Followers

~Nuff Nuff.... Nuff Nuff~

Tuesday, July 31, 2012

MELAMPAU!!

Bila dapat jiran yang macam HARAM ni mmg sakit hati nak mati.. Ni bukan kali pertama dia buat onar kat rumah aku.. 

Sebelum ni dia baling putung rokok ngan sampah.. FINE sbb AKU LEH SAPU.. tapi kali ni dia dah melampau.. Bukan setakat PUTUNG ROKOK ngan SAMPAH je yg dia buang dlm kawasan pagar aku skarang ni. 

Sejak first day puasa budak2 lorong aku dah Pung Pang Pung Pang bunyi MERCUN.. Ahad ari tu aku saje la tanya budak yg main dpn rumah aku mana dia dpt mercun pastu terus dia kata "rumah sebelah acik yg jual mercun, tp saya x cukup duit nak beli.. mak bagi 50 sen je".. aku pun terus ckp dlam hati "oooo patut la kuat benar bunyi meletup sampai mercun tu masuk dlm pagar rumah aku".

Malam tadi aku dgr kuat lagi.. tp aku biar je.. agak2 dah xde bunyi mercun and irfan dah tido aku kuar,, tgk2 BERSEPAH2 SERPIHAN MERCUN DALAM GATE AKU. Yang aku naik angin bila benda tu betul2 sebelah kereta aku.. 

Aku tau la ko tu DEALER MERCUN tp xpayah la main sampai baling2 kat kawasan rumah org.. ko baling je la kat tgh jalan.. kalau xpuashati gak tgh jalan tu X HEBAT, ko baling kat HALL UMAH KO.. try melatup tak ko punya tv.. Bila dah meletup tu kira KO MMG PALING HEBAT LA KAT ABAD NI.. 

Aku malas nak gaduh sbb ko tu JIRAN tp kalau JIRAN MACAM HARAM, aku nak maki ko pasni pun xpe kot.. 

Kalau malam ni aku jumpa lagi serpihan mercun dalam gate aku, mmg aku sound depan2.. silap2 aku panggil polis je.. lantak ko la..


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
This Flash Player was created @ FlashWidgetz.com.

Related Posts with Thumbnails