz after nikah ade makan2 + tahlil + g smayang jumaat.. 

Eh2 lupa.. sehari lepas "Meeting" tu, aku ckp dgn ayah suh tuka waktu nikah.. aku minta wat pagi, if the tok imam free la.. and thank to Allah, tok imam free pagi tu.. so jadi la kul 10.30 pagi.. The reason aku nak pagi becoz bukan aku x sabar nak nikah but we have to monitor THE WP wat keje kat dewan after jumaat.. so we have to be free from afternoon to late nite.. another thing, after jumaat got tahlil for my late grandpa + grand ma + my lovely atok hashim..(i really miss him..*alamak nak nangis plak) + chu man... And the main thing.. nak rest mlm tu coz esonyer skne ke dewan..

Ape lagi ek pasal kawen.. haaa.. aku bengang pasal cadar yg aku beli di reject.. arghhhh benci.. sory ye kawan2, sy xletak gambar sebab xnak org tau rupa bilik tu.. hahahaha

Haaa.. penat gler wat keje kawen ni but aku stress sbb org asik tanya "kamu keje lagi ke esok? nak kawen pun keje lagi ke?" hmmm.. xkan sebab kawen keje kne tinggal.. lagi2 keje tu urgent.. pasni aku nak cuti sebulan, xkan aku nak tingalkan keje yg penting2 kan.. kalau lambat susah ar.. 

ehem ehem org2 opis.. aku cuti SEBULAN.. muahahaha padan muka korang.. aku nak off hp.. dua2 hp aku off pastu aku xnak bukak email sebulan tu.. FB pun xnak on (skarang ni mmg aku bengang dgn fb.. gler lama maintenance) pastu ym pun xnak on.. hahahahaha Jangan cari aku... kuikuikui.. 

********************************************************
ok ok.. ade satu berita nak bgtau.. sepupu aku a.k.a bekas budak opis dah dpt anak lelaki pagi tadi.. anak dia merah (baby mmg merah ye kalau baru lahir) pastu ade cter menarik masa lawat dia td.. aku tanya kat nurse tu.. baca dialog ye

aku : nurse, baby dia kat mana?
nurse : saya baru check tadi, 192 n 52 ( aku xingat nombor2 yg dia sebut)

aku, nurul, kak mila n yong kebingungan.. aku tanya lagi kat nurse

aku: hmm bukan, sy tanya baby dekat mana?
nurse : owh tanya baby ye.. baby kat tingkat 1.. (dia malu sambil beredar.. muahahhaha)

kitorang pun turun tgk baby.. hahaha tu je cternyer.. 

******************************************

GLER PANJANG ENTRY NI.. Korang bace ye.. hehehe


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails